Resultat lördag

Fyran:

Andersbergs IK-RGIF 0-0

För andra matchen i rad spelade RGIF oavgjort. Nu 1-1 mot Andersberg i en "Skitmatch" där AIK hade de vassaste chanserna. AIK spelade sista kvarten med en man mindre efter en utvisning.

Femman:

GIF/VIF-K/HFF 1-1 (1-1)
Mål GIF/VIF: Fabian Andersson
Mål K/HFF: Fredrik Junefalk

Som helhet ett ganska rättvist resultat. K/HFF får nog vara lite nöjdare med poängen då GIF/VIF var det bättre laget rent spelmässigt. K/HFF var dock det starkare laget på slutet. GIF/VIF inledde som vanligt med mycket energi och hård press. K/HFF tilläts inte komma in i matchen och 1-0 var varken ologiskt eller orättvist när det kom i den 20:e matchminuten. Målet kändes dock lite slumpässigt. En höjdboll dumpades mot K/HFF:s mål. Henric Johansson i hemmakassen borde nog tagit hand om bollen men istället kunde Fabian Andersson sticka in huvudet och nicka kulan i nät. Bra gjort av Andersson, mindre bra av Johansson, som dock gjorde vad han skulle i övrigt. Mindre logisk var K/HFF:s kvittering tio minuter senare. Även det var ett slumpmål. GIF/VIF:s mittbackar hade löst situationen med bättre kommunikation. När tillfälle ges hugger K/HFF:s specielle målskytt, Fredrik Junefalk, som en kobra. Han fläkte sig fram och tryckte bollen i mål bakom en chanslös Dan Boson. Efter målet kom K/HFF in bättre i matchen.

Även andra halvlek inleddes ganska starkt av GIF/VIF. De där tydliga chanserna skapade man dock inte. Samtidigt ställde hela tiden den väldigt bollskicklige Ruslan Tetroyev och vasse Fredrik Junefalk till bekymmer för GIF/VIF:s försvar. En bit in i andra kändes det som att båda lagen ville slå vakt om poängen. Känslan var att inget lag gick för seger. Sista 20 var K/HFF starkare. Man bytte in Marcus Theander, Martin Lundgren och Anders Lilja. Tunga spelare att möta och tillsammans med Tetroyev och Junefalk fick man lite tryck mot GIF/VIF:s mål, främst på fasta situationer. Anders Lilja gjorde ett piggt inhopp, han kämpade, slet och stressade GIF/VIF:arna. Det var också Lilja som ordnade frisparken som skulle resultera i matchens bästa möjlighet, utöver de det blev mål på.

Junefalk mötte bollen perfekt med pannan och fick en hård nick mot mål. Dan Boson i GIF/VIF:s kasse stod dock för matcens räddning då han fick bollen till en resultatlös hörna. Matchen avslutades med att GIF/VIF fick en frispark. Bollen studsade som en flipperkula i K/HFF:s straffområde innan den slutligen gick ut till hörna. Denna hann dock inte slås då skicklige domaren, Åke Fredrikssons klocka visade full tid och slutsignalen ljöd. K/HFF gjorde ingen bra match. Mot GIF/VIF levde man på ett bra försvarsspel samt på individuellt skickliga spelare framåt. GIF/VIF fungerade bättre som lag och gjorde ett piggare intryck. Beröm till samtliga spelare på planen för hanteringen av den minst sagt strikte mannen i svart. I princip alla spelare höll flabben under hela matchen trots att man inte alltid var nöjda med domsluten. Endast en varning delades ut och det till GIF/VIF:s Robin Hansen. 

KIK-Lidhults GoIF 2-1
Mål KIK: Jonathan Pettersson 2

KIK tog andra raka via att hemmabesegra Lidhult. Viktigt att Jonathan Pettersson är igång. För mig är han en av, om inte den allra bästa anfallaren i femman.

Sexan:

Sennan/Sperlingsholms IF-YBK 6-0 (1-0)

YBK förlorade stort på bortaplan mot Sperling/Sennan.

YBK:s Tomas Karlsson:

Nere på jorden!

Allt som kan gå fel gick verkligen fel i bortamötet mot nybildade Sperlingsholmskombinationen. Det började med att YBK hade med sig sitt svarta matchställ...i det närmaste identiskt med motståndets svarta hemmaställ....Således på med västar för YBK och dumstrut på oss....

Ordern innan match var; "är vi bara med i matchen efter paus så vet vi att vi är starka". Denna order var ungefär lika missvisande som Hitlers planer på att invadera Ryssland....Efter tre minuter gjorde Ysbys bäste Nils Carlsson olyckligt nog, luftspark i eget straffområde och bollen landade hos en iskall SIF;are som lirkade in ledningen för SIF. Resten av halvleken präglades av kamp. YBK hade mer boll än SIF men hade oerhört svårt att skapa någonting som påminde om en målchans. Istället var det SIF:s duktiga anfallstrio som var närmast att öka på målskörden. 

