Femman:

GIF/VIF-BKW 1-5 (1-3)
Mål GIF/VIF: Jacob Björk
Mål BKW: Manfred Walldén 2, Egzon Behramaj, Miridon Berisha, Johan Agnvall

Det svänger snabbt i femman från match till match. BKW hämtade sig omgående efter näsbrännan och 5-1-förlusten hemma mot Dalen förra veckan. Nu slog man utan att behöva förta sig särskilt jumbon GIF/VIF med samma siffror. BKW kunde ställa ett i stort sett ordinarie lag på benen. Den elva man startade med skulle mycket kunna vara en som tränare Mikael Gustafsson valt även om alla spelare varit tillgängliga. Linus Borg och Arlind Halimi är långtidsskadade med fördärvade knän. Anmärkningsvärt i laget mot GIF/VIF var att utespelaren Magnus Eriksson fick stå i mål efter återbud från Simon Andersson (ordinarie Simon Nilsson är på semester). GIF/VIF mer rumphugget. Fyra spelare som startade i förra A-matchen saknades och saknades gjorde de verkligen. Isak Pettersson i mål, Ola Andersson i mittförsvaret och Robin Möller samt Charlie Boson där framme. Men framförallt saknades den tändning som laget visade i superderbyt mot LTIK. BKW kunde mycket väl tagit en tidig ledning med ett par bollar. Frilägen brändes.

GIF/VIF tog ologiskt ledningen. Jacob Björk slog en frispark på mål som Magnus Eriksson borde klarat, men bollen hamnade i nät, 1-0. Det var enda gången hemmalaget testade Eriksson under 90 minuter. Mange är inte alls oäven i mål och har tidigare varit målvakt i RGIF:s B-lag, men det var länge sedan han vaktade en bur och det borde GIF/VIF självklart försökt utnyttja på ett bättre sätt. BKW kvitterade genom Egzon Behramaj, som stod för ett fint genombrott, 1-1. Målet var fullt rättvist och hade legat i luften ett tag. Manfred Walldén klev in i handlingen och gjorde två mål. 2-1 genom ett välriktat skott i straffområdet och 3-1 rullades in efter en grov miss i GIF/VIF-försvaret. Resultatet stod sig till paus och var smickrande för GIF/VIF:s del. I paus gjorde GIF/VIF en del förändringar som föll väl ut och man inledde starkare än innan paus. Det hela ebbade dock ut och sedan drog Robin Persson på sig två gula och åkte ut. Var väl inte så mycket att diskutera de där korten.

BKW gjorde 4-1 genom Miridon Berisha, som stötte in bollen i öppet mål med pannan efter ett inlägg från vänster. Oliwer Hansen i GIF/VIF:s försvar blev målchansutvisad. Hårt tyckte nog GIF/VIF:arna. Det var det kanske, men nog hade Walldén fått ett bra läge att avsluta om inte Hansen stoppat honom. Oliwer hoppade in efter paus i mittförsvaret och var mycket bra. Han borde med facit i hand fått starta matchen bredvid den alltid stabile Simon Nilsson. Matchen var naturligtvis helt körd för GIF/VIF. Man borde dock gjort något mål i andra. Fabian Andersson missade två utmärkta lägen och Simon Nilsson borde tryckt en utav Kewin Hansens perfekta frisparkar i mål med sin panna.

Johan Agnvall punkterade matchen genom att rulla in 5-1 i öppet mål sedan han dröjt sig kvar efter en hörna. Matchen avslutades med att BKW:s forward Arton Behrami blev utvisad sedan han sagt något olämpligt efter en missad möjlighet. Mycket onödigt naturligtvis och tränare "Gus" tog sig för pannan. 30 sekunder senare blåste flitige domaren Patrk Berg av matchen. BKW:s seger var lika klar som rättvis och man kunde vinna utan att visa sin fulla kapacitet. GIF/VIF stod för säsongens bottennapp. Laget är något ursäktade pga de mindre bra förutsättningarna inför matchen. Man kämpade åtimstone tappert i 90 minuter. BKW upp och ned i prestatation. Emellanåt blixtrade spelarna till. Men man kände nog att man hade kontroll på matchen och slappnade därför av i perioder.