Nyttigt test för Skottorp och Skogaby

Skottorps nye tränare Mattias Berggren, Calle Nätterström, Theo Athanassiadis, Robin Wijk, Oscar Gustafsson, Max Sjöstrand, Andreas Nilsson, Erik Hansson, Henrik Niit, SBK:s nye tränare Conny Strömberg, Oskar Nilsson, Simon Olsson, Jonatan Jacobsson, Ibbe Zed, Oskar Gustafsson. Ola Bengtsson fick tacka nej i sista stund pga jobb.
 
Testmatch:
 
Skottorps IF-Skogaby BK 4-3 (1-1)
Mål SIF: Oskar Nilsson 2, Jonatan Jacobsson, självmål
Mål SBK: Besart Mazreku 2, Nderim Peci
Domare: Egzon Bajramaj, Laholm
 
Skottorp och Skogaby bjöd upp till dans i en testmatch på Glänninge Parks konstgräs. Trots tidpunkten på året fick de intresserade som från sidan följde matchen se en fartfylld och underhållande match. SBK imponerade mest. Med mycket speed och ett bra passningsspel inledde de röda båda halvlekarna bäst.
 
– Ett bra test för båda lagen. Jag måste säga att jag är imponerad av Skogaby. Vi hade faktiskt lite svårt att hänga med stundtals. Det är alltid roligt att vinna men ibland får man vara ärlig och medge att man inte förtjänar det. Idag hade vi lite flyt, säger SIF:s nye tränare Mattias Berggren ödmjukt.
 
Han testade hela åtta potentiella nyförvärv.
 
– Jag har inte haft en enda träning med laget. Jag kommer som ny tränare och ska testa flera nya killar... Ändå är det bara positivt från "de gamla Skottorparna". De accepterade detta fullt ut och sa: "kör på". De vill ha in lite nytt blod. Men att det ändå inte blir något gnäll överhuvudtaget... Jag tycker att det är imponerande inställning. Men stämningen är väldigt god i truppen. Sammanhållningen likaså. Och de nya kom in i det direkt, berömmer Berggren.
 
SBK tog omgående kommandot och gjorde tidigt 1-0 genom en av planens giganter: Besart Mazreku, som nickade bollen i mål sedan Max Sjöstrand rammat överliggaren.
 
SIF tuggade sig in i matchen och hade en annan tyngd när man gick framåt. Jonatan Jacobsson kvitterade direkt på frispark sedan Kasper Karlsson i SBK-målet blivit skymd.
 
Båda lagen kunde gjort fler mål i första halvlek.
 
I andra kom SBK åter ut starkast och nu släppte man inte greppet om spelet. Ändå var det SIF som tog ledningen med 2-1 efter en kontring. Inte ett dugg rättvist i det skedet. Men har man Oskar Nilsson i laget blir det farligt att släppa till öppna lägen för motståndaren.
 
2-1-målet var inget typiskt Nilsson-mål i straffområdet. Men en strut värdig en äkta målskytt. Fri mot kassen tittade han upp och curlade läckert upp bollen i nättaket förbi en chanslös Karlsson. Klass!
 
Besart Mazreku kvitterade till 2-2 med sitt andra mål för kvällen. Max Sjöstrand låg på nytt bakom.
 
3-2 för SIF signerades även det Oskar Nilsson, som lobbsköt bollen i nät från högerkanten.
 
Nderim Peci kunde kyligt placera in 3-3 för SBK samtidigt som Sjöstrand noterades för assist nummer tre i matchen.
 
Det resultatet stod sig länge och båda lagen verkade vara ganska nöjda. Då blixtrade SBK till på nytt och Sjöstrand var nära att sätta pricken över i när han fläkte sig fram. Men bollen i stolpen.
 
Istället fick matchen ett något snöpligt slut när ett missförstånd i SBK:s bakre led ledde fram till ett självmål och 4-3 för SIF. Minuter efter blåste stabile domherren Egzon Bajramaj av tillställningen.
 
– Vi är väldigt nöjda med vår prestation. Framförallt med attityden och inställningen hos samtliga våra spelare, säger SBK:s tränare Nijazi Behrami.
 
