Kryss i testmatchen

Testmatch:
 
LFK svart-LFK vitt 1-1 (1-0)
Mål svart: Charlie Boson
Mål vitt: Max Sjöstrand
 
LFK gör fortfarande inga officiella uttalanden kring Kalle Björklund. Han sägs dock ha presenterat sig för spelartruppen. Att han tränar LFK:s herrtrupp kommande säsong verkar det inte råda några tvivel kring. Under tisdagens testmatch fanns Björklund med och coachade lagen och skapade sig en bild av hur det ser ut.
 
Än så länge är det dock sportchefen Peter Åberg som kommenterar. Förhoppningsvis blir Björklund snart klar även utåt.
 
– Vi vill ha koll över hur det ser ut nästa säsong. Efter den här veckan har vi stenkoll på det egna och med vad vi eventuellt behöver förstärka, säger Åberg.
 
I tisdagens testmatch var fem spelare utifrån inbjudna. Charlie Boson (GIF/VIF), Stefan Radovanovic (SNFF), Ardian Sirbu (SNFF), Nils Hedström (HBK U19), Herman Johansson (HBK U19).
 
LFK spelar testmatch även ikväll torsdag. Men då endast internt med egna spelare från herrtruppen, Akademin och U16.
 
– Det var extremt kallt och ganska svårspelat i tisdags. Bollen rullar väldigt snabbt under de förhållandena. Men samtliga provspelare skötte sig bra och det var skönt att se att även våra egna spelare tog uppgifen på allvar, säger Åberg.
 
Den mest intressanta provspelaren för oss laholmare var Charlie Boson. Han har varit en av GIF/VIF:s bästa spelare på resan från sjuan till fyran och har levererat stadigt hela vägen.
 
– Charlie är en spelare vi haft koll på ganska länge. Vi ville ha honom redan ifjol men då valde han att stanna och det kan man förstå när GIF/VIF då var nykomlingar i fyran.
 
Boson har GIF/VIF som moderklubb men är fostrad i HBK:s U-sektion.
 
– Vi vill att han ska spela i LFK kommande säsong. Han är en målskytt men inte bara en målskytt. Han är en spelare som kan vara spindeln i nätet offensvivt. Han är bra på att täcka och hålla boll. Han kan mycket väl bli en ny Jonatan Eriksson.
 
Charlie var den som spräckte målnollan på Glänninge. Oscar Liedman drog igång en kontring och spelade fram Boson som ryckte ifrån sin bevakning och smällde upp bollen i nättaket.
 
– Han får ta en funderare om han får ihop familjelivet. Men bättre chans att ta en plats i LFK får han nog inte. Oavsett om vi får in ytterligare någon forward.
 
Max Sjöstrand kvitterade för vitt i den andra halvleken. Hans skott utifrån styrdes i nät via motståndare.
 
Nils Hedström, vänsterbak/vänstermittfältare sägs ligga nämast till hands för en övergång till LFK. Men även övriga testspelare är intressanta.
 
– Herman (Johansson) har ett par andra alternativ att ta ställning till också. Stefan (Radovanovic) gjorde det väldigt bra som mittback. Nu när "Pålle" lämnat för Halmia vill vi få in Stefan, säger Åberg.
 
Under onsdagskvällen blev det klart att Erik Pålsson lämnar LFK efter fem säsonger för att ansluta till Halmia i division 2.
 
"Häst" kom till LFK från HBK:s U-sektion med sargat självförtroende. Som pojklagsspelare var han synnerligen lovande och kom med på landslagssamlingar. En skada satte dock stopp. I LFK fick Pålsson en nystart och under de senaste säsongerna har han varit en av de absolut bästa.
 
Fysisk, snabb och brytsäker försvarare med stor pondus.
 
– Hans närvaro höjer hela backlinjen. Vi ville såklart behålla "Pålle" men nu är det som det är. Stefan är en mer spelande mittback. Han har också fysiken men är inte lika snabb. Det hade blivit en bra ersättare för oss.
 
Möjligen förbättrar det också möjligheterna att behålla brodern Daniel, som satsar hårt på sin futsal i HBK men även hunnit med att prova med Halmia, också han.
 
– Det är klart att det förenklar situationen för Daniel om Stefan kommer, håller Åberg med.
 
SNFF:s målvakt Ardian Sirbu hade en lugn afton under LFK:s testmatch.
 
– Han fick inte visa så mycket. Vi hade behövt ha med lite mer offensiv kraft för att få igång anfallsspelet bättre i båda lagen. Men han liksom övriga provspelare är fortsatt intressanta för oss.
 
Sedan tidigare har Hannes Persson lämnat LFK för att bli spelande tränare i Walldia. Hannes ställde dock upp för sin gamla klubb i tisdagens testmatch. Besfort Shulemaja har fått lärarjobb och letar klubb inne i Halmstad för att slippa pendla. Dessutom har Edvin Frick (som i år tillhört Akademin) tackat för sig. Trolig ny klubbadress är BK Walldia.
 
– Ett par spelare ska vara med i Walldias testmatch. I övrigt händer inte mycket. Lundgren (Rasmus) har tränat med HBK men har inte hört mer från dem så vi räknar med att behålla honom. Han kommer bli väldigt viktig för oss kommande säsong.
 
Kommande veckor kommer Stephan Olsson (Vejby IF), Ronny Sabo (SNFF) och Vigan Ademi (do) att visa upp sig på Glänninge.
 
– Vi har gott om spelare i de egna leden som är redo att ta nästa kliv. Så vi känner oss trygga även om ytterligare någon spelare skulle lämna. Några större sensationer lär det dock inte bli. De som har sagt att de ska stanna ser ut att göra det. De som har lämnat meddelade tidigt, avslutar Åberg. 
 
//P.

Kommentarer
Postat av: Anonym

Känns rätt tydligt att Oscar Liedman är den bättre av bröderna

2018-11-29 @ 13:32:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0