KIK vann

Femman:

GIF/VIF-KIK 0-2 (0-0)
Mål KIK: Simon Andersson, Jonathan Petersson

En ganska trevlig division fem-match i sommarvärmen. Tufft, men ärligt spel och bra passningskombinationer emellanåt. Främst från KIK, som var det lag som skapade mest och vann rättvist. Jonathan Petersson hade något avslut utanför och Joel Åkesson blev helt ren då Dan Boson i GIF/VIF:s kasse schabblade med bollen. Joel fick inte heller ordning på bollen och chansen blev till intet. GIF/VIF hade någon halvchans i första, men inte mycket mer. I andra halvlek var GIF/VIF närmst ett ledningsmål först. Både då Jacob Björk avslutade över efter en hörna och då Charlie Boson testade med en lyra från håll. Joachim Bundesson i GIF/VIF:s mål klarade dock. Efterhand kunde KIK ta över och skapa möjligheter.

Boson fipplade på nytt med bollen, men hann upp Jonathan Petterssons lobbförsök. Ola Andersson var inte långt ifrån att styra en boll i egen kasse. Dessutom hade Simon Silvandersson ett par farliga inlägg och ett par farliga långa inkast. GIF/VIF ropade för straff då man tyckte att en av planens bättre, KIK:s vänsterback Christoffer Olsson, fick bollen på handen. Jag såg inte situationen, GIF/VIF:arna tyckte dock att den var så tydlig att en hemmaspelare protesterade sig till ett gult. KIK tog ledningen då Christoffer Olsson slog en frispark från höger med sin vänsterfot. Bollen möttes perfekt av den defensive innermittfältaren Simon Andersson, som enkelt kunde bredsida bollen i nät precis framför en chanslös Boson. 0-1 i den 69:e matchminuten. Efter KIK:s ldningsmål skruvade GIF/VIF upp tempot och man smällde på ordentligt i närkamperna. KIK stod upp väl, men blev tillbakapressade.

Charlie Boson var på vippen att rinna igenom Marcus Åkesson och Christoffer Olsson hann dock upp. Till slut hade GIF/VIF bara två försvarare kvar. Det utnyttjade KIK i den 87:e minuten. Simon Andersson vann bollen på egen planhalva och spelade till Jonathan Petersson, som löpte iväg på djupet, vände bort sina bevakare och tryckte bollen i nät med vänstran under Dan Boson. 0-2 och matchen var avgjord. Resultatet får betecknas som rättvist även om det var ganska jämnt ute på planen. GIF/VIF gjorde fler misstag och förlorade därför matchen. KIK utnyttjade en frispark och en omställning som GIF/VIF inte hade behövt skänka bort. Utöver målen skapade också GIF/VIF KIK:s bästa chanser åt dem. Matchens lirare? Simon Andersson, alltid Simon Andersson. Ett mål en ass. Petersson på topp, Olsson på vänsterbacken och Åkesson på mittbacken var också mycket bra.

Värt att notera är att KIK:s målskyttar i derbymatchen mot GIF/VIF, Simon Andersson och Jonathan Petersson, under fredagen följer med GIF/VIF-bussen till Bakken. Lär bli en trevlig resa i dubbel bemärkelse för Professorn och Jonte.

//P.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0