Resultat fredag

Femman:

LTIK-Getinge IF 1-0 (0-0)
Mål LTIK: Daniel Hellsten

Ingen champagnefotboll men rättvis LTIK-seger sett till skapade chanser. Hellsten avgjorde med ett frisparksmål från håll i den 80:e minuten. Skönt för LTIK, tungt, tungt för ett väl kämpande Getinge.

Seriepremiär för LTIK hemma mot nykomlingen Getinge, som nyligen slagit ut BKW ur DM. I och med den vinsten var LTIK varnade. Inledningsvis var det lite spänt, som det brukar vara i en premiär. Gräset är hoppigt och bidrar inte till att man blir lätt och ledig. LTIK skapade två möjligheter efter hörnor. Den ena bollen dansade på mållinjen efter att Fredrik Marinovic hållit sig framme. Getinge hotade med bollar ut på sina yttrar. LTIK:are hann dock emellan och avstyra. Tobias Ewertsson blev ren framför Getinges mål, men studsen var förrädisk och avslutet blev ett lätt byte för Getinges långskjutande målvakt Fredrik Svensson. Strax efter dundrade Max Martinsson bollen över i bra läge. Getinges bästa möjlighet kom efter inspel. LTIK:s Daniel Hellsten hann dock emellan och styrde bollen över det egna målet till hörna. LTIK:s omskolade mittback, Peter Jönsson, som nu spelade på topp, är stark och snabb. Jönsson var på väg att rinna igenom helt, men i sista stund studsade bollen upp, samtidigt som LTIK-forwarden fick en rutinerad och precis lagom knuff av en Getinge-försvarare.

Strax efter kom även LTIK:s frejdige högerback, Tom Hjälmefjord, helt ren mot Getinges mål. Vinkeln blev dock för snäv och bollen smet strax utanför. LTIK hade en klar down-period runt den 30:e matchmiunten. Det blev för stillastående och LTIK:s mitback Daniel Hellsten tvingades till några långa bollar utan adress. Då händer matchens grej of the day. Getinges nummer 11, Linus Eliasson, utbrister: - Kom igen Getinge, de slår ju bara långt! I momentet efter får Eliasson bollen på fötterna och väljer då att slå en lång boll med feladress. Snacka om att kasta sten i glashus. Jag log förnöjsamt och mindes tillbaka till BKW-matchen då samme Getinge-spelare mitt i BKW:s propaganda-spel drar till med samma kommentar sedan BKW valt en lite längre boll för att vända spelet. LTIK gjorde en ganska bra halvlek defensivt och med de chanserna borde man haft ledningen med en boll i paus.

I andra halvlek spelade LTIK upp sig något och man kunde ta över allt mer vad det led och det mycket tackvare Håkan Karlsson på det inre mittfältet. Ändå imponerade man långt ifrån spelmässigt. Chanser var det inte brist på i andra heller. Patrik Åkesson nickade tätt utanför. Simon Vedin och Håkan Karlsson hade ett varsitt genombrott och Conny Strömberg hade en nick inne i mål som blev bortdömt för offside. Mycket tveksamt enligt publik i linje då Strömberg kom i fin fart. Omöjligt för mig att avgöra från min position och inga större protester från LTIK:arna. Getinges bästa chans kom från höger efter en omställning. Daniel Hellsten hann dock emellan igen. Mot slutet av matchen var Getinge tröttkörda. Man drog på sig en frispark i "Hellsten-läge". Kan det varit 25, 30 meter från mål strax till höger? Daniel Hellsten drog till och bollen tog sig vobblande in i mål, 1-0. En bra frispark. LTIK lyckades, trots viss halvpanik, hålla undan sista tio utan att Getinge kom till något riktigt farligt läge. Det sista som hände var att Getinge fick frispark i bra läge. Bollen nådde dock aldrig fram till Jonas Nilsson i LTIK:s kasse. Skön seger för LTIK.

