Resultat fredag

Fyran:

Harplinge IK-RGIF 2-1 (0-1)
Mål RGIF: Vedad Karupovic

En bra match från RGIF:s sida. 1-0-ledning i paus efter att Vedad Karupovic satt dit en målvaktsretur efter avslut från Henrik Olsson. Efter HIK:s utjämning efter paus hade RGIF möjligheter att återta ledningen, men inget flyt. Istället gjorde HIK 2-1 i 85:e. Ny tung och hedersam förlust för RGIF. Coach Wernersson var nöjd med sina mannar efter matchen trots förlusten. Det måste väl vända någon gång? Skada på mittbacksgeneralen Patrik Philipsson i första. Fick utgå med knäont. Dessutom fick Henrik Olsson lämna planen i andra efter en smäll på höften. Vedad Karupovic var mycket bra på RGIF:s mitt. Även försvararna Jens Strömberg och Mats Lindström samt yttern Visar Demaj kvitterar ut beröm.

BKW-Getinge IF 1-3 (1-1)
Mål BKW: Manfred Walldén

Ny hemmaförlust för BKW mot Getinge. Dessutom två nya och dessutom tidiga utvisningar på BKW:are. Händer? Fötter!

Trots utvisning på Robert Andersson i den 18:e minuten och på Arton Behrami fem minuter senare, kunde BKW ändå ta ledningen med 1-0 genom Manfred Walldén. Innan paus kunde dock "Walldia-dödaren" Daniel Pålsson utjämna till 1-1 och i andra kunde Getinge göra ytterligare två mål, bl a ett från tidigare nämnde Pålsson.

Kenneth Nilsson dömde och han brukar vara mycket bra. Han är en av de bättre som dömer i femnman om någon frågar mig. Så det kan inte berott för mycket på domaren menar jag...

BKW:s Pelle Persson:

Än en gång upprepas historien. Walldia lämnar handikapp till motståndarna. Trots 9 man i ungefär 1,5 halvlek höll Walldianerna gästerna Getinge stången både länge och väl. Robban blir i mitt tycke felaktigt målchans utvisad redan efter 18 minuter. Getinge spelaren som hakas upp av Robban har också Marcus Pettersson mellan sig och målet därför tycker jag det var i hårdaste laget.

Nästa man "till rakning" är Arton Behrami. Manne får en boll centralt och frispelar Arton i vänsterposition. Arton få inte till skottet ordentligt med vänsterfoten utan målvakten kan avvärja den upplagda chansen. Arton blir då så frustrerad att han vräker ur sig något olämpligt. Tyvärr är domare Kenneth Nilsson för nära händelsen och halar upp det röda direkt. 2 man mindre med 25 minuter spelade. Det ökar ju inte förutsättningarna direkt.

Men Walldianerna biter ihop och fortsätter att kämpa. Walldia tar också ledningen efter 38 minuter genom Manne Walldèn. Men glädjen varar bara 4 minuter då Getinge slår en bra frispark som Simon snyggt räddar vid sin vänsterstolpe . Returen snappas dock upp av en grönklädd som sätter kvitteringen. Andra halvlek blir en lång uppförsbacke för Walldia. 9 man och kraftig motvind. Getinge lyckas till sist ta ledningen genom en individuell prestation. En Getingespelare tillåts efter 66 minuter vandra in i slottet och avlossa en riktig mörsare som smiter in strax under ribban. Walldia viker dock inte ner sig och jagar en kvittering. Man är också nära vid några tillfällen. Men istället för kvittering stänger Pålle matchen när han hinner före Simon och kan lobba densamma fram till 1-3.

Walldia har all heder av sin insats med tanke på förutsättningarna. Men så här kan det inte fortsätta. Nu hoppas jag spelarna tänker efter och rannsakar sig själva. Vi har kommit riktigt snett in i denna säsongen och är nu riktigt inblandade i bottenstriden.

