Resultat torsdag

Elitfyran:

LFK-GoIF Ginsten 5-0 (2-0)
Mål LFK: Perparim Beqaj 4, Rasmus Liedman

LFK tog en enkel seger mot Ginsten. Bortalaget höll ingen högre klass och LFK kunde med lite skärpa i avsluten vunnit med tvåsiffrigt. Kul att ungdomarna Perparim Beqaj och Rasmus Liedman klev fram, igen. Med facit i hand borde de fått chansen från start tidigare. De håller klassen och har en annan hunger och glöd än flera av sina äldre lagkamrater. Fyra mål (även om ett borde räknats som självmål) är bra mot vilket motstånd det nu än må vara. Även högerback Robert Nilsson utmärkte sig i  i LFK, men hemmalaget var bättre på varje position.

K/HFF-Lidhults GoIF 2-2 (2-1)
Mål K/HFF: Ruslan Tetroyev, Björn Ottosson

Tung poängförlust för K/HFF. Hemmalaget ägde matchen helt och hållet. Lidhult hade tre chanser under matchen och gjorde två mål. Effektivt! Lidhults kvittering kom med 30 sekunder (!) kvar att spela. Aj, aj, aj!

YBK-Vapnö IF 0-2 (0-0)

YBK förlorade "bara" med 2-0 mot Vapnö. Siffrorna kunde dock varit betydligt större. Vapnö brände mängder, bl a en straff. YBK:s duktige målvakt Anton Hansson höll tillsammans med rutinerade mittbacken Tomas Karlsson samt hårt arbetande innermittfältaren Jimmy Ivarsson nere siffrorna. Hansson gjorde en jättematch och var enligt folk på plats bäst på plan. Den det hände mest kring i Vapnö var inhoppande Kristoffer Nilsson. Han stod för ett mål och assisterade till det andra. I första halvlek hade YBK två möjligheter att göra mål. I andra halvlek var man knappast över mittplan.

YBK:s tränare Tomas Karlsson:

Tappert Ysby föll med flaggan i topp

Inför matchen mot serieledande Vapnö hade Ysby drabbats av värsta manfallet. Några spelare ur a-laget var sedan tidigare strukna och på matchdagen kastade även Ehab El Ali och Olle Larsson in handduken. Dessutom var Dennis Ljungberg avstängd efter sin Karelinimitation mot Våxtorp. Som om inte detta var nog fick stabile vänsterbacken Figge Nicklasson förhinder och kom sent till matchen varav avbytarrollen fick intas av gode Nicklasson. Den redan urvattnade truppen var nu starkt åderlåten och lite till mans var det ett Ysbylamm som skulle ut och slaktas av Mjölkagänget. De svartklädda ville dock annat och var på vippen att stjäla en poäng från gästerna.

Matchen inramades av en tyst minut för en YBK;are som gott bort. Båda lagen och den stora publiken samlades och ordförande Åkesson hade svårt att hålla tårarna borta när han påannonserade minuten. Efter denna sorgsna men värdiga inledning på spektaklet skulle alltså Ysby krossas men tvärtemot tipsen så stod Ysby emot på ett lysande sätt. Det mycket skickliga bortalaget förde spelet och vaskade fram ett antal heta lägen men YBK offrade sig heroiskt. Emil Olesen kastade sig, Jimmy Ivarsson sprang lika desperat som flickan med kråkan i den hemska sången och hela det svartklädda laget fredade sitt mål med hjärtat klappandes utanför tröjan. Dessutom spelade laget listigt och kyligt. Istället för att jaga ställde YBK upp sig på mittplan och väntade på de allt mer frustrerade Mjölkabönderna. Ett gyllene läge dök upp när Robban Beckström - för dagen ensam på topp - fick ett friläge. Avslutet höll dock inte samma klass som löpningen och passningen. Vapnö hade å andra sidan många fina lägen, bland annat ett stolpskott, ett närskott som Anton tokräddade och en farlig nick strax över ribban hos densamme. Dock är det ju så att mål är det som räknas och det var Vapnö oförmögna att producera trots spelövertaget. I pausvilan skällde bortaspelarna på varandra som hundar medan hemmaspelarna gick för att andas ut i skuggan. Sällan har ett lag varit så tröttkört i halvlek som det tappra YBK;gänget. Spelande tränare Karlsson var mer fokuserad på att kunna andas utan syrgas än att tänka ut snitsiga taktiska genidrag. Som tur var skötte assisterande Malmström coachandet idag...Undertecknad klagade på en lårkaka och bad Malmström att hålla någon varm då låret stelnade lika snabbt som Ricky Bruch tömde en öl på sin tid. Ordförande Åkesson lade sig då likt Roman Abramovitj i coachandet med den något diktatoriska, men ack så glasklara ordern, DU FÅR INTE BYTA OM DU SÅ SKALL STÅ STILLA PÅ PLAN. Ordförande är alltså det man skall vara...

