Lägeskoll övriga lag

Genevad/Veinge IF
 
Det är fortfarande osäkert om Kim Gustafsson tränar GIF/VIF för femtioelfte säsongen kommande år. Involverad på något sätt lär han dock vara även fram över.
 
GIF/VIF har tappat Marcus Petersson, som går tillbaka till moderklubben BKW då han inte har tid att satsa med sin nuvarande arbetssituation. I gengäld ansluter Jesper Markow från K/HFF för att spela med storebror Samuel.
 
– För tillfället kan jag tyvärr inte ge dig mycket mer, kommenterar Kim Gustafsson.
 
Lilla Tjärby IK
 
Ulf Wernersson och Andreas Martinsson fortsätter som tränare även över 2019 i division 5. LTIK söker inte aktivt spelare då ingen i nuvarande trupp meddelat att de slutar eller tänkt byta förening. 
 
– Gamla LTIK:are och duktiga spelare som samtidigt är bra killar är så klart alltid välkomna. Men vi kan inte vara hur många som helst. Vi måste kunna erbjuda de spelare vi har speltid i våra lag. Dessutom har vi ett P15-lag nästa säsong med flera lovande spelare som ska ha möjlighet att få känna på seniorspel, säger Ulf Wernersson.
 
LTIK kör frivilliga och öppna träningar i Veingehallen två kvällar i veckan.
 
– En bra målvakt till står på min önskelista i och med att Ahmad (Jafari) fortfarande kämpar med sitt ben efter det olyckliga benbrottet på match i våras, fortsätter LTIK-tränare Wernersson.
 
Skottorps IF
 
Mattias Berggren är ny tränare. Mikael Gustafsson stannar kvar i SIF men tar istället hand om den övergripande rollen som herransvarig. I skrivande stund har ingen spelare lämnat Skottorp och ingen heller anslutit.
 
Kommande torsdag spelar SIF testmatch mot SBK kl 19 på Glänninges konstgräs. Skottorp kan testa upp till hela tio spelare. Bland namnen som ska vara med finns Simon Olsson, Oskar Nilsson (Västra Karup), Calle Nätterström (Västra Karup), Andreas Nilsson (Örkelljunga), Henrik Niit (GIF/VIF) och Robin Wijk (GIF/VIF).
 
– Det är ytterligare några som inte lämnat klart besked än. Alla spelare som är med i testmatchen kommer inte spela i Skottorp 2019. Men det är intressanta namn för oss. Förhoppningsvis väljer några stycken SIF. För att toppa årets insats behöver vi få in lite bredd på varje position och någon spetsspelare, säger Mattias Berggren.
 
Laholms FK Akademi
 
Se text om LFK i föregående blogginlägg. Ny tränare prestenteras inom kort. Detta då David Silvandersson blivit erbjuden jobbet som assisterande tränare i A-laget. Truppen kommer att bestå av en blandning mellan de spelare som spelat i laget i år och spelare från klubbens stora -02-kull.
 
Hasslövs IS
 
Söker fortfarande efter ny tränare sedan Håkan Magnusson och Lars Palmgren hoppat av pga tidsbrist. Var nära en lösning som sprack i sista stund och letar nu på nytt. Bloggen återkommer när tränare är i hamn.
 
HIS kör öppna träningar i Skottorpshallen.
 
Kornhult/Hishult FF
 
Christian Karlsson tar över som ny huvudtränare i K/HFF. Henric Johansson fortsätter som assisterande. Man hoppas att Johan Nilsson stannar kvar som spelare men det är ännu inte helt klart att det blir så. Jesper Markow har lämnat för spel med storebror Samuel i GIF/VIF.
 
Nye tränaren Christian Karlsson har spelat i K/HFF i två sejourer och känner föreningen väl. Han avslutade den aktiva karriären i klubben. Som tränare har han verkat i Markaryds IF:s juniorlag och även gjort en säson i staben runt seniorerna. Det torde göra att K/HFF kan stärka samarbetet med MIF.
 
Skogaby BK
 
Nijazi Behrami fortsätter som tränare i SBK. Stefan Mårtensson hoppar av och blir istället spelande lagledare. Rutinerade Conny Strömberg ersätter.
 
