YBK och SIF förstärker

Skottorp och Ysby jobbar hårt i inledningen av silly season. Redan efter testmatchen mot Skogaby presenterade SIF sitt första nyförvärv i hårdingen och ledagestalten Matt Rosén. Nu har även Simon Ohlsson presenterats på hemsidan av nye tränaren Mattias Berggren, och mer sägs vara på ingång.
 
I Ohlsson får SIF en stark hemvändare som efter tre års studier förstärker moderföreningen med speed med boll, vinnarskalle, karaktär och målskytte.
 
Läs mer på SIF:s hemsida
 
YBK hade redan presenterat Fredrik Junefalk (som spelande tränare) och kvicksilvret Arnon Khamphuak. Nu har även talangerna Albin Fransson och Adam Thorén anslutit. Båda har provtränat med YBK en tid.
 
Fransson har tillhört LFK Akademi i år. Det skulle förvåna om den ettrige tuffingen inte tar plats i YBK:s backlinje kommande säsong. Albin är son till pappa Mikael som gjorde någon säsong i YBK som ny i kommunen innan han lämnade och gjorde sig ett namn som stenhård bollvinnare med finess på Ränneslövs GIF:s innermittfält när de var som bäst senast. Albin och Mikael har faktiskt gjort matcher ihop i Akademin i år.
 
Adam blir en påläggskalv och joker av rang. Han har gjort sig känd som målskytt LFK:s ungdomslag och tillhörde senast LFK:s framgångsrika U16-lag. Bloggaren vill inte sätta för stor press på en 16-åring. Men på sikt har YBK här lyckats locka till sig en spelare som kommer göra avtryck. Kanske redan nästa säsong. Tillslaget på boll går inte av för hackor. Det står sig väl även i seniorsammanhang.
 
YBK har sedan tidigare tappat bollskicklige Theo Athanassiadis, som går tillbaka till moderklubben SBK. De röda har även gjort klart med teknikern Ibbe Zed (senast GIF/VIF).
 
Läs mer på YBK:s hemsida.
 
Just GIF/VIF har klart med lillebror Jesper Markow (K/HFF). BKW bygger nytt och har hittills utöver spelande tränare Hannes Persson också landat Marcus Petersson (GIF/VIF), Johan Green (uppehåll, senast SIF) och Kenan Ramadani (SBK).
 
I övrigt är det tyst. Möjligen av taktiska skäl. Frimånaden varar till den 15/12. Kanske är klubbarna rädda för att andra föreningar ska höra av sig och locka innan "spelarnas månad" är över. Den 16/12 har klubbarna åter kontroll över trupppen och då återkommer naturligtvis bloggen.
 
//P. 

Kommentarer
Postat av: Anonym

Hasslöv tappar iallafall Niclas Hallgren och Ludvig Lindqvist

2018-11-22 @ 20:28:55
Postat av: Anonym

Hoppar dom på båstads hyperseriösa satsning lr?

2018-11-22 @ 22:46:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0