Resultat fredag

Femman:

BKW-Simlångsdalens IF 1-5 (0-3)
Mål BKW: Robert Andersson

Ja, va ska man skriva? Förlusten för BKW var orättvis. Att den blev stor gör det naturligtvis svårt att snacka bort. Rent spelmässigt var BKW det bättre laget. Dalen var vassa i kontringarna och otroligt effektiva.

FF Serbiska-YBK 1-3 (0-0)
Mål YBK: Robert Bäckström 3

Hypersnabbe Robban Bäckström frälste YBK mot Serbiska. Vinsten var inte helt oväntad för YBK:s del. Vi får nog börja vänja oss vid att YBK vinner lite matcher. Kul att det lossnat lite med målskyttet och extra kul att man fått igång en spelare som kan komma att leverera även framöver.

YBK:s Tomas Karlsson:

YBK inne i ett stim när Beckström sänkte Serbiska!

Mitt i studenttider hade YBK en svår bortamatch på ett regnigt och tungsprunget Sannarp mot kluriga Serbiska. YBK saknade 6 ordinarie spelare ur matchtruppen som var antingen upptagna med studentfirande eller avstängda. Detta till trots så var det inget snack om saken när tre tunga poäng hämtades hem till Ysby!

Matchen inleddes med ett klassiskt ställningskrig. Serbiska försökte med ett samlat passningsspel och kluriga kombinationer medan YBK stormade fram på kanterna för att försöka nå inlägg till tunga Olle Larsson och Dennis Ljungberg. Inget av lagen skapade i spelet några riktigt klara målchanser. Istället var det mycket kamp, mycket bra försvarsspel och många "nästanlägen". Bästa chansen i YBK fick Erik Mattsson, för dagen på innermittfältet, som på en hörna fick fritt skottläge inne i boxen. Utmärkte hemmamålvakten täckte dock galant! Efter 45 mållösa minuter på en regntung plan samlades YBK- gänget under bokträden på Sannarp och lade upp taktiken inför andra halvlek. Robban Beckström fick chansen på kanten och ordern var enkel - gå framåt!

I andra halvlek var det också YBK som styrde och ställde. Serbiska såg allt mer tröttkörda ut och deras attacker blev allt mer sporadiska. Istället började Dennis Ljungberg vinna boll på mitten och Robban Beckström satte gång på gång fart längs med kanten och hotade ett stirrigt hemmaförsvar. Mitt i pressen vaskade Serbiska fram en hörna. Denna slogs mot första stolpen och rensades undan av undertecknad. Dock ej bättre än att den landade hos en hemmaspelare 7 meter utanför straffområdet som - på helvolley - drog bollen stenhårt och välplacerat rakt upp i Anton Hanssons kryss. Snacka om gamnacke, dolkstöt i ryggen eller slag under bältet. Mycket vackert men mycket tungt!

Dock var det nu som YBK började agera med den desperation som krävs för att sätta motståndare under press. Nisse Carlsson flyttades upp på mitten, Robin Hansson in som mittback och Ahmed El Ali fick hoppa in på högerbacken. Samtidigt sattes Alexander Begtsson in på vänsterkanten. Allt för att få mer tryck framåt och som det lyckades. På ren svenska - ett taktiskt genidrag...

Nisse började direkt dominera på mitten och sprang gång på gång igenom klumpen av trötta Serber. Alexander var ettrig som en terrier och Robin stark som en oxe och i takt med att tiden gick så kom målen allt närmare. Olle sköt i ribban, Nisse frestade från distans och Robban kom nästan igenom. Målet skulle komma och det efter en helskön domarinsats. YBK ville slå en hörnvariant men mitt i den tänkta bollbanan stod domaren. På uppmaningen att flytta sig svarade han VA?. När uppmaningen repeterades svarade han åter VA? Tredje uppmaningen var mer som ett vrål än ett viskande och DÅ fattade domaren att han skulle ur vägen. Hörnvarianten gick hem och på returen nickade en meter långe Robert Beckström in tränare Karlssons inlägg och kvitteringen var ett faktum. Till och med domaren kostade på sig ett leende...

