Lägeskoll LFK

LFK står ännu så länge utan huvudtränare. Nästa vecka lär en lösning presenteras. Fjolårets Akademi-tränare David Silvandersson har erbjudits posten som assisterande tränare. Meriterade Kalle Björklund har hållit i träningarna sedan uppehållet efter serieslut. Björklund har under säsongen tränat LFK:s U16-lag.
 
Han har vad bloggen erfar blivit erbjuden tjänsten som huvudtränare nästa säsong men lär samtidigt i vanlig ordning ha förslag från elitklubbar att ta ställning till. Det troliga är att LFK även har en annan lösning på tränarfrågan i bakfickan.
 
LFK kommer att anmäla ett B-lag till 2019. Samtidigt kommer Akademilaget att spela vidare i division 6. Ny tränare där kommer presenteras inom kort.
 
– Akademispelarna tränar fullt ut med A-truppen i höst/vinter. Vi inventerar vad som finns där och kommer i första hand att fylla på med spelare därifrån till A-truppen. Det finns gott om talang och mycket träningsvilja i den gruppen, säger LFK:s sportchef Peter Åberg.
 
Vilka som kommer spela i Akademilaget är därför just nu osäkert.
 
– Alla från den nuvarande Akademitruppen får inte plats i A-truppen. Så spelare som spelat där i år kommer att bli erbjudna plats där även till nästa säsong. Vi har en stor grupp -02:or. De har spelat i en riktigt bra serie i år. Det är fortfarande osäkert var de ska spela nästa säsong, säger Åberg och fortsätter: 
 
– De har ett viktigt kliv att ta nästa år. Därför måste vi tänka till. Det är en jobbig situation nu då de inte lyckades kvalificera sig för division 1 U17 nästa säsong. Vi avvaktar och ser om det ändå blir någon plats över. Det är lite svårt just nu men blir bättre 2020 då det kommer finnas bättre möjligheter att kvala in. Vi sitter dock inte i skiten. Vi avvaktar och ser och kommer hitta en bra lösning.
 
Det kommer alltså att bli en mix av årets Akademispelare samt spelare från den stora -02-gruppen i Akademilaget kommande säsong.
 
Truppmässigt vill LFK landa på 20-22 utespelare plus två målvakter i A-truppen. Från årets trupp har Hannes Persson lämnat för att bli spelande tränare i omstartade BK Walldia i division 7. Jonathan Roslund har också valt att gå tillbaka till moderklubben. Dessutom har Besfort Shulemaja tackat för sig. Med nytt jobb vill han inte fortsätta pendla från Halmstad. Ny klubb är ej klar.
 
I och med att Daniel Radovanovic är ensam från Halmstad är han också osäker. Men LFK hoppas att han stannar. André Josefsson bor tillfälligt i Göteborg men kommer hem antingen redan i vinter eller till våren och kaptenen lär inte lämna LFK efter en strulig säsong där han kom tillbaka efter dubbla fotskador först mot slutet.
 
– Sedan är det alltid en del rykten. Men stommen från årets lag kommer spela i LFK även under 2019, säger Åberg.
 
Utöver spelare från Akademilaget söker LFK aktivt efter en eller två anfallare utifrån.
 
 – Det är en svår position. Det är inte helt lätt att få in en målskytt i och med att vi inte kan erbjuda någon ersättning. Det är på den positionen det har strulat mest under mina år i LFK. Vi hade glädjen att ha Jonatan Erksson hos oss i tre säsonger. Men Gabi (Morad) kom mitt i en säsong. Ardian (Berisha) lämnade mitt i säsong. Och det gjorde Melvin (Sjöland) också, säger Åberg.
 
– Vi har tre, fyra anfallare under luppen. Det vi kan erbjuda är en miljö där det går att ta snabba kliv. Det har vi ju sett på Jonte, Ardi och Melle, fortsätter Åberg.
 
På tränarsidan har Joseph Wahlund slutat som assisterande för att istället ta sig an sonens pojklag i HBK.
 
//P.

Kommentarer
Postat av: Anonym

Vad jag har hört lär Besfort S, Daniel R, André J, Hannes P och Erik P lämna LFK nästa säsong. Kanske även Lundgren? Hur kan Åberg säga att stommen är kvar ?

2018-11-09 @ 00:23:18
Postat av: Anonym

Varför skriver du mycket om Laholm? Jag skulle hellre vilja läsa om din egen klubb LTIK

2018-11-09 @ 08:35:43
Postat av: P

Det står om Hannes, Besfort och Rado i inlägget. Om övriga tänkt lämna har de antingen inte meddelat eller så är det fel.

Rasmus Lundgren tränar med FFF och HBK. Vill de ha honom kommer naturligtvis inte LFK stå ivägen. Men från träningar till en övergång är det ganska långt. Hade dock varit kul för Rasmus. Men som målvakt måste man tänka sig för mer än en gång. Speltid är viktigt. Jocke Wulff blev elitspelare som 28-åring.

2018-11-09 @ 08:42:51
Postat av: P

Hehe. Finns inte så mycket att skriva om LTIK. Men ett snäpp upp finns ett litet inlägg om övriga lag plus LTIK minus LFK.

2018-11-09 @ 10:44:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0