BoIS vann

Sexan:

VBoIS-Sennan/Sperlingsholm IF 6-1 (3-0)
Mål VBoIS: Håkan Pettersson 2 (en straff), Rasmus Berg Rudolfsson 2, Jesper Mårtensson, Jacob Eriksson

Äntligen! Så kan man med lätthet skriva efter BoIS islossning mot tabelltvåan Sperlingsholm/Sennan. Det var ett revanschsuget och disciplinerat BoIS som under tisdagkvällen tog emot SIF. Man spelade enklare och rakare, dessutom tog man tillvara på fler av de skapade möjligheterna än vad man tidigare gjort. I mötet med SIF slapp man möta anfallsessen Daniel Brorsson och Daniel Karlsson, som båda hade förhinder. Å andra sidan spelade BoIS utan bröderna Leandersson och Carlos Fragoso. Det gick ju rätt bra ändå... Bara för att man nu visat kvalitet och vad man är kapabla till i en match betyder det ingenting om man inte kan finna stabilitet och jämnhet. Det gör man genom hårt jobb. Men nu ska naturligtvis alla BoIS:are njuta i några dagar. Våxtorps marknad på fredag! Hörde jag kaffe-gög?

BoIS tränare Jim Leandersson:

Jävligt skön seger! Idag var det ett disciplinerat och taggat Våxtorp som gick ut på IP för att möta serietvåan Sennan/Sperlingsholm. Bortalaget har gått som tåget i serien, senast slog man Gullbrandstorp med klara 12-0. Laget hade innan matchen endast släppt in 7 mål på 7 matcher.

Vi startar matchen väldigt bra och  efter ca 5 min slår Jakob en boll ut till Slangen på högerkanten, Slangen viker boller innanför försvararen och sedan blir han hindrad av försvararen med straff som följd. Håkan stegade fram och dunkade dit 1-0, skönt! Därefter tog gästerna tag i taktpinnen och satte hög press på oss. 1-1 kom efter ca 15min efter en fin lobb från deras anfallare. Deras press fortsatte men hela backlinjen spelade enkelt och disciplinerat så dem skapade inga jättefarliga chanser. Vi ägnade oss mest åt att kontra och vi gjorde det ganska bra. Jakob och Rasmus hotade med snabba ben på kanterna och Slangen/Henrik irriterade deras backlinje. På just en kontring sprintade Rasmus förbi deras backlinje och serverade Håkan som kom på högerkanten. Håkan placerade in bollen precis intill vänstra stolpen. Efter det målet fick vi luft under vingarna igen, vi tog mer och mer över spelet och även 3-1 kom innan domaren hann blåsa av halvleken. Rasmus fick bollen i straffområdet och avslutade, målvakten räddade med en benparad men Rasmus tryckte in sin egen retur.

I andra halvlek kom vi ut lika hungriga som vi avslutade första, på en hörna nickade Slangen (med näsan) och Jeppe M tryckte in Slangens nick med huvudet. Skön start på halvleken, vi fortsatte att pressa på och skapade flera halvchanser, bl.a några skott utifrån från Olsson. Efter ca 20 min drog deras målvakt ner Olsson precis utanför straffområdet och blev frilägesutvisad. På frisparken var Håkan väldigt nära att göra sitt tredje för dagen men deras nyinsatta målvakt räddade. Efter utvisningen var det i stort sett spel mot ett mål. Rasmus gjorde 5-1 med vänsterdojjan och Jakob gjorde 6-1, efter en läcker passning från Slangen placerade han in bollen bredvid den utrusande målvakten.

Samtliga spelare kvitterar ut väldigt bra betyg idag, det går inte att lyfta fram enskilda prestationer för då blir detta inlägg väldigt långt. Kollektivet vinner matchen idag, här ser vi hur bra vi kan vara om alla följer matchplanen, spelar med mycket hjärta och disciplin. Nu ska vi gotta oss åt detta några dagar men sen gäller det att ladda om inför mötet med Kurdiska nästa vecka. Vi får inte känna oss nöjda nu utan vi måste prestera på samma nivå i nästa match. Gör vi det kommer poängen trilla in och klättringen i tabellen börjar. Men som sagt, det går inte av sig själv!

//P.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0