Naturligtvis en mycket tung förlust för Getinge, som kämpade väl, försökte spela hela matchen och var så nära att åka hem med en pinne. Sett till skapade målchanser var det dock, som skrivet, rättvist att LTIK vann. Getinge lyckades aldrig sätta "Jonna" i hemmakassen på några större prov. Getinge är dock svårspelade och lär ge de flesta lagen i serien huvudbry. Jag rekommenderar att Getinges spelande tränare Markus Hulander spelar sig själv mer än vad han gjort. Det är en klasspelare på den här nivån och han är blott 26 år gammal vill jag minnas. Mot LTIK spelade han sista kvarten som mittback. Samtliga LTIK-spelare kan bättre, men alla kämpade väl. Bäst betyg kvitterar mittlås Daniel Hellsten och Henrik Nilsson ut. Tryggt låter omdömet. Då var Nilsson långt ifrån på topp pga en förkylning, t o m tveksam till start inför matchen.  

Domare: Patrik Berg, Halmstad. Klart godkänd insats.

Sexan:

SBK-Sperlingsholm/Sennan IF 2-1 (2-0)
Mål SBK: Håkan Johansson (straff), Olle Günther Hanssen

Sennan/Sperlingsholm var det bättre laget rent spelmässigt, främst i andra. SIF lyckades dock aldrig testa "Cralle" i SBK:s mål ordentligt och sett till skapade målchanser var SBK:s seger rättvis. SBK spelade diciplinerat och dessutom skapade man som skrivet betydligt mer än SIF, främst på fasta situationer, där man såg riktigt starka ut. Båda målen kom även till på fasta. Patrik "Mini" Nilsson blev kapad (se bild i lördagens LT) och "Cralle" var säker från elva meter. 2-0 gjorde Günther Hanssen på nickskarv efter frispark från Kristian "Kricke" Johansson. Günther Hanssen var febersjuk och spelade bara sista tio i första och sista tio i andra. Det räckte tydligen.   

Vapnö IF-YBK 1-0 (1-0)

Tung förlust för YBK, som verkligen pressade favorittippade Vapnö. I andra halvlek var det ett våldsamt tryck mot Vapnös mål och YBK missade bl a öppet mål från två meter. Upp med hakan YBK! Var ni med här, är ni med mot alla lag.

Tomas Karlsson, YBK:

Bittert, bittert, bittert. Surt som fan. Trist som attan. Besviken som satan. När mörkret lagt sig över Halland och besvikna YBK:are duschat färdigt i det extremt gosvänliga duschrummet, väntade en bilresa hem från Mjölklagets fina idrottsplats som var tyngre än tyngst. Månne var det rättvist med Vapnövinst men det gör inte besvikelsen mindre...

Favorittippade Vapnö började matchen bäst och pressade mot YBK:s för dagen mycket stabila backlinje. Hörnor och halvchanser var det bästa de rödklädda åstadkom. YBK kämpade väl och spelade periodvis fin fotboll. En kombination på kanten ledde till att Tobias J tråcklade sig igenom i straffområdet men i sista stund studsade bollen för långt ifrån den hale mittfältaren. Vapnö spelade å sin sida fin fotboll med bra tempo och varierade uppspel. Allsvenskt meriterade Sulejamani (eller nåt)
(Shulemaja [reds. anmärkning]) dominerade i backlinjen och brodern var mycket vass på mitten. Hela laget gav ett solitt och bollskickligt intryck. Vapnö var bollförande och YBK kontrade. Efter 33 minuter tappade dock YBK bollen på mittplan och omställningen ledde till att Vapnös tunge striker kom loss på vänsterkanten. Med känsla som Messi chippade han bollen i en vacker båge över motrusande försvarare och bollen damp vackert ner vid bortre stolpen där framryckande Vapnöspelare kunde trycka in ett noll till hemmalaget. Surt men ändock välförtjänt. Efter målet spelade YBK upp sig och Olle Larsson kom nära att näta men sista dribblingen blev misslyckad. 

