Resultat fredag

Getinge IF-KIK 5-2 (2-2)
Mål KIK: Jonathan Petersson, Kalle Svensson

Redan efter nio minuter låg KIK under med 2-0. Efter det kom KIK igång och kunde både reducera och kvittera innan paus. Efter det var det KIK för hela slanten. Man etablerade tryck mot Getinges mål och brände mängder med chanser. Istället var det ändå Getinge som återtog ledningen i den 75:e minuten då 3-2:an kom. Efter det föll KIK ihop som ett korthus och Getinge kunde göra ytterligare två mål och ta en övertygande 5-2-seger.

Unnaryds GoIF-GIF/VIF 4-0 (1-0)

GIF/VIF:s oflyt fortsätter. Man har väldigt svårt att omsätta sina chanser i nätrassel. Man känns lite tunna i vissa lägen. Att Michael Johansson kommit igång med träningen ordentligt kan bli viktigt framöver. Han kan kanske vara den som bidrar med den gnutta stabilitet och rutin som så här långt saknats. Förlusten mot Unnaryd var odiskutabel. 4-0 talar sitt tydliga språk. Unnaryd har några duktiga spelare. Bl a två färgade killar på mitten som är mycket bolltekniska. Just de här herrarna fick för mycket utrymme mot GIF/VIF. Laholmslaget var på intet sätt ofarligt och hade bl a två stolpträffar och någon boll som dansade på mållinjen. Att bolluslingen inte vill i mål trots tydliga chanser känns på något sätt typiskt för ett lag med GIF/VIF:s tabellposition. 1-0 i paus blev 2-0 bara minuter efter pausvilan. GIF/VIF tilläts alltså inte ens att tagga och komma igång i andra innan det small och uppförsbacken blev dubbelt så brant.

VBoIS-Vapnö IF 0-4 (0-3)

Vapnö står i en klass för sig i sexan i år och promenerar hem seriesegern. Övriga lag får slåss om andraplatsen.

VBoIS Jim Leandersson:

Inget snack om saken. Vi mötte ett bättre lag idag som vann rättvist. Vi var inte 100 procent idag och gjorde Vapnö ännu bättre än vad de redan var. De tre första målen kommer efter individuella misstag från vår sida. Tack vare Jonas i målet och överliggaren så blev siffrorna bara 0-4. Carlos som varit borta från spel i tre matcher testades idag igen men gick sönder redan efter 5 min. Jonas som ersatte gjorde det med bravur, helt klart vår bäste spelare idag. Vapnö känns starka, helt klart det bästa motstånd vi stött på hittills.