Torsdag 15/11 möter SBK Skottorp i en testmatch. SBK kommer testa fyra till sex olika spelare i matchen. Klara för testet är Ibbe Zed (GIF/VIF), Theo Athanassiadis (YBK), Erik Hansson (LTIK) och Oscar Gustafsson (GIF/VIF). De två förstnämnda är redan klara för spel i SBK kommande säsong. Ibbe pga kompisskapet. För Theo är övergången naturlig då han har SBK som moderklubb och dessutom bor i byn.
 
– Ytterligare ett par spelare kan vara aktuella för provspel men vi föregår inget. De spelare vi testar är spelare som vi är intresserade av och som vi tror passar in, säger Behrami.
 
Kenan Ramadani lämnar SBK för spel i BK Walldia. Nderim Peci lär dock enligt uppgift bli kvar i SBK. Liksom bröderna Besart och Bujar Mazreku.
 
Ränneslövs GIF
 
Tim Wikström blir kvar som ensam huvudansvarig tränare. Freddy Pettersson lämnar efter redan en säsong då han flyttat till Haverdal. Han blir istället ungdomsansvarig i VGLT. Kanske blir Fredrik Johnsson spelande assisterande tränare kommande säsong. Det hade känts som en bra och naturlig lösning.
 
RGIF arrangerade i lördags klassiska Turkey cup för 31:e (möjligen 32:a) gången i ordningen. Giffen både spetsade och breddade truppen rejält under sensommaren. Utöver Johnsson anslöt bl a Olle Günther Hanssen från LTIK. 
 
Enligt kalendern har man för tillfället uppehåll i grönvitt.
 
Ysby BK
 
Tomas Karlssons krav för att stanna kvar som tränare är att YBK hittar en spelande tränare av samma kaliber som Emil Axelsson, som flyttar till Danmark pga kärleken. YBK har haft problem att finna en lämplig kandidat men förväntas i dagarna presentera ett namn som gör att Karlsson blir kvar i YBK.
 
Med Tomas kvar lär även majoriteten av spelarna stanna. Theo Athanassiadis har lämnat för moderklubben SBK. YBK lär dock kunna kompensera genom att plocka ett par spelare från LFK:s yngre led då kompisarna redan finns i YBK.
 
Våxtorps BoIS
 
Mirro Liliengren fortsätter som tränare i BoIS. Spelet började sitta mot slutet av säsongen och både han och föreningen var positiva till fortsatt samarbete. 
 
VBoIS har två öppna träningar på konstgräset senare i vinter.
 
Knäreds IK
 
Morgan Karlsson blev tidigt under säsongen klar för sitt tredje år med KIK.
 
– Jag trivs i Knäred och det var en trygghet för klubben att få tränarbiten löst så fort som möjligt, säger Karlsson.
 
KIK har öppna träningar i Knäredshallen.
 
– Av taktiska skäl säger jag inget om spelare så här tätt inpå frimånaden. Jag ber om ursäkt för det. Jag vet att det är spelare både på väg in och ut, säger Karlsson.
 
BK Walldia
 
Startar upp igen efter ett år i träda. Hannes Persson och Daniel Pålsson heter den nya tränarduon. Hannes inledde faktiskt sin fotbollskarriär i BKW medan "Pålle" är känd som "Walldiadödaren" då han hade en vana att alltid sänka BKW med sina tidigare klubbar. I utgångsläget är Hannes spelande tränare och Daniel matchcoach vid sidan.
 
På spelarsidan återkommer lirare som haft uppehåll eller tidigare spelat i BKW. Bland dem märks målvakterna Simon Nilsson och Joacim Sörensen, Mattis Fritzon, Jonathan Roslund, Johan Green, Manfred Walldén och Marcus Petersson utöver Hannes.
 
BKW har haft 25-30 spelare på sina öppna träningar.
 
– Det är kul att det varit ett stort intresse. Alla kommer så klart inte att spela i Walldia 2019. Vi återkommer med mer info angående spelare under frimånaden, säger BKW:s Pelle Persson.
 
BKW skulle spelat internmatch i lördags men fick ställa in då flera tilltänkta spelare var bortresta.
 
//P.
 

Kommentarer
Postat av: Anonym

Giffen?

2018-11-09 @ 10:04:03
Postat av: Anonym

Grymt jobb Plogen!

2018-11-09 @ 10:21:11
Postat av: OG

Äntligen! Honom vill vi ha!

