Resultat lördag

Fyran:

RGIF-Lilla Träslöv FF 0-1 (0-1)

Tung förlust för RGIF! Det var jämnt och målchansfattigt. Hård vind präglade matchen. Första halvlek var ganska sevärd med hyfsat spel. Fördel RGIF. Andra var oerhört tråkig att titta på. Stabila Träslöv bevakade ledningsmålet från den 40:e minuten och RGIF skapade inget av värde förutom ett Henrik Olsson-avslut efter inspel från höger i den 85:e matchminuten. Där kunde Olsson mycket väl räddat en poäng till RGIF. Grönvitt har bara två poäng på fyra matcher och står alltså fortfarande utan seger. Lilla Träslöv leder serien på maximala 12 poäng. Nu väntar tabelltvåan Harplinge på bortaplan för RGIF i nästa match.

Lidhults GoIF-GIF/VIF 2-1 (0-1)
Mål GIF/VIF: Jacob Björk

Det blev uddamålsförlust för GIF/VIF i den jobbiga bortamatchen mot Lidhult. GIF/VIF står fortfarande utan seger efter fyra spelade omgångar. Det har man gemensamt med jumbon Getinge, som spelade 1-1 mot Unnaryd under fredagen. Det var lagets första mål och första poäng i serien. GIF/VIF har två poäng då man som bekant kryssade mot K/HFF i förra omgången samt gjorde detsamma mot Böljan i omgång två.

GIF/VIF tog ledningen i matchen genom Jacob Björk, som satte dit 0-1 i den 15:e matchminuten. Efter paus hade GIF/VIF olyckliga minuter i den 53:e och 54:e då Lidhult vände på steken och både kvitterade och tog ledningen. 2-1-resultatet stod sig tiden ut.

Anmärkningsvärt är att Laholmsdomaren Jan-Olof Jacobsson dömde matchen. Vad skulle han upp dit och göra? J-O delade ut hela sju varningar, tre till hemmalaget och fyra till GIF/VIF. Det tyder på odiciplinerat spel eller hetsig stämning då Jacobsson inte brukar vifta med korten i onödan.

Från Lidhults hemsida:

En tungsprungen plan, motvind i 1a halvlek och 0-1 i paus.

Vändningen kom i andra halvlek när hemmalaget tog över och när slutsignalen ljöd hade vi vänt till seger med 2-1. Värt att nämna är oxo att Bowlaren i målet räddar en horribelt dömd straff med 10 minuter kvar.

HIS-IS Örnia 1-1 (1-0)
Mål HIS: Fredrik Gustavsson

HIS tog ledningen redan i den femte minuten genom Fredrik Gustavsson. ISÖ kvitterade i minut 52.

YBK-Haverdals IF 0-3 (0-0)

YBK:s Tomas Karlsson:

YBK blåsta på poängen!

Alla verksamheter har ett mål. I schack skall kungen dödas. Hos Carema skall åldringen ge klirr i kassan, Bamse skall göra alla ungar till sossar och hos Sverigedemokraterna skall Lasse Beghagen alltid ligga etta på topplistan. I fotboll skall man göra mål. Och att göra mål är någonting som YBK just nu inte behärskar....Haverdal var inte ett dugg bättre än YBK men Haverdal kunde göra mål och vann således utifrån detta perspektiv tämligen rättvist.
Vinden pendlade mellan storm och orkan under hela mötet mellan blåa Haverdal och svarta YBK. Vindriktningen var spikrakt i planens längdriktning och YBK inledde med medvind lika stark som Stefan Lewens. Detta präglade också spelet i första halvlek. YBK dominerade totalt och sällan eller aldrig befann sig bollen på YBK:s planhalva. Kort och gott, den bästa halvleken som YBK spelat under min tid som tränare för föreningen. Målchanser skapades i massor. Inledningsvis fick Robban Beckström ett och ett halvt friläge men på båda kunde utmärkte Haverdalskeepern rädda. Olle Larsson spelade snett inåt bakåt och gav Felix Bolmgren fritt skottläge framför straffpunkten men duktige Felix brände. Comebackande Zed Ibrahim kom helt fri från vänster och chippade iskallt bollen över utrusande målvakt, men tyvärr också över motståndarkassen. En klassisk hörnvariant gick hem och Jimmy Ivarssons skott höll på att ge hemmalaget ledningen och avslutningsvis lurade Nisse Carlsson offsidefällan och fick ett friläge från halva plan. Tyvärr för YBK missade dock även Nisse. Dominansen var total. Spel mot ett mål, män mot pojkar, överkörning, stridsvagn mot träpåk eller vad man nu kan likna det med. Men men men, fotboll går ju som sagt ut på att göra mål.....YBK hittade älgen. Ringade in älgen. Sköt älgen. Styckade älgen. Frös in älgen....men glömde att käka upp fanskapet. Bollen ville helt enkelt inte in. Förvisso var det främst vinden som gav övertaget MEN YBK var faktiskt klasser bättre än motståndet under första halvlek. Men vad hjälpte det?

