Björklund till LFK

Karl-Gunnar Björklund tar enligt uppgift över som tränare för Laholms FK:s herrar.
 
Enligt vad bloggen erfar är nu Karl-Gunnar Björklund överens med Laholms FK om att ta över som tränare för klubbens herrrar efter Peter Åberg.
 
Tränarikonen har en meritlista som heter duga och saknade som vanligt inte erbjudanden från eliten. Trots det ska han ha valt LFK, där han redan i år fungerat som tränare (inte matchcoach) för klubbens duktiga U16-lag som spelat i nationell serie.
 
Björklund har sin bas i Mellbystrand. Han är sedan flera år instruktör på Osbecks gymnasiets fotbollsinrikting. I år har han även agerat assisterande tränare i Örgryte IS Superettan-lag.
 
På meritlistan finns tre SM-guld som spelare i Öster och mängder med tränaruppdrag på elitnivå i bl a Helsingborgs IF, IF Elfsborg, Kalmar FF, Brann och Öster.
 
Björklund fanns tidigt med i bilden som LFK:s förstahandsalternativ på tränarposten. Efter Peter Åbergs slut var det många som spekulerade i hur hans kunnande och engagemang skulle kunna ersättas. I Björklund får LFK en tränare som Åberg ligger i lä bakom.
 
Dessutom får LFK både behålla kakan och äta den då Åberg blir kvar i föreningen som ny damtränare och i sin roll som sportchef.
 
Kanske hoppas LFK nu på en effekt likt den BK Astrio fick med rutinerade Mats Jingblad som ny tränare. Han lyfte laget från ett hopplöst läge och var mycket nära att rädda Astrio kvar med en väldigt stark höst. Kunnandet och kapaciteten hos Björklund att lyfta spelarna i LFK finns absolut.
 
LFK har avböjt att kommentera uppgifterna. Detta ska bero på att man inte är i hamn med vissa detaljer i kontraktet som handlar om Björklunds eventuella uppgifter han skulle kunna tänkas ha utöver tränaruppdraget i herrlaget.
 
LFK ska dock ha tagit kontakt med provspelare med ingången att Björklund tränar laget kommande säsong. Så troligtvis handlar det endast om formaliteter.
 
Bloggen återkommer när LFK och Björklund är redo att kommentera.
 
//P.

Kommentarer
Postat av: Mr.KnowItAll

Talangfabriken Laholms FK kan snuvas på två nyckelspelare.

Under lördagen framgick det att en två backar från LFKs startelva ska provträna med ärkerivalen Halmia.
- Skulle de bestämma sig för att gå dit är det så klart ett tungt avbräck samtidigt som många akademispekare är redo att ta chansen, Kommenterar Rasmus Liedman.

2018-11-17 @ 18:25:05
Postat av: Anonym

Rasmus Liedman fyller på:
Förhoppningsvis innebär detta att min lillebror får chansen i A-truppen, om inte blir jag fett lack.

LFK ser alltså ut att tappa en halv startelva samtidigt som man gjort klart med ny tränare. Hur ska Björklund hantera detta?

Plogen 2.0

2018-11-17 @ 18:28:26
Postat av: Anonym

Nu stannar nog alla spelare. Att ha Björklund som tränare kommer vara väldigt utvecklande och lyfta alla. Vill hbk ha Lundgren bakom Malkolm så går han nog om han får chansen att försörja sig på fotboll. Markus J var ändå bättre än han i höst.

2018-11-17 @ 19:00:38
Postat av: Anonym

Bara att gratulera LFK till en mycket driven och kompetent tränare som kommer få alla spelare att bli den bästa versionen av sig själva.

2018-11-17 @ 21:25:28
Postat av: Anonym

Alltid tufft att komma som ny och oerfaren till ett nytt jobb.
Måste kännas tryggt för Björklund att ha en så rutinerad och kunnig sportchef som Åberg bakom sig som stöd i sitt nya jobb.
Vem vet, kanske Åberg dyker upp som hemlig gästtränare för herrarna någon gång då och då.
Säkert ett mycket uppskattat inslag för vi ser ju nu när han lämnat att flera spelare söker sig till nya klubbar i besvikelse att ha förlorat sin tränare.

2018-11-17 @ 22:47:37
Postat av: Anonym

Är det ngn i laholm som är klar för annan klubb?

2018-11-18 @ 00:12:39
Postat av: Anonym

Inte mer än hannes tror jag.

2018-11-18 @ 01:42:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0