Andra halvlek började som den första avslutades. Vapnö ägde bollen och pressade på för allt de var värda medan YBK ägnade sig åt disciplinerat försvarsspel. Dock kom ytterligare bakslag. Duktige Tobias Johansson fick magproblem och högerbacken Robin Hansson tvingades till tidigt byte. Ett antal fina lägen räddades av Anton och den stora trippelchansen som dök upp räddades i kronologisk ordning av Anton, undertecknad och inbytte Figge på - eller strax utanför - mållinjen. Vapnöspelarna kunde knappt tro sina ögon när bollen till sist skickades iväg från straffområdet. Kaos och kalabalik i ordens rätta bemärkelse. Vapnöiterna var vid det här laget smått panikslagna. Mittfältsstrategen Affe (sjukt bollskicklig) skällde på allt och alla (till och med publiken fick sig en avhyvling), spelarna gnällde på att YBK spelade för hårt och vid en ordväxling kallade en Vapnöit sin egen medspelare för "jävla fetto". Minst sagt skönt att höra för oss som motståndare och ett bevis på hur frustrerade bortaspelarna var.

Till minut 68 var Anton en levande vägg och därför var det så oerhört bittert när bollen till sist letade sig in i maskorna. Ett fjösskott från kanten ställde den formidable målvakten och bollen rullade snöpligt över mållinjen. YBK saknade nu krafter att gå på offensiven och valde istället att ligga kvar på egen planhalva med förhoppningen att hålla resultatet fram till de sista minuterna för att då likt Bruce Willis i Die Hard åstadkomma något form av mirakel. Dock grusades förhoppningen då planens bäste spelare (nummer tre i Vapnö) måttade ett knytnävsslag mot tränare Karlsson och sedan rusade mot hörnflaggan. Den vansinnige tränaren, som snabbt insett att duktige domaren inte sett tilltaget rusade för kung och fosterland efter. Det första inlägget täcktes bort av de ädlare delarna men på returen kunde knytnävsmannen skicka in bollen mot målet och en tillstötande Vapnöit sänkte definitivt YBK;s strimma av hopp. Skall tilläggas att förutom knytnäven så bjöd nummer tre på flera fantastiska nummer under matchen. Långbollar, mottagningar och skott av yppersta klass. Inget slår dock det faktum att han spelade hela matchen iklädd polotröja! Ett mysterium som dock inte nämnvärt överskuggar hans fantastiska insats.

Efter målet dog matchen. Vapnö spelade mest runt bollen och YBK försvarade sig. Som vanligt fick hemmalaget straff mot sig men denna gång brände Vapnös mittback läget. Istället kom trean med fem sekunder kvar att spela efter att YBK skickat fram hela laget på en fast situation. Orden tröttkörda och urlakade, är termer som väl passade YBK;s spelare när domaren blåste av matchen. Rätt lag vann, men oj vad skönt det hade varit att hålla nollan! Ett rån såklart men även sådana kan vara sköna. Nu blev det dock inte så och det är bara att gratulera bortalaget till en väl genomförd match och en rättvis seger.

All heder till hemmalaget som med list, kampvilja och en stor portion mod sånär lyckades fälla seriefavoriten. Extra stort plus till vår fantastiske målvakt men också till alla de spelare som fick vikariera på ovana positioner. Samtliga medverkande stärkte sina aktier att ta fasta platser i laget inför höstsäsongen. Förutom en reservlagsmatch mot Skottorp är nu vårsäsongen slut för YBK;s del och det finns bara en sak att säga; Vi kommer igen!