Resultat onsdag

Elitfyran:

LFK-Snöstorp/Nyhem FF 1-3 (0-1)
Mål LFK: Besart Mazreku

Utan att på något sätt glänsa var LFK det bättre laget spelmässigt under stora delar av matchen. LFK skapade också tillräckligt med målchanser för att vinna. SNFF var, som vanligt, vassa i omställningarna. Man gick upp till 3-0 mot slutet av matchen innan LFK reducerade via Besart Mazrekus pressade skott. I SNFF skötte sig Veinge-bröderna Dennis och Alexander Nilsson utmärkt i mittförsvaret. Dennis var också den som gjorde 0-2 till sitt lag på straff. De båda mittfältarna fick ta ett kliv ner då SNFF:s ordinarie mittlås saknades pga brutet ben samt avstängning.

Femman:

K/HFF-KIK 0-3 (0-1)
Mål KIK: Joel Åkesson, Viktor Svensson, Simon Silvandersson

KIK blev första bortalag sedan 2010 att vinna på Hishults IP då man segrade med klara 3-0 i en jämn match mot KHFF. KIK inledde bäst, K/HFF avslutade första halvlek bättre. Ändå tog KIK ledningen med 1-0 kring den 30:e minuten då Joel Åkesson satte bollen i mål efter bryt och omställning från KIK:s sida. I andra halvlek var K/HFF spelförande, medan KIK medvetet slog vakt om sina poäng. Mot slutet, då KHFF tryckte på allt mer, gjorde KIK även 2- och 3-0 via Viktor Svensson samt Simon Silvandersson. KIK har nu bara en poäng upp till KHFF och dessutom en match mindre spelad.

Trönninge IF-GIF/VIF 4-0 (3-0)

Det blev en ny tung förlust för GIF/VIF i femman. Enligt uppgift speglade inte resultatet matchbilden. Men 4-0 är naturligtvis svårt att snacka bort.

Sexan:

YBK-VBoIS 0-6 (0-3)
Mål VBoIS: Anders Stam 3, Henrik Olsson, Albert Bengtsson, Jakob Eriksson

Det blev väntad storvinst för VBoIS mot YBK i sexan. 6-0 skrevs slutresultatet till. Målen var jämnt fördelade över halvlekarna. Anders Stam (tidigare Gustavsson) var matchens förgrundsfigur med sina tre mål.

VBoIS Jim Leandersson:

Vi fick en ruskigt bra start på matchen och tog tag i taktpinnen direkt. 0-1 kom efter några minuters spel på hörna när Olsson höll sig framme och tryckte dit bollen med överkroppen. Det var Bois för hela slanten, mycket boll via centrala mittfältet som spelade enkelt och med få touch på bollen hade YBK inte mkt att sätta emot. 2-0 gjorde Jakob efter en listig assist från Anders.

Allt gick väldigt lätt, i de flesta anfall spelade vi till oss målchanser och borde nog gjort ett par mål till första 25 min. Sista 20 min slog vi knappt en enda boll i sidled utan letade endast avgörande passningar till anfallarna. Vi blev för lättlästa framåt och hemmalaget kunde ganska enkelt avstyra. 0-3 kom dock på frispark precis innan Ola Ström blåste för pausvila. En omdiskuterad situation där Anders skruvade in bollen medan deras målvakt ställde sin mur till rätta. Enligt många på plan så höll domaren på att ta ut avstånd på muren samtidigt som Anders sköt bollen i mål. Det blev livliga diskussioner efter målet och är det så är det givetvis fel. Ett psykologiskt viktigt mål för oss och lika jobbigt för YBK.

Andra halvlek var något jämnare till en början men efter att Anders gjort 0-4 efter 15 min stängdes matchen. Därefter anföll vi och spelade mycket på deras planhalva och hemmalaget stack upp i enstaka kontringar. 0-5 gjorde Anders på egen straffretur. Anders har för övrigt gjort 6 mål på två matcher och verkar vara i sitt livs form. Sista 20 fick hemmalaget spela med en man mindre sedan deras anfallare gjort en halv-Nelson med Mårtensson efter en duell där Mårtensson tacklat YBK-aren. 0-6 bröstade Albert in med vänster bröstvårta efter frispark. Rättvis seger som kunde blivit några mål större, 15-0 i målskillnad på de senaste två matcherna gör gott i målkvoten. Kul även för Jonas i målet att få hålla nollan två matcher i rad. Samtliga gör en bra insats idag, Anders som gör 3 mål och Alexander Leandersson som även idag står för en fantastisk insats defensivt som offensivt kvitterar ut en extra guldstjärna. Nu firar vi midsommar och laddar inför den svåra hemmamatchen mot Haverdal på tisdag.