YBK valde nu att behålla den offensiva uppställningen och att gå för tre poäng. Serbiska hängde likt Muhammad Ali mot repen men till skillnad från denne så saknade Serbiska kraften att slå tillbaka. Istället rann Beckström igenom igen och fullständigt iskallt lobbade han bollen över en hjälplös hemmakeeper. Mycket vackert och mycket välförtjänt. Serbiska som i ledning tagit lika god tid på sig att kasta inkast som en pensionär i bankomaten började nu stressa och pressa. Den något överladdade nummer nio vrålade bland annat "för helvete vilket tråkigt jävla lag att möta. De sparkar ju bort bollen så långt varje gång, det räcker väl att peta den till inkast..." Synnerligen komiskt då Serbiska bara någon minut tidigare sparkat bollen ner till Nissan i ett försök att vinna tid...

Serbiskas attacker var dock tämligen harmlösa och kan mer liknas vid dödsryckningar än organiserade anfall. Istället var det YBK som slog spiken i kistan när dagens store hjälte Robert Beckström pricksköt in 3-1 efter en genial passning av Dennis Ljungberg. När domaren blåste av matchen hade det slutat regna, Polen kryssat mot Grekland, frånvarande studenter förmodligen däckat i något dike, nummer nio slutat vråla och Serbiskas tre man starka avbytarbänk redan gått hem. YBK jublade som om seriesegern var klar eller som om Zlatan avgjort EM - finalen. Två raka segrar! 7-2 i målskillnad på två matcher! YBK formstarka! YBK ryckt från bottenträsket! YBK ett lag i medvind! Vem trodde det???

I omklädningsrummet (vaktmästaren kom löpande för att undvika sarkastiska omnämnanden) vrålades den numera välbekanta segersången och med lätta steg, leende läppar och klirrande väskor begav sig YBK:arna ut mot ännu en helg som segrare! Hybrisen är total. Undertecknad kräver löneökning, målvakten nya handskar till varje match och Nisse hotar med att lämna för spel i HBK samtidigt som hattrickhjälte Beckström föreslog sigsjälv som inhoppare mot Ukraina..... Förmodligen kommer vi grovt underskatta Örnia och börja spela divor allihop men det skiter vi i ikväll. Just nu är vi stekheta och sååå värda att få njuta!

YBK;s lag
Anton H
Robin H, Tomas K, Nisse C, Figge N
Jimmy I, Erik M, Dennis L
Zed I, Olle L, Anton O
Avb; Robert B, Alexander B, Ahmed E

//P.


Kommentarer
Postat av: Anonym

Serbiska - YBK 1-3 Robert Bäckström 3 mål

2012-06-08 @ 21:05:30
Postat av: publik walldiamatch.

Ha HA ..att walldia var bättre spelmässigt? orättvist? vilken match handlade detta om isåfall? var verkligen inte walldia- SIf då. Sif var grymt effektiva i sina målchanser, men spelmässigt var de inte sämre. Kanske sista kvarten då det stog 4-1 då spelet blev böljande. Men orättvist nej.

2012-06-08 @ 22:45:06
Postat av: Anonym

Varken hejar på det ena eller andra laget.

Hade heller sett att det blivit oavgjort men faktum är att Walldia kunde lett med 2-0 innan Simlångsdalen fick in sitt första enkla mål. Bla hade man 1 boll i ribban.Dalens 2 första mål är väldigt billiga, 2 fel paceringar av walldias målvakt. 3e målet är en kontring efter Walldia press.Duktig i mål var Dalens målvakt som gjorde flera kvalificerade räddningar och nollade otroligt nog Walldia i första där skott och avslut kom från mycket nära håll.Det spel som förekom var från Walldia och Dalen låg på kontring och gjorde det bra och var i flera fall mer folk fram än vad Walldia hade hem.

2012-06-08 @ 23:57:25
Postat av: Anonym

Medhåller föregående talare, att walldia fick bra lägen till en början som ej förvaltades pga en duktig målis i dalen. Men vad man sedan såg var ett bristande försvar i walldia som pressades till misstag och som dalen avslutade med att göra mål på. Ovagjort kan jag inte hålla med om dock då slutsiffrorna blev 5-1.

2012-06-09 @ 01:23:23
Postat av: Christian Norstedt

Underbart referat av Ysbys Tomas! Med nöje man läser om sin klubb :) Nu hoppas jag bara att Hamrén kan avsluta sina intervjuer på samma sätt som Tomas krönika :)

2012-06-11 @ 09:18:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0