LFK U slog BK Astrio

Klass 2:

LFK U-BK Astrio B 2-1 (1-0)
Mål LFK: Simon Axelsson, Perparim Beqaj

LFK U fortsätter på inslagen väg. Efter den fina försäsongen har man plockat en hel del poäng och ligger för närvarande på tredjeplats i Klass 2. Under tisdagen slog man serieledande Astrio med 2-1. Ett imponerande resultat med tanke på Astrios uppställning och tabellposition. BKA fick dock en spelare utvisad redan efter dryga timmen spelad. LFK U har under seriespelet haft med A-truppens målvakt Peter Björnsson vid ett par tillfällen. Simon Olsson vid något och mer frekvent förekommande i laguppställningen är Perparim Beqaj, Rasmus Liedman och Hannes Persson. Det är naturligtvis ypperliga tillfällen för de, framförallt yngre, spelare i A-truppen som inte får jättemycket speltid i förstalaget.

LFK U:s tränare Martin Månsson:

En riktigt bra insats från LFK-U, som slog obesegrade Astrio med 2-1 på Glänninge Park. Värt att notera är att Astrio startade med hela 7 spelare som startade i deras 5-2 vinst mot Snöstorps/Nyhem i div 4 elit. Förutom duktige Peter Björnsson i mål, så var Hannes Persson, 17, äldst i LFK.

I samma serie har BK Walldia B imponerat än mer. Andraplaceringen efter nämnda Astrio är väldigt stark. BKW har väl inte spelat lika bra alltid som LFK U. I mötet med just LFK U vann BKW med 4-2 trots att man inte var det spelförande laget. BKW har dock kunnat ha med mycket vassa spelare i B-laget då utvisningarna som bekant duggat tätt i A-laget. Både Manfred Walldén och Robert Andersson har avgjort matcher till BKW:s fördel. En annan är Magnus Ericsson. Just Walldén och Andersson delar skytteligans andraplats i Klass 2 på sex gjorda mål var. Det har gått något trögre för det tredje Laholmslaget, Ränneslöv. Giffen har endast plockat en seger och det mot Trönninge. RGIF ligger på åttonde plats.

I Klass 3 återfinns resten av Laholmslagen. Där har Lilla Tjärby gått fram som en slåttermaskin och tagit sex raka segrar på sex spelade matcher (målsskillnad 22-6). LTIK har dock klassens två bästa lag kvar att möta innan serien vänder i tabelltvåan Andersberg och tabelltrean Genevad/Veinge. AIK har ett oavgjort resultat mot Skottorp, medan GIF/VIF förlorade mot Knäred. I övrigt har även dessa lag full pott. Det skulle förvåna väldeliga om inte Andersberg tar hem seriesegern till slut. Laget vann Klass 2 ifjol, men valde att inte gå upp till Klass 1. Tackar man nej som seriesegrare blir man per automatik nedflyttad till den lägsta nivån. Tipset är att GIF/VIF slutar tvåa och att KIK och LTIK slåss om tredjeplatsen. För Skottorp och Ysby går det ungefär som i sexan. Lagen har en poäng var. Däremellan parkerar Knäred (4:a), Kornhult/Hishult (5:a), Hasslöv (6:a), Våxtorp (7:a), Skogaby (8:a).

Det sistnämnda laget var mycket nära att slopa B-laget inför årets säsong då man knappast fick ihop avbytare till A-laget i vissa matcher på försäsongen. Nu har man dock fått igång lite mer folk och det ser bättre ut. Strongt att man höll ut. Det är mycket viktigt att ha igång ett B-lag för A-lagets (och hela föreningens) skull när man spelar på lägre nivå. När det gäller SBK är det naturligtvis enkelt att accepetera att det förekommer en del dubbleringar och A-lagsspelare i B-trupperna. Det är dock glädjande att Laholmslagen som finns längst uppe sällan, eller aldrig behöver ta in startspelare från A-laget till B-lagsstrupperna. Skytteligan i Klass 3 toppas av Andersbergs Ludvig Kirkhoff på 10 mål. Därefter följer K/HFF:s Fredrik Junefalk på åtta mål (det kan naturligtvis ifrågasättas att K/HFF använder en av sina bästa A-lagsspelare i match efter match i Klass 3). På tredjeplats återfinns LTIK:s Pontus Pettersson och YBK:s Dennis Ljungberg med sju mål var. På femteplatsen med just fem mål finns LTIK:s Martin Larsson. 

OBS! Detta var en parentes. Önskar att jag hade mer tid att skriva om B-lagsfotboll också. Men det är tyvärr en omöjlighet. Nu när LFK:s tränare Martins Månsson mejlade kring segern mot Astrio såg jag dock ett tillfälle att för en gångs skull skriva några rader. Extra kul eftersom att det finns ett egenintresse att berätta hur bra det gått för mitt skötebarn under många år; LTIK:s B-lag. Från och med i år är jag inte längre lika involverad. Men man går ändå omkring och myser. LTIK:s B-lag har gått från att vara ett köttande lag till att bli ett spelande lag. 2008 vann vi förvisso Klass 3, men var lika snabbt tillbaka igen till 2010. Det finns inget uttalat mål att vinna Klass 3 (inte rimligt med Andersberg som konkurrent), utan "bara" att utveckla laget, spelarna och att försöka spela bra fotboll (det hade varit målet även utan AIK i serien). 

I B-laget spelar nu många spelare som blivit fostrade i VGLT. De flesta är tekniskt väl rustade och i flera fall har B-laget spelat bättre fotboll än A-laget under de två senaste åren. Skillnaden mellan femman och Klass 3 är dock så pass stor att en jämförelse knappast blir rättvis. Att kompisarna och föredetta lagkamraterna från VGLT-tiden i GIF/VIF ligger trea med sitt B-lag och även de spelar en attraktiv fotboll med B-lagsmått mätt är ytterligare ett bevis på hur väl samarbetet i VGLT fungerat/r. Varje år kommer nya talangfulla ungdommar att puttas upp i seniortrupperna för att ta nästa kliv och förhoppningsvis stannar det inte där för några. Ett annat lag med många fina talanger är KIK B. När det gäller de här lagen plus några till är det faktist värt att gå titta på B-lagsfotboll någon gång. Det är inte alltid kötta och långbollar längre, ens i den lägsta B-lagsserien.

/Plogen

PS. Tabeller och skytteligor hittar ni på HFF:s hemsida. DS.

PS, igen. Jag vann förövrigt Skogaby BK:s Pingstrally i år. Ägda! Rallyt är en fantastiskt fin tradition som inte får missas. Alla vinnare hittas på SBK:s hemsida. DS, igen.

Kommentarer
Postat av: Anonym

Astrio startade med 7 spelare från Snöstorp/Nyhem matchen??

Du får nog kolla upp det där igen.

Astrio startade med 4 stycken spelare från den matchen, Som vanligt ska det kryddas på extra från Laholms sida.. pinsamt

2012-05-30 @ 15:45:19
Postat av: Lasse

Junefalk i KHFF används nog i Bilagan för att han ska försöka få fart på målskyttet då målfabrikatioen i A-laget gått i lås

2012-05-30 @ 17:24:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0