När domaren blåste av halvleken var det gamnackade hemmaspelare som äntrade omklädningsrummet. Trots det massiva övertaget så hade nollan inte spräckts och med vetskapen om att vinden nu var på Haverdals sida så var det med en känsla av att laxen snurrat ut sig ur nätet som andra halvlek inleddes. Paussnacket om att "nu blir det enklare att slå genomskärare eftersom bollen inte rinner iväg" visst vi alla innerst inne var lika sanningsenligt som Mille Markovics bilder på kungen. Istället satt vi nog alla och hoppades att det likt ett mirakel skulle sluta blåsa.... Och mycket riktigt. Haverdal tog över. Antons insparkar nådde ca 30 meter (varje gång tog det ca 1 minut att få bolljäveln att ligga stilla) och förtvivlade hemmaspelare gjorde allt för att rensa undan. Det höll i tio minuter. På en hörna skapades kalabalik och i efterspelet kunde en omarkerad Haverdalare nicka in ett noll till bortalaget. YBK:s lagledning tokprotesterade mot målet. Tydligen var det två meter offside. Själv har jag ingen uppfattning. Förvisso var anfallaren plötsligt lika ensam som en kommunist på Lidingö men huruvida det var offside eller inte låter jag vara osagt. Oavsett vad så är det stört omöjligt för en ensam domare att bestämma sig på två röda tiondelar och ingen skugga över utmärkte domaren skall falla.

Efter målet jämnade spelet ut sig något. YBK skapade en halvchans men alldeles strax var det dags igen. YBK straffades på nytt på en hörna och två noll var ett faktum. Nu försökte YBK med alla medel trycka på. Allt från att dribbla i eget straffområde (undertecknad) till att bara springa upp med bollen (Nisse) försöktes men vinden tillsammans med duktigt motstånd satte käppar i hjulet. Två riktigt heta lägen vaskade YBK fram men vare sig Zed Ibrahim eller Olle Larsson kunde spräcka den förhatliga nollan. Istället var det bortalaget som med 20 minuter kvar kunde sätta spiken i kistan efter att tränare Karlsson missuppfattat en löpning och istället för att bryta bollbanan lekte handikappad pensionär när den iskalle Haverdalaren placerade in 3-0.

Resten av matchen blev en transportsträcka. Ett missat friläge från Erik Mattsson som resulterade i en elak smäll på målvakten samt ett för offside bortdömt mål var det mest spännande som hände. Efteråt kom tomheten. Hur fan gick det här till? Självklart borde YBK gjort mål på alla sina chanser! Självklart borde vi inte förlorat! Men lik förbannat var det inte orättvist. Kylan och tyngden hos Haverdal var helt enkelt bättre än hos YBK. De fick fem chanser och gjorde tre mål. Vi fick 10 chanser och gjorde inget mål. Således tre mål mot noll. Det känns dock inte rätt att peka ut anfallet som syndabockar. Likaväl så kan man vända på det. Haverdals försvar orkade stå emot i 45 minuters full storm utan att släppa in ett enda mål. YBK:s försvar orkade stå emot i 10 minuter.

Just nu är det tungt att vara YBK:are. Hedersam torsk mot Vapnö, krossade mot Sperling och bortblåsta mot Haverdal. Ett tufft spelschema och att bara stå på tre poäng efter fyra omgångar känns tufft. Något till borde vi ha...

Hur som haver.....vi kommer igen! Alltid!

HIF:s Pontus Johansson:

Vinden ställde till det en hel del. I första halvlek har vi kraftig motvind och har genomgående svårt att etablera något spel på deras planhalva. Allt ska dock inte skyllas på vinden, vi är inte tillräckligt heta och gör dessutom många tekniska misstag. Vi kan inte klaga över att det står 0-0 i paus. I andra när vi har medvind blir det lättare för oss. Vi skapar dock inte särskilt många målchanser men är väldigt effektiva när lägena dyker upp. Vår lagkapten Dan Wallgren nickar snyggt in 1-0 och strax därefter kommer också 2-0 när Sture också knoppar in bollen med skallen efter fin nickskarv från vårt fysfenomen Bagarn Hansson. När sedan Kisti löper igenom och avslutar behärskat intill målvaktens högra stolpe känns matchen avgjord. Vi vinner med 3-0 och tar med oss de tre poängen som det positiva men spelmässigt kan vi bättre.