Resultat tisdag

Sexan:

VBoIS-Haverdals IF 0-2 (0-0)

BoIS föll mot Haverdal med 0-2. Resultatet var inte direkt rättvist. BoIS var faktiskt det bättre laget under störst delar av matchen och man borde gjort något mål kring paus, antingen strax innan eller efter, då det var ett väldigt tryck mot HIF:s mål. Rutinerade och spelskickliga Haverdal var ändå laget som tog ledningen i minut 52. BoIS gav inte upp, men lyckades aldrig hitta rätt och i matchens slutminut kunde HIF avgöra. HIF var effektiva och försvaret samt målvakten gamle LFK-målvakten Staffan Winberg gjorde vad de skulle. Bäst i BoIS var yttrarna Jakob Eriksson och Rasmus Berg Rudolfsson.

HIF:s Pontus Johansson:

Vi vinner med 2-0 efter att återigen haft marginalerna med oss mot just Våxtorp. Våxtorp är det spelförande laget men vi är bra med defensiven under första halvlek och det skapas få målchanser. Till dagens match valde vi att gå ifrån 4-4-2 och istället spela med tre centrala mittfältare vilket lönade sig i just det defensiva spelet men samtidigt hämmade oss i vårt offensiva spel. Vi hade svårt att få upp laget och etablera spel på Våxtorps planhalva och vår enda anfallare Mats Rosengren blev allt för isolerad där framme. 0-0 i paus var dock rättvist. Vi gjorde två byten i paus och gick tillbaka till 4-4-2. Första 20 i andra halvlek ägde Våxtorp matchen och satte oss rejält under press. Vår skicklige målvakt Staffan gjorde en kanonräddning och istället för underläge kunde Mats slå in en retur efter skott från inbytte Sture. Våxtorp tröttnade allt eftersom och deras press avtog och i slutminuten kunde Chrille elegant sätta bollen i mål och segern var ett faktum.

Sennan/Sperlingsholm IF-SBK 2-0 (1-0)

En match med böljande och ganska jämnt spel. SIF gjorde 1-0 på en tveksamt dömd straff i första. SBK kunde kvitterat, men en nick räddades på mållinjen. Även i andra halvlek hade SBK möjligheter. Det var dock topplaget SIF som hade marginalerna på sin sida och gjorde ytterligare ett mål.