Inför seriestarten

Fredag:

Femman:

LTIK-Getinge IF kl 18:45, L:a Tjärby IP

LTIK inleder mot nykomlingen Getinge. Blir en svår match om man ser till GIF:s DM-vinst mot BKW med 4-2. Getinge är ett hårt arbetande lag och LTIK får se upp med anfallsesset Daniel Pålsson. LTIK kommer från 4-0-förlust mot Harplinge i DM. Laget drabbades av en tung skada på sista träningen innan match då Linus Jerkesten gick sönder. Tradigt då han sett mycket het ut. Vi vet ännu inte statusen på skadan, men Jerkesten har gott läkekött så vi hoppas ha honom tillbaka till nästa match. LTIK:s lagkapten Emil Olsson kommer att missa ett antal matcher i inledningen av säsongen pga knäskada. Conny Strömberg är åter i truppen efter skada, men inleder på bänken.

Sexan:

SBK-Sennan/Sperlingsholm IF kl 18:15, Skogaby IP

SBK får en bra värdemätare direkt. Sperling/Sennan har gjort en bra försäsong, det har å andra sidan SBK också, i varjefall om man ser till resultaten. Sperling/Sennan förlorade i sin senaste match mot Andersberg med 8-1 i ett DM-möte. Innan det slog man dock Snöstorp/Nuhem U med 5-4. SBK vann mot YBK med 3-0 i sitt genrep. Ett lag som SIF spelade 1-1 mot.

Vapnö IF-YBK kl 18:45, Vapnö IP

Tuffast möjliga start för stackars YBK. Det blir en ordentlig värdemätare direkt. Jag har tippat Vapnö som etta i serien. Står YBK upp här behöver de inte frukta något lag i serien. YBK förlorade mot SBK i sitt genrep. Vapnö förlorade också, med 3-1 mot Unnaryd i DM.

Lördag:

Trean:

GoIF Ginsten-LFK kl 14:00, Ginstvallen

Ginsten kom fyra i elitfyran ifjol. Enligt egen utsago har man hen bred trupp, men man saknar spets. Ginstens tränare håller LFK som favoriter till att ta serien. LFK kommer från 2-0-vinst mot RGIF.

Fyran:

IF Centern-RGIF kl 14:00, Kärlekens IP

Enligt förhandstipsen och oddsen får vi redan nu ett bottenmöte i fyran. Jag är dock tveksam, jag tycker att båda lagen ser starka ut (har sett båda spela på försäsongen). IFC visade styrka för ett par veckor sedan då man slog ut Alet ur DM genom att vinna med klara 3-0. RGIF kommer från 2-0-förlust mot LFK samt från 2-1-vinst mot Ballingslöv. Jag tycker att detta ska vara en jämn match mellan två fysiskt starka lag. RGIF saknar sina rutinerade försvarare Patrik Philipsson och Daniel Paulisson pga bröllop (ja, inte dem emellan. Ett annat.) Mats Lindström och Marcus Kjellsson är dock turligt nog hemma från Norge för tillfället. Därför bör det gå bra ändå. Mats är en briljant vänsterback och Marcus har spelat mittback i BKW med gott resultat. Även om båda egentligen är offensivt lagda.

Femman:

GIF/VIF-Oskarströms IS kl 13:00, Veinge IP

Tuffast möjliga startför GIF/VIF? Nja, kanske. Ser man till förra säsongen hade det varit det. Oskarström är inne i en generationsväxling och har blandat och givit i träningsmatcherna. Laget är inte lika stabilt och rutinerat som ifjol. Men i vilket fall är det lika bra för GIF/VIF att ta tjuren vid hornen direkt. Laget är intakt så när som på nyförvärvet Charlie Boson, som inte hunnit bli klar. Simon Nilsson är åter i truppen efter skada, han inleder dock på bänken. GIF/VIF föll i genrepet mot Strömsnäsbruk med 5-4. 