YBK:s Tomas Karlsson:

Denna krönika skall innehålla två avsnitt. En personlig åsikt, dvs en text som INTE kommer från coach Karlsson och YBK utan från mig PERSONLIGEN! Del två är mer traditionellt referat från YBK.

Vi börjar med min personliga text, dvs en text som INTE gäller föreningen YBK eller min roll som tränare.

Matchen mot Våxtorp var helt och hållet bortadominerad. Våxtorp vann med 6-0 och kunde vunnit med fem bollar till. YBK var inte ens nära att ta poäng. Segern var med andra ord helt rättvis. Dessutom; jag är tämligen fair på planen. Spelar förvisso småfult som många andra halvslöa mittbackar men jag brukar sällan skälla på domslut. Har aldrig fått gult kort för protest och har i rollen som YBK;tränare aldrig skyllt en förlust på domaren. Domarkåren borde snarare hyllas än att sågas. De ser till att fotbollen rullar på även i lingonserier. De får någon hundralapp och en hallonsoda för att lämna hem och familj en fin onsdag för att ensamma döma fotboll. Och skall man vara ärlig så är de flesta domare bättre än spelarna i division 6. Deras roll är otacksam och ensam. Vi gjorde säkert 3000 misstag under matchen, Domaren idag möjligen något enstaka. En dålig domare, en domare som inte kan läsa spelet, en domare som blåser för allt, en domare som inte tar fem löpsteg, en domare som har en dålig dag, en domare som är bakfull, allt det kan jag köpa och faktiskt hylla. Igen, utan domarkåren - ingen fotboll. Dessutom är faktiskt domarna överlag mycket bra! Glimten i ögat och rättvisa. Domarens roll i 0-6 resultatet var obefintlig. MEN, och det är ett stort jävla MEN; man måste på allvar kunna ifrågasätta en domare vars arrogans och provokativa sätt är helt oacceptabelt. Med domarrollen följer också ett ansvar. Alla är på planen för att ha roligt - vi lirar för fan i division sex! Som domare har man under 90 minuter pressen på sig. Folk skäller, spelare hetsar upp sig likt de berusade killar som bara går till Madison för att slåss och publiken svär åt dem. Hemskt helt enkelt! Men som sagt, med domarrollen följer också ett ansvar. Man skall döma rättvist (domaren check) man skall göra sitt bästa (domaren check) och man skall vara någotsånär proffessionell. Med detta menar jag följande;

1) Hånle inte åt spelarna
2) Var inte kaxig
3) Var rakryggad och stå för dina misstag
4) Var ödmjuk och inse att även du som domare IBLAND dömer fel
5) Var opersonlig. Även om du hatar den filmande högeryttern i laget så får du inte "straffa honom" med gula kort
6) Provocera inte fram situationer. Inse att du skall verka UTAN att synas

DOMAREN - INTE CHECK!

