Resultat onsdag

Femman:

LTIK-IF Böljan 3-0 (2-0)
Mål LTIK: Max Martinsson 2, Tom Hjälmefjord

När LTIK behövde det som mest stod man för årets bästa laginsats. Ingenting kunde och skulle hindra LTIK från att gå upp i serietopp. Hemmalaget gav aldrig falkenbergarna i Böljan en chans och man tog en stabil 3-0-seger. Det trots en utvisning efter timmen spelad. LTIK inledde starkt. Simon Vedin missade ett friläge och hade en frispark i stolpen. 1-0 kom ganska tidigt. Max Martinsson stressade Böljans försvarare och målvakt på Simon Vedins boll. Kommunikationen brast i IFB och Martinsson kunde rulla in bollen i öppet mål. Tom Hjälmefjord utökade LTIK:s ledning innan paus då han nickade Conny Strömbergs inlägg i mål efter en frispark. Distinkt av Hjälmefjord, som som högerback nu gjorde mål för andra matchen i rad. LTIK tappade konceptet något i inledningen av andra, men kom in i matchen igen efter en fem minuter och man växte efter hand. Med timmen spelad fick LTIK sin målvakt Jonas Nilsson märkligt utvisad. En Böljan-spelare satsade med dobbarna mot Jonna sedan denne nypt en förlupen boll. Jonna satte upp armen och skyddade sig och tryckte väl ifrån lite. Domaren uppfattade det som ett slag och gav Jonna rött kort direkt. Böljan-spelaren tilldelades ett gult.

Som tur var hade LTIK för första gången i år med Alexander Ekstrand med på bänken. Ekstrand är numera utespelare, men har tidigare fuskat som målvakt. Han drog utan att tveka på sig nävarna och var sedan stabil matchen ut. Ekstrand visade starkt psyke och gott spelsinne. Efter utvisningen spelade LTIK säck. Efter en stund byttes defensivt skicklige Mattias Johansson in på mittfältet, medan Patrik Åkesson gick ut. Magnus Nilsson, som haft känning i höften, offrades direkt efter utvisningen. Simon Vedin tog klivet upp som ensam anfallare. Tillsammans med Max Martinsson, som var LTIK:s enda kvarvarande mittfältare med offensiva uppgifter, sysselsattes ändå Böljans backlinje och på en kontring kunde Martinsson pricka in sitt andra mål för kvällen efter magnifikt förarbete från Vedin. Kvarten återstod, men matchen var naturligtvis avgjord. LTIK agerade mycket stabilt och taktiskt. Böljan hade en boll i ribbans ovansida vid ställning 3-0, men inte mycket mer och LTIK kunde ta sin fjärde raka seger. Upp på förstaplats i tabellen klev man också. Vad som mest bör lyftas fram efter segern är laginsatsen. Alla jobbade verkligen tillsammans och för varandra. 

Defensivt var det väldigt tryggt igen. Daniel Hellsten var tillbaka som den försvarsgeneral vi vant oss vid att se. Hellsten och Henrik Nilsson utgör troligen femmans bästa mittlås. Det vågar man nog påstå nu. Högerback Tom Hjälmefjord är i mycket bra form och bidrar med sin snabbhet och energi mycket både offensivt och defensivt. Tobias Ewertsson på vänsterbacken går från klarhet till klarhet på sin defensiva position. Conny Strömberg och Hisham Gassim vann det mesta på mitten och stängde ytorna bra. Magnus Nilsson är avig och stark i kroppen. Patrik Åkesson skicklig i sin targetroll. Simon Vedin mållös, men het ändå med två assist. Den andra framspelningen var av yttersta klass. Bra inhopp av Anders Thid och Pontus Pettersson, men framförallt av Alexander Ekstrand och Mattias Johansson. Ekstrand kom in och spelade tio minuter som ytter i första då Magnus Nilsson besvärarades av sin höft. Kom sedan in i mål i andra och gjorde det som han inte gjort annat. Johansson är alltid otroligt lojal sin uppgift och har varit fläckfri i sina två senaste inhopp. Bäst på plan var dock LTIK:s ytter Max Martinsson, som höll sig framme när han skulle och var mycket delaktig i spelet med boll under hela matchen. Med sina lungor fuskade han dock som vanligt ingenting i det defensiva arbetet. Som helhet en imponerande laginsats av LTIK. 

LTIK:s hemmapublik stod upp och applåderade sitt lag efter matchen och segersången hördes nog till Veinge betong.

KIK-Trönninge IF 1-1 (0-0)
Mål KIK: Joel Åkesson

Trots allt starkt av KIK att ladda om både fysiskt och psykiskt med bara två dagar emellan matcherna i femman. Vinsten med 5-1 mot OIS hjälpte dock säkerligen till när det gäller återhämtningen. Nu plockade KIK en pinne av TIF. Joel Åkesson gav KIK ledningen efter timmen spelad. TIF:s Calle Stenberg kvitterade fem minuter senare.

Sexan:

VBoIS-Gullbrandstorps AIS 9-0 (4-0)
Mål VBoIS: Anders Stam 3, Håkan Pettersson 2 (en straff), Henrik Olsson 2, Jim Leandersson, Michael Svensson

Väntad storvinst för BoIS. Bra att man fick igång några av sina målskyttar. Det behövs inför kommande prövningar i serien.

- Det var spel mot ett mål och vinsten borde blivit mycket större. Gullbrandstorp ska ha en eloge för hur de uppträder mot oss, domaren och mot varandra. All cred till dem för det! , kommenterar VBoIS tränare Jim Leandersson.

//P.

Kommentarer
Postat av: HE HE

Fan vet om ens Tyska landslaget rått på "Laholms norra" i nuläget.

2012-06-14 @ 00:59:57
Postat av: Anonym

Imponerande LTIK. Mycket starkt gjort.

2012-06-14 @ 08:30:12
Postat av: P

Nej, i onsdags hade nog inte ens tyskarna rått på LTIK. Killarna hade bara bestämt sig.

2012-06-14 @ 14:32:54
Postat av: Hawk und Morris

LTIK über alles!!!!!

2012-06-14 @ 23:54:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0