KIK-Böljan IF kl 14:00, Knäreds IP

Spännande match för KIK. Böljan är en ny bekantskap som vi här nere har dålig koll på. Böljan är av vissa sedda som favoriter att ta hem årets femma. Detta är dock något de själva vill slå ifrån sig. Kanske får vi ett mått på deras styrka i matchen mot KIK. KIK föll i sitt genrep och det mot Lönsboda med 4-3.

Sexan:

VBoIS-HIS kl 14:00, Våxtorps IP

För tredje året i rad tar BoIS emot HIS hemma på Våxtorps IP i säsongspremiären. Ifjol vann HIS en match och det andra mötet slutade oavgjort. Jämna kamper! På pappret är det här de två starkaste Laholmslagen i sexan. BoIS är favoriter, men HIS kommer att sälja sig mycket, mycket dyrt. HIS vann mot Hov med 2-0 i genrepet. BoIS spelade internmatch som genrep.

SIF-IS Örnia kl 15:00, Gröningen

Grönt mot grönt. Hoppas SIF kan ställa upp med bästa möjliga lag mot Örnia. Då kan det bli en trevlig tillställning, annars riskerar det att bli ensidigt, tyvärr. ISÖ föll mot K/HFF i tisdags med 3-1. SIF föll mycket tungt i sitt genrep mot Simlångsdalen.

Söndag:

Unnaryds GoIF-BKW kl 14:00, Strandvallen

Lika bra att ta årets tråkigaste resa direkt. BKW åker ut i skogarna med ett revanschsuget lag efter DM-fiaskot mot Getinge. Unnaryd sägs vara starka i år och vann sin DM-match mot Vapnö med 3-1.

Lidhults GoIF-K/HFF kl 15:00, Lomövallen

Skogsslag! K/HFF tar en av årets tyngsta resor direkt. Lika bra! Jag håller K/HFF som favoriter i den här matchen. Lidhult kommer troligen att vara hämmade av snålt matchande på försäsongen i inledningen utav serien. K/HFF vann senast och det var i DM-matchen mot Örnia.

//P.

Kommentarer
Postat av: Anonym

Är något Laholmslag tillräckligt bra för att vinna sin serie i år?

2012-04-12 @ 23:27:31
Postat av: J.Green

Japp! Laholm borde men om vi gör det är en annan femma.

2012-04-12 @ 23:39:39
Postat av: P

Tror det. LFK har, som Johan skriver, chans. VBoIS bör ha möjligheter i sexan. Sedan kan säkert något eller ett par av lagen i femman vara med däruppe också, men det är mycket, mycket svårt att säga vilket/vilka. Skulle kunna vara vilket som, men hela serien är så jämn och svårtippad att det inte behöver bli nåt heller.

2012-04-13 @ 00:09:00
Postat av: Anonym

Kom igen SBK!!!

2012-04-13 @ 09:18:01
Postat av: Tomas

Årets tuffaste bortamatch är vad som väntar YBK ikväll. Vi ställer upp med sånär fullt lag. Ibbe saknas fortfarande och blir såklart en förstärkning men i övrigt ser det ordinarie ut. Allt annat än hemmaseger är såklart en skräll men vi är taggade till tänderna och känner oss inte underlägsna något lag.

2012-04-13 @ 12:35:27
Postat av: Anonym

GO K/H FF

2012-04-13 @ 14:54:20
Postat av: Anonym

Så detta är tränare Karlssons elva 2012?

2012-04-13 @ 20:50:14
Postat av: Ultraz

SBK-Sennan/Sperlingsholm 2-1.

Målskyttar: Cralle & OGH.

2012-04-13 @ 21:43:47
Postat av: Anonym

GIF/VIF-Oskarström 0-2Borde varit större siffror.

2012-04-14 @ 15:37:23
Postat av: Joppe

Borde varit större siffor? Ne usch fy och blä! Riktigt tråkig match med 0 målchanser

2012-04-14 @ 16:07:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0