Resultat lördag

Fyran:

RGIF-Norvalla IF 0-1

RGIF gjorde en dålig match mot Norvalla och föll med 1-0. Knappast någon i hemmalaget kom upp i normal standard.

RGIF:s Anders  Jönsson:

Idag skulle den ju komma, den första trean, mot gästande IF Norvalla. Men vi gör idag en riktig plattmatch! Det fina spelet mot Harplinge senast var som bortblåst, inga bra bollmottagningar, dålig adress på passningarna och helt harmlösa framåt! Vi har i inledningen av matchen, efter drygt 10 minuter spelade, ett bra läge att ta ledningen genom ett bra uppspel av Jens till Olsson som kommer hyfsat ren med målvakten men avslutet är för dåligt och bollen går en bra bit utanför. Ett mål där hade varit vad vi behövt för att få upp självförtroendet och fått lite luft under vingarna. Nu spelar vi istället, ursäkta uttrycket, skitnödigt under resten av matchen.... Snacket på plan måste också till nästa match bli betydligt bättre, alldeles för få öppnar käften! Kjellson gör ett piggt inhopp i andra halvlek och hade varit en kandidat till en kon idag, tyvärr verkar han sköta snacket för hela laget och öppnar käften alldeles för mycket och alldeles för länge, och snackar till sig sitt andra gula efter matchen är slut. Han är med andra ord borta i nästa match mot IF Leikin. (Konstigt att det i en match, mot Harplinge senast, enligt domaren är omöjligt att ge kort efter matchen, och det i denna matchen tydligen inte är några problem alls?? Vad beror sådant på? Jaja, nu är det ju inte domaren som ska vinna matchen åt oss, det ska vi kunna klara själva. Men om det i mina arbetsuppgifter hade ingått att dela ut koner i betyg till domaren, så kan jag i alla fall säga att dagens domare inte hade fått någon......)

Konfördelningen idag blir därför:

3 röda koner: Nix!
2 röda koner: Nix!
1 röd kon: Jens, helt ok insats, bra placerad och extraträningen med pappa Jörgen på gröningen i Edenberga verkar ha gett resultat, passningarna och rensningarna sitter!
Nilo, stabilt i mål och en av de få som snackar.

LTIK-Oskarström IS 1-2 (0-1)
Mål LTIK: Simon Vedin

LTIK gjorde en dålig match mot Oskarström och föll mot ett bättre lag. Det var ett segt LTIK som tog emot gästande OIS. Bortalaget tilläts hålla i taktpinnen under större delen av matchen och vann välförtjänt. I första halvlek hade LTIK inget spel att tala om. Målchanserna var lätträknade, men de fanns där. Bl a avslutade Magnus Nilsson över i bra läge nära mål och Håkan Karlsson hade en boll i överliggaren. Även OIS hade en ramträff i första halvlek. Gästerna tog ledningen i mitten av halvleken efter en omställning. En längre boll bakom LTIK:s backlinje gjorde att det blev löpduell mellan LTIK:s Daniel Hellsten och OIS Max Pihl. Hellsten kom först till bollen, men fick inte iväg den. Istället var det Pihl som fick med sig kulan (med handen?) och fri med Jonas Nilsson i LTIK:s mål gjorde OIS-forwarden inget misstag, 0-1. Andra halvlek fortsatte som den första. OIS tilläts diktera skeendet på plan. LTIK låg för långt ifrån i markeringen och emellanåt kändes det som att OIS:arna var en gubbe extra på plan. LTIK:s målvakt, Jonna, räddade kvar LTIK i matchen med en superb reflexräddning och sedan även med en högkaratig räddning på ett friläge. OIS hade dessutom ytterligare en boll i stolpen. När så äntligen LTIK började tugga sig in i matchen gjorde OIS 0-2. Efter vackert passningsspel satte Max Pihl dit sin andra boll i nät.

LTIK fick ett jätteläge direkt på avsparken efter målet. Nu var det OIS målvakt Nicklas Andersson som fick visa sig på styva linan då han gjorde en fin enhandsräddning på Max Martinssons avslut. LTIK vaknade till liv sista 20 och skapade en handfull möjligheter. Simon Vedin reducerade till 1-2. Bollen gick med knapp styrfart i nät via OIS-fötter. Vedin avslutade kort därefter igen, tyvärr på egen spelare, annars hade troligen bollen hamnat i mål. Magnus Nilsson nickade mot mål efter Linus Jerkestens inlägg. Max Martinsson avslutade igen. Henrik Nilsson var ytterst nära att styra in bollen efter en frispark. Ja, det fanns fler möjligheter. Bollen ville dock inte in. Jo, faktum var att LTIK hade en boll över linjen. Tyvärr var det omöjligt för de ensamme domaren att se. - Mycket möjligt att bollen var inne, men jag kan inte dömma för något jag tror, förklarade rättskiparen efter matchen och trots att det kändes tungt får man ändå köpa resonemanget. Som helhet vann OIS rättvist. LTIK vaknade till liv för sent. Det höll på att räcka till en pinne med 20 minuters uppryckning på slutet, men det gjorde det inte. Dessutom hade då Jonna och virket räddat kvar LTIK i matchen. Nä, det här var inget bra och uppryckning krävs framöver. Positivt i det mörka är att LTIK alltid är med i matcherna även om spelet inte fungerar. Dessutom skapas det alltid tillräckligt med målchanser för att få poäng. Man skulle dock kunna önska lite mer effektivitet. Då blir LTIK riktigt luriga och jobbiga att möta.

Trönninge IF-BKW 0-2
Mål BKW: Manfred Walldén, Johan Agnvall

BKW gjorde en bra match och vann välförtjänt borta mot TIF.

BKW:s Pelle Persson:

Äntligen slapp vi åka tomhänta från Tuvasvallen. Härlig seger för Walldia som tar alla 3 pinnarna via en 2-0 seger. Hemmalaget hade de flesta möjligheterna i första halvlek men antingen stod en dominant i form av Simon Vispen Nilsson i vägen eller så missade hemmaspelarna de möjligheterna som bjöds. Walldia tar istället ledningen 5 minuter innan paus när Mackan slår en frispark en bit nedanför mittlinjen som Manne Walldèn förpassar i nät med skallen. Perfekt avslutning på en halvlek där vi inte var riktigt nöjda med Walldiainsatsen. I andra halvlek däremot är det omvänt. Det är Walldia som står för grannlåten och hemmalaget kan näppeligen vara nöjda med sin insats. Matchens förgrundsgestalt - Kapten Johan Agnvall fick också nöjet att sätta punkt när han efter en Walldiahörna från höger nickar in 2-0 på Mannes nickpass.