LTIK-Lidhults GoIF 2-1 (0-1)
Mål LTIK: Simon Vedin 2

LTIK har en stark och fin tradition när det gäller att vända underläge 1-0 i paus till seger, så blev det även nu då LTIK reste sig i andra och lyckades göra två mål signerade Simon Vedin. 0-1 i paus var inte logiskt. LTIK var det bättre laget trots motvind och skapade en handfull bra möjligheter. Magnus Nilsson nickade tätt utanför på Max Martinssons inlägg. Patrik Åkesson och Håkan Karlsson hade två jättemöjligheter helt rena mot mål. Simon Vedin tvingade Niklas Karlsson i Lidhults kasse till en fin rädning invid sin vänstra stolpe efter ett vänsteravslut. Magnus Nilsson blev helt ren från vänster, men valde att försöka lobba och Karlsson kunde enkelt ta hand om bollen. Ändå var det Lidhult som tog ledningen med 1-0. I den starka medvinden lyckades man etablera tryck mot LTIK:s mål. Det kändes dock aldrig särskilt farligt. Men plötsligt small det. Simon Vedin ville och skulle nog haft frispark när han blev puttad av en Lidhultare utanför LTIK:s straffområde. LTIK:arna blev som förlamade när bollen hamnade fri i straffområdet och Lidhults Walid Mosleh kunde till hultarnas stora lycka trycka bollen i nät. Mitt råd till rödblått: spela tills domaren blåser.

LTIK fortsatte att vara det bättre laget och skapade ytterligare chanser. Det gjorde att känslan trots allt var helt okej i paus. LTIK har ju som skrivet dessutom vänt förr. Andra fortsatte som den första. LTIK var bättre på att utnyttja medvinden än vad Lidhult varit och 1-1 kom ganska omgående. En lång boll for iväg på djupet i vinden och efter for Simon Vedin. Lidhults duktige målvakt Niklas Karlsson hann inte ut och Vedin lobbade bollen i nät. Efter LTIK:s utjämning blev LTIK otroligt passiva och Lidhult bjöds in i matchen. Bortalaget skapade också en del via skott utifrån som gick en bit utanför. Man var dessutom så när att utnyttja plottrighet i LTIK-försvaret, men det blev aldrig någon riktig möjlighet. Tre hörnor blev också resultatlösa. LTIK stack upp i medvinden, men lyckades aldrig etablera något spel på offensiv planhalva. Farligast blev det på Daniel Hellstens jobbiga frisparkar som togs av vinden.

Ändå lyckades man göra 2-1 på en slumpchans. LTIK flyttade fram mycket folk och på ett inspel från kanten klippte Simon Vedin till och bollen gick i nät. Sista kvarten flyttade Lidhult upp det mesta och de försökte verkligen, dock utan resultat. Istället var det LTIK som var närmst att göra trean på en jättelobb från Vedin. 2-1 till LTIK. Kunde blivit oavgjort, men jag anser inte att resultatet är orättvist efter de möjligheter LTIK skapade i första. Det var bra att i motvinden spela så varierat och komma till så många lägen. Bäst i LTIK: Simon Vedin, så klart. Men åter så gör alla ett jättebra jobb. Lite omständigt i försvaret i emellanåt, men det ser allt jämnt stabilt ut och Tobias Ewertsson har växt ut till en jätte på sin ytterbacksposition. Lidhult spelade tufft och kämpade väl. Man har en av seriens bättre målvakter i Niklas Karlsson och ett stabilt innermittfält med rutinerade Mathias Jansson och Nicky Andersson. Lidhult måste vara det enda laget som har sin spelande tränare som lagkapten. Märkligt när ett så naturligt ämne som Nicky Andersson springer bredvid på mitten.

Oskarströms IS-K/HFF 2-0

Ett mycket orättvist resultat. Rena rånet enligt K/HFF:are. Skogslaget borde haft en rejäl ledning i paus, men brände otroligt mycket. Då räcker det tyvärr inte att man gör årets bästa insats spelmässigt.

SBK-Haverdals IF 0-1 (0-0)

HIF:s Pontus Johansson:

Vi vinner med 1-0 och är glada för det men vi gör ingen bra match alls. Staffan (Winberg) gör återigen en storstilad insats i målet och Mats (Rosengren) visar vilken måltjuv han är, ett enda läge för honom under 90 minuter men det räcker för att bli matchhjälte. På onsdag siktar vi på femte raka vinsten hemma mot Skottorp.

SIF-VBoIS 1-6 (0-5)
Mål SIF: Pontus Andersson
Mål VBoIS: Henrik Olsson 3, Albert Bengtsson 2, Anders Gustafsson

BoIS kunde dra ifrån till 5-0 med hjälp av den starka medvinden innan paus. Äkta hattrick av Henrik Olsson. 6-0 kom i början av andra innan SIF tröstmålade med vinden i ryggen.