Resultat onsdag

Femman:

Simlångsdalens IF-LTIK 3-3 (1-1)
Mål LTIK: Simon Vedin 3


Det blev ett snöpligt poängtapp för LTIK i Simlångsdalen. Hemmalaget var det bättre laget rent spelmässigt, men LTIK skapade som vanligt mycket målchanser och var faktiskt i ledningen tre gånger om under matchen. Varje gång lyckades dock Dalen utjämna. Alla tre Dalen-mål tillkom efter fasta situationer och det är för dåligt av LTIK, som själva ska vara starkast där. Simlångsdalen var det bättre laget i första halvlek. LTIK:arna hade svårt för att komma till riktigt och positionsspelet var inte tillfredsställande. Den riktiga spänsten i upphoppen och kraften i frånskjuten i löpningarna fanns inte där och ofta hamnade LTIK:arna för långt ifrån i markeringen. Som vanligt var dock LTIK vassa när man väl kom upp och det var inte långt borta att Simon Vedin givit LTIK ledningen. Dalen kombinerade fint på offensiv planhalva. Med god rörelse kunde man ofta väggspela sig förbi stillastående och övergivna LTIK:are. Närmast ett ledningsmål var man dock när en LTIK-försvarare bröstade bollen mot det egna målet. En Dalen-spelare hann först, men bollen kunde ändå tas om hand av Jonas Nilsson i LTIK:s kasse. Det var LTIK som tog ledningen i matchen. Simon Vedin och Tom Hjälmefjord pressade högt och den sistnämnde vann bollen till Vedin, som klappade till och fick se bollen, via styrning, gå i en båge över Dalens målvakt David Larsson, 0-1. Dalen kvitterade en kort tid därefter.

Hemmalaget fick inkast långt ner längs sin vänsterkant. LTIK:arna var inte vakna och tog inte markering på Caspar Swederman, som enkelt fick ta med sig bollen och spela in den mot LTIK:s mål. Jonna klarade det första avslutet, men när LTIK:arna inte fick bort bollen ordentligt fick han kapitulera vid avslut två. LTIK skapade åtminstone fyra kvalificerade målchanser till i halvleken. Håkan Karlsson fick driva bollen från egen planhalva efter en omställning och valde att skjuta själv. Ett korrekt val. Tyvärr smet bollen strax utanför. Kort därefter blev Simon Vedin framspelad av Magnus Nilsson från högerkanten. Vedin fick dock bollen på vänstefoten och avslutet i öppet läge dröjde lite för länge. Håkan Karlsson hade ytterligare ett skott tätt utanför. Bästa möjligheten fick Vedin, som i öppet läge, vackert framspelad av Patrik Åkesson, inte fick den träff på bollen som han önskade och träffade burgaveln. Dalen skapade också möjligheter och det var bara centimeter ifrån att Caspar Swederman kunde göra Dalens tvåa med ett markskott. 1-1 i paus. Fördel Simlångsdalen spelmässigt. När det gällde klara målchanser var dock LTIK vassare.

I andra halvlek var LTIK:arna mer på tårna och mer taggade. Dalen fortsatte dock att spela bra. Ändå var det LTIK som åter tog ledningen. Simon Vedin snodde åt sig bollen från en av Dalens mittbackar och hade sedan fri lejd mot mål och satte distinkt dit bollen vid stolproten, 0-2 och Vedins andra för matchen. I det här skedet av matchen beordrade Dalens coach, Ants Pärna, längre bollar mot sina tre forwards. Det gjorde att det blev Hawaiiaktigt spel. Det var också nu som LTIK verkligen skulle få chansen att avgöra matchen. Tyvärr brände dock både Tom Hjälmefjord och Magnus Nilsson två mycket bra möjligheter. Hjälmefjords avslut efter en fin framspelning från Vedin styrdes i utsidan i stolpen av Larsson i Dalens mål. Dalen fick hörna och den nickades i mål med nacken av en Dalen-spelare, 2-2. Hemmalaget fick en energikick av målet och nu var det helt klart fördel Dalen, trodde man. Men då klev Vedin fram igen och drog till på pass från Linus Jerkesten. På nytt gick bollen över Dalens målvakt och i nät, 2-3 och Vedins hattrick var fullbordat. Olyckligt nog för LTIK var det Dalen som fick sista ordet. LTIK fick inte bort en hemmahörna och bollen kunde efter flipperspel knäas i mål av Dalenspelare, 3-3. 

Bara minuter återstod av matchen. Båda lagen gick dock för vinst och skapade ytterligare chanser. Vedin var nära att ge LTIK ledningen en fjärde gång, men tog avslut lite tidigt. Dalen var mycket nära att trycka en tredje hörna i mål, men duktige domare Mattias Theander blåste frispark till LTIK och strax därefter blåste han även av matchen. Eftersom att LTIK var i förarsätet under hela matchen målmässigt och dessutom släppte in tre mål efter fasta situationer var krysset något snöpligt. Spelmässigt var dock Dalen snäppet bättre, främst i första. Det är tufft att möta Dalen borta och med lite oflyt kunde LTIK lika gärna förlorat. Det oavgjorda resultatet var kanske inte helt ologiskt med lite distans till matchen. Redan på lördag väntar ny match för LTIK, som då tar emot Oskarström hemma på IP. Ett Oskarström som förlorade med 3-1 borta mot Lidhult under onsdagskvällen. Lyftas fram i LTIK efter mötet med Simlångsdalen bör naturligtvis tremålsskytt Vedin göras. Patrik Åkesson gjorde sin främsta insats så här långt i seriespelet och förtjänar också beröm. Ett glädjeämne var att LTIK:s skickliga nyförvärv från Skrea; Linus Jerkesten gjorde ett inhopp och inte kände något av sin gamla skada. Han har, bortsett från ett kort inhopp mot Trönninge, inte kunnat vara med tidigare i seriespelet och kommer att bli en fin tillgång framöver.

Sexan:

HIS-Kurdiska IF 2-0 (0-0)
Mål HIS: Emil Hermansson (straff), Fredrik Jonsson

HIS två bästa spelare, Emil Hermansson och Fredrik Jonsson, var tillbaka i laget sedan senast och de klev också fram och gjorde målen när Kurdiska betvingades med 2-0. Bra gjort av HIS.

Haverdals IF-SIF 3-1 (2-0)
Mål SIF: Pontus Johansson


En uppryckning av SIF, som nu gjorde en bra kämpainsats igen.

HIF:s Pontus Johansson:

Vi vinner välförtjänt med 3-1 efter att Skottorp reducerat sent i matchen. En kombination av att vi tillåter/tillåts att spela bollen längs marken och i större utsträckning än tidigare ha ett eget spel tar vi med oss som positivt. Ett resultat av detta är också att vi skapar många bra lägen men vi har inte den rätta skärpan i avslutningsfasen. Det är dock mkt positivt för våran del att vi nu tagit fem raka segrar och är med i toppen.

//P.

Kommentarer
Postat av: Oskar M

Haverdal vinner väl förtjänt. Haverdal har spelet stora delar av matchen. VI gör nog den bästa matchen för i år och det får vi ta med oss vidare. Dock så gör haverdal inte ett enda spelmål det är en straff och 2 hörnor som resulterar till deras fördel så 3 fasta situationer förlorar vi matchen på. Annars står vi upp bra och helt klart ett steg i rätt riktning. tror på poäng mot SBK i nästa omgång.

2012-05-17 @ 12:39:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0