Resultat söndag

DM-matcher:

BKW-Getinge IF 2-4 (1-1)
Mål BKW: Nderim Peci, Miridon Berisha

Såg första halvlek. BKW var överlägsna första halvtimmen. Getinge fick mycket sällan låna bollen, passningarna inom det gröna laget var lätträknade. Trots det var det Getinge som tog ledningen med 1-0. BKW:s spelskickliga lag är inte lika fysiskt starka, man kommer att ha en klar nackdel på defensiva hörnor och frisparkar då avsaknaden av längre huvudspelare är total. Getinge kunde trycka just en frispark i mål. Mycket orättvist i det skedet. BKW spelade med ett varierat passningsspel och vände ut mycket bollar på Nderim Peci och Robert Andersson på kanterna. Framåt jobbade Kenan Ramadani hårt och stressade Getingespelarna till hafsiga upspel. Efter dryga halvtimmen kom Getinge med mer i matchen. Man hade några passningskombinationer och sekvenser där man höll bollen inom laget. Då kvitterade naturligtvis BKW. Ologiskt nog var det dessutom på hörna. Emil Gustafsson pricksköt en fristående Nderim Peci på bakre, som enkelt kunde placera in bollen invid första stolpen. Mer hände inte innan paus. Klar fördel BKW i halvtid. Man borde skapat fler tydliga målchanser på det spelövertag man hade. Närmst utöver målet var man på ett par fräsande skott utifrån, varav det ena smet tät, tätt utanför.

Pelle Persson, BKW:

Daniel "Pålle" Pålsson blev mannen som avgjorde i DM-mötet mot Getinge IF. Den förra Trönningespelaren gjorde både 1-2 och 1-3. Eventuellt gjorde han något av de 2 andra målen också vilket jag inte såg. Walldia dominerade första halvlek stort men hade så förtvivlat svårt att omsätta möjligheterna i nätrassel. Getinge tog sig något i andra halvlek men gjorde 4 mål på 5 avslut på mål. Denna matchen skulle vi dödat i första halvlek. Nu är cupäventyret slut innan det börjat. Och utmynnar bara i en stor huvudvärk för Micke hur han ska formera laget i seriepremiären mot Unnaryd på söndag. Då duger det inte med knallpulver i frontlinjen. En ljuspunkt dock var Mirres snygga 2-3 mål som han snyggt knoppade in på Eggas frispark. Walldias första mål i första halvlek som kvitterade Getinges ledning kom genom Nderim Peci.

LTIK-Harplinge IK 0-4 (0-1)

Hoppas LTIK slipper Harplinge i DM nästa år. Det är ett oerhört tråkigt lag att möta. De är bra och de är tunga. Tänk er RGIF, sen tänker ni två klasser mer fysiska. Ungefär så är HIK. LTIK är inget småväxt lag och kommer att stå sig väl fysiskt i femman, mot HIK räcker det dock inte till. Förra året förlorade LTIK med 5-1 sedan man drabbats av en utvisning runt paus efter två gula. Tre mål släppte man då in under sista kvarten. Nu släppte LTIK in två mål sista tio och drabbades även av målchansutvisning med påföljande straffmål i matchens sista minut. HIK var klart bättre i första halvlek. Man skapade flera hörnor och alla blev farliga. LTIK räddades av försynen och virket. 1-0 till HIK skulle ändå komma innan paus på just hörna (minut 28). LTIK:s chanser var lätträknade. Den bästa fick Max Martinsson ur klar offsideposition.  Andra halvlek inleddes piggare av LTIK, som var med mer i spelet och kom fram till några halvchanser, främst efter fasta. Tom Hjälmefjord var mycket nära att nicka en frispark i mål. Då kom 2-0 till HIK på en omställning. LTIK:s försvar borde rett ut situationen, men gjorde det inte och HIK:s notoriske målskytt, med åtta mål under försäsongen, Maths Salo kunde trycka in sitt lags tvåa på bortre efter ett inspel (minut 70).

Mot slutet kom såväl 3, som 4-0. Trean på en omställning efter hörna. HK:s spelare fick vandra från en bra bit innan mittplan ända fram till mål och skjuta in bollen (minut 82). Händer det i serien blir jag totalt vönsinnig! Egen hörna ska inte bli till målchans för motståndarna. Finns bara inte. 4-0 kom i matchens sista minut (alltså minut 90). En LTIK-försvarare ställdes av studsen och bollen gick till HIK:are som kom fri mot mål. Tom Hjälmefjord hann ikapp och rev ned motståndaren. Målchansutvisning och straff. LTIK:s målvakt Jonas Nilsson var på bollen, men straffen var välplacerad och hamnade i nät. Matchen blåstes av utav duktige domare Joakim Bjerker direkt på följande avspark. Ett steg i rätt riktning sedan Väröbacka-matchen. Andra halvlek är okej om man bortser från tre dåliga insläppta mål för LTIK som man inte bör släppa (å andra sidan kunde HIK lett med någon boll till i paus). LTIK:arna kände sig något nedslagna efter förlusten. Naturligtvis ska man inte vara nöjd efter en förlust, men att sänka självförtroendet i botten finns det ingen anledning till. Ett lag likt Harpinge finns det inte i årets upplaga av division fem södra. Bäst i LTIK i matchen: Håkan Karlsson på det inre mittfältet. Han stod upp väl fysiskt, vann mycket boll och tog ansvar.

Träningsmatch:

RGIF-Ballingslövs GoIF 2-1 (0-0)
Mål RGIF: Henrik Olsson, Dino Karupovic

Anders Jönsson, RGIF:

På ett som vanligt soldränkt och sommarvarmt Björkvallen, kanske inte riktigt men nära på....., tog vi idag emot nya bekantskapen Ballingslöv GOIF. Vi ställer idag upp med en nästan helt nykomponerad backlinje, ja helt och hållet efter 10 minuter när Pauli får gå ut och Mats komma in, efter återbud från Philipson och Jensa. Första halvlek påminde mest om en tipsextramatch från mitten av sjuttiotalet med Tottenham inblandat, regnigt, lerigt och många bortslagna passningar. Efter en jämn första halvlek är det rättvist 0-0 i paus. Andra halvlek fortsätter som den första, med den skillnaden att Tottenham nu verkar ha gått av planen eftersom passningarna sitter bättre och närkamperna vinns oftare. Trots detta är det gästerna som tar ledningen med 1-0 5 minuter in i halvleken. Olsson kvitterar sedan mycket snyggt men en volleylobb i målvaktens bortre och Dino sätter tvåan efter genombrott på kanten där assisterande ser att bollen är över linjen.

Matchen slutar med vinst, 2-1.

Konplockare Jönssons betyg:

3 röda koner: Nja, ingen idag
2 röda koner: Mats, enorm arbetsinsats och kan spela på i princip vilken position som helst.
1 röd kon: Oscar, framförallt för sin andra halvlek där han går segrande ur de flesta dueller.

1 överkryssad rosa kon: Fotbollssektionens ordförande, som på grund av en liten, liten, liten blåsa (eller nåt...) under vänster lilltå måste avbryta efter cirka 10 minuter. Så här i påsktider är ju kyckling det man kommer tänka på......