– Att vi dessutom kan visa upp ett spel med fart på den här nivån är så klart ett jätteplus. Man kan inte direkt säga att det var Skottorp vi mötte idag med tanke på alla deras provspelare. Vi hade fem och tyckte att det var mycket... Men vi möter flera skickliga spelare och gör det väldigt bra, fortsätter han.
 
Behrami var nöjd med sina provspelare.
 
– Oscar är jättebra på mitten. Han orkar hur mycket som helst och har utvecklat sin bollbehandling på ett imponerande sätt. Erik är kanon som mittback och Max är hur bra som helst där framme. Då har han ändå legat sjuk hela veckan.
 
Ibbe Zed och Theo Athanassiadis har redan skrivit på för SBK.
 
– De visar att de är precis det vi hoppades på att de skulle vara. Bollskickliga spelare som kan göra det lilla extra. De kommer tillföra vårt lag väldigt mycket. De gör det väldigt bra.
 
Även SIF-coach Berggren var nöjd.
 
– Ett bra test för båda lagen. En rolig match med böljande och underhållande spel. Stundtals var det okej och stundtals förvirrat från vår sida. Men jag drar inga stora växlar. Killarna har aldrig spelat ihop förr. Jag är nöjd. Inställningen var det inget fel på. För egen del var väldigt kul att träffa alla, säger han och fortsätter:  
 
– Samtliga provspelare gör det bra. Alla har egenskaper som vi behöver i Skottorp nästa säsong. Sedan kommer så klart inte alla att skriva på. Andreas har rutinen och lugnet. Simons speed med och utan boll är något som vi verkligen vill få in. Oskars målskytte. Niits ledaregenskaper. Nu räknar jag nästan upp allihopa... Robin är otränad men kommer ändå in som mittback och löser det på ett galant sätt. Oskar G har också den där speeden som saknats lite i år. Och är dessutom en Skottorpskille.
 
Jonatan Jacobsson?
 
– Jag både hoppas och tror att vi ska kunna få honom på papper. Sedan får vi se hur mycket han kan vara med. Jonte är en fantastisk spelare och en ödmjuk kille så oavsett kommer vi få mycket nytta av honom om han väljer att skriva på, säger Berggren.
 
Ett nyförvärv är redan klart i mittbacken/innermittfätaren Matt Rosèn. Han har hållit uppe i år men var ifjol med och förde upp GIF/VIF till division 4.
 
– Ett bra nyförvärv för oss. En spelare med bra inställning, god fysik och funktionell fysik, kommenterar Berggren, som inte minst kan glädjas över en inkastare som öser långt.
 
Även SBK:s nye tränare Conny Strömberg var nöjd.
 
– Vi gör en bra match och sett till spel och chanser är vi värda att vinna. Jag hoppas att spelarna själva kände att det var så bra som vi på sidan tyckte att det var.
 
 
I övrigt kan rapporteras att Henrik Fridberg, skicklig anfallare i K/HFF:s herrlag, nu tar över som ny damtränare i klubben. 35-åringen har hustrun Ida i och runt laget redan.
 
Speedkulan Arnon Khamphuak har gjort klart med en ny klubb. I och med övergången till Ysby BK representerar nu yttern/anfallaren sin tredje klubb i division 7 södra 2018. I somras lämnade han SBK för grannklubben KIK. Kommande säsong möter han alltså dessa båda gäng med YBK.
 
 
Skogaby BK:s Vintercupen är lottad. Den ligger på SBK:s Facebook-sida. Cralle mejlade mig den tidigare ikväll. Lovar att publicera på bloggen inom kort.
 
//P. 


Kommentarer
Postat av: Anonym

fantastisk kul läsning Plogen..
tack för ditt engagemang :)

2018-11-16 @ 09:55:23
Postat av: Nijazi

Kul läsning som alltid Plog.

Här är länk till lottningen för Vintercupen om ni inte hittat än:
https://www.svenskalag.se/skogabybk/nyheter/1237397/vintercupen-2018

2018-11-16 @ 11:06:17
Postat av: Anonym

Bra läsning!

2018-11-16 @ 14:15:45
Postat av: Anonym

King plogen!

2018-11-17 @ 00:56:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0