2018-11-09 @ 17:04:49
Postat av: P

Tack, OG! Kan inte lova den här leveransen varje vecka dock. Men när andan faller på så. ;)

2018-11-09 @ 21:53:37
Postat av: OG

Så länge du har tid och lust, kommer detta vara det bästa som hänt sedan LT la ned!

Extremt uppskattat, oavsett mängd!

Bloggen lever igen!

2018-11-09 @ 23:30:30
Postat av: Pelle

Instämmer med OG- verkligen.

2018-11-10 @ 21:58:27
Postat av: Tobias

Båstads GIFs seniorer har genomfört sin tuffa generationsväxling 2018. Inför året tappade vi ett antal spelare som i sin tur ersatts av spelare från våra egna led, samt med spelare från Bjäre med omnejd. Vår spelidé och tanke kring hur vi ledare vill att vi skall spela fotboll ställer inte längre några frågor i truppen. Killarna känns trygga i vårt sätt att spela fotboll. Framför allt är vi stolta över vårsäsongen då vi var fokuserade på vår uppgift och presterade över förväntan. Sommarlovet genererade sedan den kvalitetssänkning vi tidigt befarade. Viktiga spelare lämnade oss för jobb och studier, och en alldeles för låg träningsnärvaro innebar att vi inte mäktade med att applicera vårt intensiva spel från våren och rida på medgångsvågen även under hösten. I stället fick vi kriga för varje meter på planen, vi hade motvind, bakhalt, uppförsbacke och stolpe ut samtidigt under många av matcherna, och vårt unga oprövade lag ställdes gång på gång på prov. Med facit i hand är vi nöjda med den utveckling vi gjort under året, även om resultatet inte blev det vi hade hoppats på.

När vi spelar vår bästa fotboll använder vi få tillslag, hittar felvända spelare som i sin tur hittar rättvända spelare som antingen anlägger ett anfall brett, eller behåller bollen inom laget för att flytta på motståndarna och låta dem jaga boll ytterligare. När vi spelat vår bästa fotboll så har det inte funnits något lag i serien som mäktat med att straffa oss. Det betyder att vi är på rätt väg, och att utvecklingen tagit ytterligare steg. Det är lätt att glömma bort att vi har 15,16 och 17-åringar på planen som vi tänker skall klara av att prestera mot fullvuxna och etablerade fotbollsspelare, ändå går det över förväntan. Vi märker också att våra unga killar ligger långt framme jämfört med jämnåriga som ännu inte etablerat sig in i seniorfotbollen, det ger oss ett försprång och en grund att här på Bjäre kunna bygga vidare mot nya divisioner.

Vi har klivit in i en ny period av hård träning och tung belastning. Från den 5 november fram till och med januari tränar seniorerna 3 dagar i veckan, måndag, tisdag och torsdag kl 18:30-20:00. Till den träningsmängden lägger ett tiotal spelare till ytterligare två pass i veckan med Akademi Båstads Gymnasiums fotbollsprofil. Vi ökar därmed den kollektiva träningsmängden med ca 30% - Det betyder att vi räknar med att förbättra vår explosivitet, uthållighet, teknik och taktik ytterligare till år två av vår satsning. Vi har ett flertal nya spelare som vi kontaktat, men även en hel del spelare som kontaktat oss och vill komma till Giffen för att vi “verkar ha något bra på gång”.

Till kommande säsong har vi ett flertal nya spelare på väg in i laget. Som läget ser ut nu så bibehåller vi över 30 spelare i seniortruppen. Dessa spelare fördelat på två lag, A och U, är en förutsättning för att kunna genomföra seriespel med båda lagen. Jag och Tobias är oerhört laddade inför vad vi skall göra under 2019. Förväntningarna på oss är större under kommande år. Vi ser möjligheten till ett mognare och kraftfullare spel, samt en förmåga att styra matcher taktiskt på ett sätt vi inte klarat av tidigare. Det bästa med 2019 är att vi nu alltid byter om och tränar HEMMA på Örebäcksvallen.

Väl mött 2019
Masse och Tobbe

2018-11-11 @ 18:19:05
Postat av: Anonym

Verkar seriöst. Borde ni inte ta det lite lugnt? Tre träningar i veckan när alla andra lag har uppehåll. Spelarna kommer vara trötta och mätta på fotboll i april när serien drar igång. Önskar er lycka till med satsningen i division 6.

2018-11-11 @ 19:18:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0