Resultat fredag

Elitfyran:

Alet IK-LFK 4-1 (2-0)
Mål LFK: Petter Gustafsson

Usel insats av LFK rakt igenom. Årets sämsta. Alets Laholmsbekanting Ola Jönsson blev utvisad i matchen. Att LFK fick spela med en man mer i en halvtimme (ställning 2-0) gör naturligtvis inte LFK:s förlust mer smickrande.

Femman:

Getinge IF-GIF/VIF 1-5 (1-4)
Mål GIF/VIF: Kewin Hansen, Oscar Gustafsson, Jacob Björk, Sabri Behrami, Simon Nilsson

Äntligen GIF/VIF!

Det blev ordentlig islossning för GIF/VIF mot Getinge. Redan efter 21 minuter ledde man med 4-0 och man hade matchen i sina händer. Getinge reducerade innan paus, innan GIF/VIF utökade till 5-1 i andra.

GIF/VIF spelade inte bättre än vanligt men skapade möjligheter och hade högre utdelning än tidigare. Getinge var varken bättre eller sämre än något lag än GIF/VIF mött hittills och hotade GIF/VIF i sina anfall.

Lidhults GoIF-BKW 0-3 (0-0)
Mål BKW: Manfred Walldén 2, Johan Agnvall

BKW A/B kontrade bort ett ordinarie Lidhult på Lomövallen. BKW hade marginalerna på sin sida. Hultarna hade bl a en boll i stolpen och en annan i ribban. Extra skön seger för BKW då många ordinarie gubbar saknades pga jobb, festivalbesök och avstängning. Ersättarna kom in och gjorde ett jättebra jobb och de som normalt sett är ordinarie och var med klev fram och tog ansvar.

Sexan:

SBK-Vapnö IF 0-3 (0-2)

En dålig division sex-match som Vapnö vann komfortabelt utan att övertyga. Att SBK kämpade i 90 minuter trots underläge gjorde det naturligtvis inte lätt för Vapnö att briljera spelmässigt. Dessutom saknade Vapnö två av sina bättre i bröderna Shulemaja. SBK hade sin bästa period första 30 i andra. Då skapade man ett par farliga hörnor och ett skott från Olle Günther Hanssen som Vapnös målvakt Viktor Hasselgren fick sträcka ut på. I vilket fall var det redan för sent då Vapnö gjorde 3-0 i inledningen av andra. De flesta aktörerna, i båda lagen, på plan kan bättre vad de visade under fredagkvällen.

Ex-RGIF:arn Erik Lindström gjorde 1-0 till Vapnö i den 11:e minuten. På plats som stöttning på Skogaby IP fanns hela familjen Lindström.

Värt att notera i övrigt att merparten i den ovanligt lilla åskådarskaran på Skogaby IP bestod av Kurdiska-representanter. Laget är med i racet igen sedan man fått gratispoäng av Örnia då de i sin vinstmatch mot Kurderna använt sig av en otillåten spelare. Kurderna var inte imponerade av det de såg. Allra minst av Vapnö.

Serbiska FF-HIS 0-3 (WO)

Serbiska hörde av sig runt middagstid under fredagen och förklarade att de bara fick ihop nio man och ville byta matchdag. Svårt för HIS att acceptera eftersom att det inte är lätt att få tag i de egna spelarna under samma dag när det är en arbetsdag. HIS förklarade att de räknade med match om vanligt då de blivit inbjudna till en sådan under fredagen. När så HIS samlats och åkt upp till Halmstad och till och med värmt upp fick de reda på att matchen blivt inställd. Domaren hade fått veta det, HIS hade inte fått något vidare besked efter lunch. Det innebär att HIS vinner på WO med 3-0.

- Tråkigt, vi ville ju spela matchen. Killarna vill spela boll. Är inte så glad för 3-0-segern. Hade förmodligen blivit seger med några bollar ändå, kommenterar HIS tränare Kalle From.