Sen kom det här med starka i andra halvlek....Efter ca 3 minuter i andra halvlek strulade YBK till det för sig och en hörna blev resultatet. På denna följde en skottkavalkad mot täckande YBK:are och på sista skottet studsade bollen förrädiskt och ställde stackars Anton i mål. Målet var nog själva definitionen på "psykologiskt viktigt mål". YBK hade gått ut till halvleken med spirande hopp. Ett mål att hämta igen och vi kände verkligen att vi var med i matchen på allvar. Dessutom visste vi att vi kunde spela mycket bättre än i första halvlek. Tyvärr kunde vi också - skulle det visa sig - spela mycket sämre....

Efter tvåan ryckte de västklädda upp sig något och skapade faktiskt lite tryck mot hemmakassen. Dock var det främst efter hörnor och frisparkar som de bästa chanserna uppstod. Ett mål på alla dessa lägen borde YBK definitivt gjort men å andra sidan kunde SIF gjort ett antal till på alla sina omställningar. Anton Hansson i målet räddade flera gånger heroiskt. Bästa läget fick Tobias Johansson som fick drömläge på rullande boll rakt framför SIF - målvakten. Dock täckte motståndare bort bollen. Istället var det SIF som med kvarten kvar spikade igen den berömda kistan. Ur misstänkt offside kunde duktige Brorsson (tror jag...) vinkla in bollen. I samband med detta kastade undertecknad (spelande tränare) in handduken och vill klargöra att det berodde på bröstsmärtor och sjukt obehaglig hjärtklappning, inte dåligt humör....

Från sidan fick jag sedan beskåda hur YBK likt dödsstjärnan i Star Wars demolerades och förstördes. Med luft under vingarna sprintade SIF:arna sönder YBK - försvaret som bara ville att matchen skulle ta slut. Sista kvarten var en plåga att beskåda (sannolikt spädde det på hjärtklappningen att titta på skiten...). Det extremt spelskickliga SIF hade hur kul som helst och de stackars YBK:arna försökte freda sig. Fyran, femman och sexan trillade dit och när domaren till sist blåste av mardrömmen så lyste siffrorna 6-0 hånfullt på tavlan. 

Det skall sägas med en gång att vinsten var odiskutabel. Allt annat än hemmaseger hade varit lika orättvist som den friande domen i OJ - Simpsonmålet MEN 6-0 var definitivt för mycket. Någon sade, "det är för dåligt att rasa ihop så sista kvarten. Fyra bollar på en kvart skall man inte släppa in"! 

Jag håller med men vet att sådant faktiskt händer (fråga Linus Klasen i MIF...) även på högre nivå. Hur som helst, stort grattis till det skickliga SIF. Vi i YBK får ta oss i kragen och prestera bättre. Om inte så lär det nog bli svårt att plocka poäng.... 

Vi kommer tillbaka! Alltid!

SIF-FF Serbiska 1-3 (0-2)
Mål SIF: Pontus Johansson

Ett fall framåt för SIF. Pontus Johanssons drömmål räckte inte, det blev ändå förlust mot Serbiska med två bollar. Serbiska hade 3-0. Med kvarten kvar fick Serbiska en spelare utvisad och SIF kunde reducera.

//P.

Kommentarer
Postat av: Tonne

KIK vann 2-1 jonte p båda målen

2012-04-28 @ 16:46:54
Postat av: Oskar M

SIF-SERBISKA 1-3 målskytt Pontus Johansson. riktig raket upp i taaket.. riktigt zlatan mål om inte snyggare. tyvär räcker inte det dock.

2012-04-28 @ 17:18:05
Postat av: Anonym

Sennan-YBK 6-0

2012-04-28 @ 17:32:12
Postat av: Andersbergs ik

Hej Johan!Vad menar du med skitmatch!Matchen ägde och styrde av oss.Du kan gärna fråga RGIF hur Andersberg spelade och hur många chanser vi hade,och om vi förtjänade att vinna?Lycka till RGIF i forsättningen.

mvh Andersbergs IK

2012-04-28 @ 21:34:24
Postat av: Jönsson, RGIF

Citatet "skitmatch" var från mig i ett sms till Johan och syftade på vår inställning och insats i matchen. Tycker också ni var de som var närmast seger och hade de vassaste chanserna.

Lycka till själva! Vi får hoppas våra första trepoängare kommer i nästa match!

2012-04-28 @ 22:30:18
Postat av: P

Skitmatch ur RGIF:s synvinkel. Förmedlar oftast, alltid laholmarnas syn på matchen. Skitmatch för er eftersom att ni inte lyckades få kulan i nät på era chanser. Kommer nästa, förmodligen, troligtvis.

2012-04-29 @ 03:28:53
Postat av: P

Förövrigt mycket viktigt att ni i AIK kommenterar och förmedlar er bild av matchen. Det är delvis och framförallt därför kommentatorspåret finns.

2012-04-29 @ 03:43:03
Postat av: OG

G/V hade en boll i nät efter frispark som blev bortdömd i första!

2012-04-29 @ 12:23:17
Postat av: Anonym

#OG. Och? Blev det mål? Nej, då spelar det ingen roll hur många du har där.

2012-04-29 @ 22:01:42
Postat av: OG

Du har så rätt så. Men det nämdes inte i texten och för de som vill kanske läsa om matchen vill kanske veta allt som händer. Eller?

2012-04-29 @ 22:06:06
Postat av: Anonym

Skender har inga händer

2012-04-29 @ 23:40:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0