Resultat lördag

Elitfyran:

Hyltebruks IF-LFK 1-0 (0-0)

Kim Einarsson målchansutvisad i mitten av första halvlek. Det var nära att LFK kvitterade mot slutet då Tobias Lundgren hade ett skott i stolpen och en nick som räddades av Hyltes målvakt på mållinjen. Just Lundgren var den som var olycklig då Hylte gjorde sitt mål då han slog bort en frispark på mittplan.

GIF/VIF-Simlångsdalens IF 1-2 (0-1)
Mål GIF/VIF: Sabri Behrami (straff)

Ny tung förlust för GIF/VIF. Dalen var det bättre laget i första halvlek. Laget spelade enkelt, rejält och skänkte inte bort någonting i onödan på egen planhalva. Dessutom försökte man hitta lösningar längs backen. För en gångs skull var det alltså inte GIF/VIF som började matchen bäst. Dalens ledningsmål var inte alls orättvist när det kom i den 23:e matchminuten. Ett markskott som satt invid Dan Bosons stolpe, 0-1. Dalen hade dessförinnan haft en nick i ribban på hörna och ett fräsande volleyskott strax utanför av kaptenen Caspar Swedenman. GIF/VIF:s bästa möjlighet i första halvlek hade Jacob Björk. Skottet efter en hörnvariant gick dock tätt över. Det var ganska uppenbart att GIF/VIF:s ledning inte var nöjda med prestationen i första halvlek. Man behövde en förändring och den kom med fyra (!) byten i paus.

De nyinkomna och pigga spelarna gav GIF/VIF en boost och nu kände man igen det energiska gänget igen. Det var bara en hårsmån ifrån att man kunde utjämna omedelbart efter paus. Utjämningen skulle dock komma snabbt ändå. Redan fem minuter in i halvleken kunde Sabri Behrami förvalta en straff på bästa sätt. Straffen var odiskutabel och korrekt dömd av domare Åke Fredriksson. GIF/VIF malde på efter utjämningen och det blev en kavalkad av missade målchanser. Störste syndaren var Charlie Boson, som säkerligen brände fyra mycket klara chanser. Även Jacob Björk hade ett avslut som gick centimeter utanför. Dalen var inte ofarliga när de stack upp och hade bl a en boll i stolpen.

Det, än dock, mycket ologiska lednignsmålet satte Dalen dit med kvarten kvar, 1-2. Tungt, tungt för GIF/VIF och man led verkligen med Charlie Boson, som la sig ner i gräset vid bortalagets tvåa. Han var naturligtvis bedrövad efter sina missade chanser. GIF/VIF försökte och försökte få till en kvittering, men utan resultat. Blytung förlust för det unga laget. Sett över hela matchen hade det inte varit orättvist med oavgjort, men sett till andra halvlek borde faktiskt GIF/VIF vunnit det här efter de möjligheter man har. Då Getinge tog sin första seger i årets seriespel under fredagen är GIF/VIF det enda laget utan seger i årets upplaga av division fem. Till råga på allt blev man dessutom nedputtade till sistaplatsen. Det trots att man inte spelat dåligt i någon match hittills och dessutom har kryssat mot två av seriens bättre lag. Det bör lossna vad det lider, men den här starten är naturligtvis mycket jobbig.

Kurdiska IF-YBK 4-0 (1-0)

YBK:s Tomas Karlsson:

Matchen var så jävla dålig att den inte är värd att beskriva. Efter matchen lovade vi varandra att ALDRIG någonsin spela lika dåligt och uppgivet igen. Det var det enda värt att minnas.

Istället sammanfattas matchen med en lista;

Kvaliteten på spelet; Som levern på Charlie Sheen

Åsikt om konstgräs; Borde förbjudas! Skyller allt på det!

Kurdiska; Inte bra men inte heller helt paralyserade

Ysby; Inte bra och helt paralyserade

Antal målchanser för Ysby; Lika många som antalet Ebolasjuka i Sverige

Mest symboliskt; Att vi i Ysby inte ens lyckades öppna de förbannade juicepaketen som vi fick av hemmalaget. Vad var det för suspekt jävla dricka?

Gladast i Ysby; Målvakten Anton Hansson som var skadad och slapp skiten

Underhållningsvärde på matchen; Lika meningsfullt att titta på den som att läsa börsnoteringarna för en
tablettask

Egen insats; Stabil på en fantastiskt dålig nivå

Glädjeämne 1; Det GÅR INTE att spela sämre!

Glädjeämne 2; Vi har LOVAT VARANDRA att Skogaby kommer få ett helvete på Munkavallen!!!

Frågetecken 1; Hur kan en spelare från Vapnö (en av de bättre) helt plötsligt spela i Kurdiska? Känns suspekt att möta samma skickliga center i två olika matcher mot två olika lag med bara någon vecka emellan? Värvad Lånad? En Tobias Grahn i division 6?

Frågetecken 2; Hur svårt kan det vara för en vaktmästare att låsa upp dörren på Sannarp? Varje gång man är där och spelar så tvingas man vänta 10 minuter på att bli insläppt i omklädningsrummet? Vad gör vaktmästaren under tiden? Räddar liv? Löser fattigdomen i Afrika? Botar HIV? Forskar kring svarta hål? Jag förstår helt enkelt inte hur det kan vara möjligt varje gång!!!!

Nej nu orkar jag inte mer. Välkomna till Munkavallen Skogaby!

Sperlingsholm/Sennan IF-HIS 5-2 (2-0)
Mål HIS: Fredrik Gustafsson 2

Ett HIS utan sina två bästa spelare kunde inte hävda sig mot Sperling/Sennan och föll med 5-2 efter underläge 5-0. Fredrik Gustavsson tröstmålade två gånger om vid ställning 4-0 och 5-1 till SIF.