DOMAREN idag är en UTMÄRKT domare. Faktiskt enligt min åsikt den som dömer flest korrekta domslut av alla i Laholmsfotbollen. Kort sagt, en stjärndomare i division sex! Men någon måste fan ryta till och visa att allt inte är ok bara för att man har en pipa i handen. Situationen som gör mig galen är Våxtorps trenollmål. Minuten innan har tränare Karlsson försökt slå en frispark utan att begära avstånd för att överraska målvakten. Den blev ungefär lika misslyckad som borrningen genom Hallandsåsen. Nu får alltså Våxtorp frispark i närheten av straffområdet. Lurige Slangen i Våxtorp vill överraska YBK;målvakten. YBK är dock på sin vakt. Vi står med spelare ca 3-4 meter från bollen och håller koll på den sugne Slangen (han var förresten outstanding på planen i hela matchen). Domaren ropar högt och tydligt "AVSTÅND". ALLA PÅ MUNKAVALLEN HÖR DETTA! Det råder inget tvivel om det. Tjejerna i kiosken hörde det trots att fläkten var på... YBK backar som lydiga hundar och då......SKJUTER SLANGEN I MÅL!!!! Alla i YBK är såklart säkra på att frisparken skall gå om men domaren dömer mål. 3-0 och ridå ner. Det märkliga är dock inte domslutet (eller jo, ganska märkligt är det). Det märkliga är att domaren står på sig. Under protesterna. I paus. Efter matchen. Han menar att han sagt avstånd för att YBK:arna skall backa. Som att skrika ÄLG i bilen när man ser en älgskylt... Alltså enligt domaren, som en tjänst för att de inte skall dra på sig något gult kort!! Den förklaringen i kombination med den ARROGANS som den förs fram med, är utan tvekan det ynkligaste jag hört. Mina elever på Båstad Privata Gymnasium brukar köra någon vals om att arbetet ej lämnats in för att katten kissat på tangentbordet eller något annat och som rektor på en gymnasieskola så har man hört det mesta, men att höra detta från en domare i vuxen ålder är ju helt barockt. Översitteriet som lyser igenom, maktfullkomligheten och nöjet i att stå ohotad med pipa och bestämma lite, är patetiskt.

Som lite grädde på moset för att verkligen markera sin dominans över händelserna så gav sig domaren i andra halvlek på undertecknad i en liknande situation. Våxtorp fick indirekt frispark inne i straffområdet efter att målvakten hållit bollen mer än 6 sekunder (fruktansvärt brott...de tre extra sekunderna som Anton höll i bollen var verkligen sjukt avgörande för matchen...). Självklart ställde undertecknad och övriga YBK;are upp i en mur. Nu ca 4-5 meter från bollen. Våxtorp begär inte avstånd (inte domaren heller) men domaren vandrar fram till undertecknad och ger ett gult kort samtidigt som glädjen lyser i ögonen. För vad? Jo för att inte tagit tillräckligt avstånd till bollen...

Så vad är min poäng? Jo att som domare har man som sagt ett ansvar som helt enkelt går ut på att göra sitt bästa. Vi spelare har krav på uppförande. I YBK blir man t.ex. avstängd för resten av säsongen om man yttrar något rasistiskt och generellt så krävs ett visst mått av gott uppförande av alla spelare i division sex. Då är det banne mig på tiden att någon vågar kräva det samma av denne domare. Den attityden och det beteendet är helt enkelt inte okej. Hade någon av mina lärare på skolan uppfört sig på detta sätt så hade denne obenhörligen fått be sina elever om ursäkt eller bli uppsagd!

Del 2;

Ja vad skall man säga? Vi saknade fem ordinarie spelare i laget. Vi släppte in två mål på 10 minuter. Vi släppte in fyra mål på fasta situationer. Vi fick en straff, ett pissmål och en utvisning mot oss. MEN och det är ett stort jävla MEN; skall sanningen fram så var Våxtorp helt överlägsna. De spelade rappt, aggressivt och fyndigt och vi hängde helt enkelt inte med. Att påstå att vi hade otur vore lika osannolikt som 14 åringens påstående om att han inte onanerar till Elloskatalogen... Istället är det bara att lyfta på hatten för tränare Leanderssons gäng. De var fantastiskt duktiga, klart det bästa laget vi mött och deras seger var lika given som snapsen på midsommar. Innermittfältaren som kallas Slangen var överallt och trädde in passningar bakom YBK;s backlinje och varje fast situation var livsfarlig. Dessutom spelade Våxtorp med en glöd och geist som YBK inte nådde upp i. YBK kämpade efter bästa förmåga men den tunga starten och det olyckliga slutet på första halvlek knäckte laget. Ommöbleringarna som gjordes under matchen var som att bota HIV med plåster och när domaren blåste så var det tunga och lite skamsa hemmaspelare som lämnade planen.

För YBK gäller det att ladda om och slicka såren. Två segrar vändes snabbt till två klara förluster. Mot Örnia var vi hyfsat nära. Mot Våxtorp blev vi slaktade. Träning på torsdag och sen är det midsommar så då skiter vi i det här!