Inför påskhelgen

Genrep för många lag. Det är efter någon egen träning och ett par sedda gräsmatcher uppenbart att omställningen mellan konstgräs och den riktiga varan kommer att bli större i år än vad den varit tidigare år då övergången skett främst mellan grus och gräs. Lagen som får minst pass och matcher på vanligt gräs kommer vara klart missgynnade inför seristarten. Planerna är hoppiga till och med för att vara i början av april då de inte hunnit "sätta sig" ordentligt pga nattkylan, och det sägs ju inte bli varmare på ett tag.

Långfredag:

LTIK-Väröbacka GoIF kl 11:00, L:a Tjärby IP

Som traditionen föreskriver möter LTIK Väröbacka i ett dubbelmöte inför seriestarten. Värö är ett Halländskt division fem-lag hemmahörande på den övre halvan i tabellen. Det brukar bli jämna och bra möten lagen emellan. Förra helgen föll LTIK med uddamålet, 3-2 mot Andersberg, trots ledning 2-0. LTIK får klara sig utan Conny Strömberg och Emil Olsson mot Värö. Ytterligare en match väntar för LTIK innan seriestarten. Harplinge i DM på anandagen.

KIK-Lönsboda kl 11:00, Björkvallen

Skånskt division fem-gäng väntar för KIK i genrepet. Det var ett tag sedan KIK spelade match då man förra helgen var på träningsläger och då inte valde att matcha. 

GIF/VIF-Strömsnäsbruk IF kl 12:00, Glänninges konstgräs

GIF/VIF genrepar mot det småländska division fem-laget Strömsnäsbruk. Förra helgen slog GIF/VIF Kurdiska med 3-2. GIF/VIF fortsätter att laborera med laget trots att det är sista A-matchen innan genrepet. Laboreringen är medveten och förklaringen står på lagets hemsida. För mig förefaller det ändå en smula märkligt. Försvaret fungerade bra mot Kurdiska, ändå är två gubbar nya till nästa match, trots att åtminstone en av de andra finns tillgänglig. Samtidigt köper jag det på något sätt. GIF/VIF har ett överflöd på mittfältare och man har inte riktigt hittat lösningen för att få in de bästa spelarna på plan samtidigt. Kanske klarnar det efter fredagens match. Man saknar fortfarande Simon Nilsson pga skada.

Vejby IF-BKW kl 12:30, Vejby IP

BKW ställs mot skånskt division fem-motstånd. Det var ett tag sedan BKW spelade match då förra helgens kamp blev inställd.

YBK-SBK kl 13:30, Munkavallen

Bara helgen innan seristarten möts två blivande seriekollegor. YBK saknar några viktiga pjäser (se lagets hemsida), men SBK är aldrig ordinarie, så det jämnar väl ut sig skulle jag tro. Det blir säkert en jämn match.

K/HFF-Göteryds BK kl 15:00, Kornhults IP

Småländskt division fem-motstånd för K/HFF i genrepet. I förra matchen förlorade K/HFF med 5-1 mot norska Torp.

SIF-Simlångsdalens IF kl 15:00, Gläninges konstgräs

Mycket svår match för SIF som förra helgen föll mot SBK med 2-0 trots en helt okej insats. Dalen spelar i femman och krossade förra helgen Gullbrandstorp med tvåsiffrigt.

Annandagen (måndag):

DM-matcher:

BKW-Getinge IF kl 13:00, Wallevi

Oerhört tråkigt att två lag från samma serie lottas mot varandra naturligtvis. Men så är det. BKW favoriter.

LTIK-Harplinge IK kl 14:00, L:a Tjärby IP

För andra året möts LTIK och Harplinge i första omgången av DM, otroligt men sant. Harplinge är ett mycket fysiskt lag som är väldigt tunga att möta. De hör hemma i division fyra och lär där, precis som ifjol, hamna på övre halvan. Förra årets möte vann Harplinge med 5-1. LTIK hängde med hyfsat länge, men en tidig utvisning i andra efter två gula gjorde det i längden för tungt och Harplinge kunde göra tre mål mot slutet och åka hem med en rättvis victoria i bagaget. HIK självklart stora favoriter även nu.

Träningsmatch:

RGIF-Ballingslöv GoIF kl 13:30, Björkvallen

RGIF genrepar mot det i skåne hemmahörande division fyra-laget Ballingslöv. RGIF gjorde en bra insats under skärtorsdagen då man föll mot LFK med 2-0.

Ett förstärkt VBoIS (Eric Lindberg åter från LFK) spelar internmatch under lördagen.

//P.

Kommentarer
Postat av: Anonym

Skottorp möter Simlångsdalen på långfredagen, antingen i Skottorp eller på konstgräset i Laholm.

2012-04-05 @ 23:17:50
Postat av: P

Vilken tid?Skriv info om matchen här i kommentarerna så fort ni vet var, när, hur. Tack.

2012-04-05 @ 23:51:07
Postat av: Anonym

Matchen börjar 15:00

2012-04-06 @ 00:57:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0