I andra halvlek började YBK ta över tillställningen. Mjölkaspelarna såg trötta ut medan de svartklädda malde på i hög takt. Vapnö ägnade mest tid åt att maska, sparka bort bollen och gnälla på allt som rörde sig. Att man får tackla i fotboll verkade vara en fullständig överraskning för hemmalaget. Utmärkte domaren viftade friskt med de gula korten åt protesterande Vapnöspelare. Samme domare måste också fått en fullständig blackout i mitten av halvleken. En Vapnöanfallare  stod ungefär 30 (trettio) meter offside när bollen kom farande mot YBK:s mål. Han hade varit nere i tidigare anfall och inte orkat springa hem. YBK:s backlinje struntade såklart i bollen och lät den gå mot Anton i målet. När offsidestående spelaren tog bollen (förmodligen för att fördröja spelet lite, han såg döende ut...) blåste såklart domaren.......eller nej just det HAN BLÅSTE INTE. Alla blev chockade. Anton i målet rusade mot anfallaren. Anfallaren insåg att domaren fått hjärnsläpp och avslutade men duktige Anton räddade. Undertecknad och övriga skrek som galningar på den stackars domaren som förmodligen drabbats av något som alla drabbas av på fredagskvällen, total förvirring. Som tur var ledde inte incidenten till mål...
 


Efter detta fortsatte YBK att pressa men utan att skapa mycket farligt. Den stora chansen kom med kvarten kvar. Efter en hörna fick Alexander B helt öppet mål MEN nickade över. Allt gick mycket snabbt och ingen skugga över Alexander. Fortsättningen av halvleken blev händelserik. Broder Sulejmani (eller nåt) trillade olyckligt och svimmade av på planen. Ambulans fick tillkallas och vi i YBK håller tummarna för att den duktige mittfältaren snart är tillbaka. Storebro Sulejmani (eller nåt) blev utvisad efter en vårdslös tackling men även med tio man kunde Vapnö freda sitt mål. 

Stor stor besvikelse i YBK - lägret. Trist att förlora en match med uddamålet och trist att bra spel och god vilja inte ger poäng. Det hade varit ljuvligt att börja säsongen med ett rån... Summa sumarum var resultatet rättvist. Vapnö kommer bli svårslagna men YBK skall ha all heder av sin insats. Bra närkampspel, goda intentioner i spelet och felfritt försvarsspel. Dessutom kul att se tillresta bortasupportrar engagera sig! 

Skönt också att ingen YBK:are verkade nöjd med bara det goda spelet när nu inte poängen kom. Istället var det deppiga ansikten (som sig bör efter en torsk) och visst är det så, den tappre stannar till tre på Mårtensson och går sedan hem ensam, den bäste går hem redan vid ett och har sällskap...

Vi tar nya tag.....

//P.

Kommentarer
Postat av: Tomas

Vår elva;

Anton H

Nisse C, Tomas K, Emil O, Fredrik N

Jimmy I, Ehab E, Tobias J -

Felix B, Olle L, Robert B

Avb: Erik M, Anton O, Alexander B, Ahmed ESå du vart inte helt fel ute....

2012-04-13 @ 23:00:50
Postat av: Hawk

Danne Haoo e årets hemvändare, fan va kul o se dig!!!!

2012-04-13 @ 23:04:00
Postat av: Linus

Matchens grej of the day, härligt

2012-04-13 @ 23:53:50
Postat av: mr. h

Laget med draget! Fan va gött!

2012-04-14 @ 09:07:59
Postat av: Våxtorp - Hasslöv 0-1 (0-0) Mål: Fredrik Gustavsson

2012-04-14 @ 16:30:32
Postat av: Nicky

Haverdal - Kurdiska 2-3 (0-0)HIF ledde med 2-0 med 15 min kvar.

2012-04-14 @ 16:37:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0