Inför helgen

Fredag:

Femman:

BKW-KIK kl 18:30, Wallevi

Hemmapremiär för BKW och säsongens första derby i femman. BKW har revansch att utkräva för förra årets två förluster (ifjol vann KIK båda matcherna mot BKW, LTIK vann båda matcherna mot KIK och BKW vann båda matcherna mot LTIK). BKW inledde med att spela 0-0 mot Unnaryd. KIK förlorade med 1-0 mot Böljan trots spelövertag. Det lär vara taggade KIK:are som går ut på Wallevi. Anmärkningsvärt i BKW:s trupp är att Jonas Nilsson, 43 år i år, gör comeback. Det var ju sagt att han skulle sluta. Eller anmärkningsvärt och anmärkningsvärt. Vi noterar det och tillägger också att hans fysik behövs i laget. Det är minst sagt ett fysiskt fenomen vi pratar om.

K/HFF-Simlångsdalens IF kl 19:00, Kornhults IP

Så får då äntligen Dalen begå premiär. Förra helgens match blev inställd pga ospelbar plan. Dalen är av tradition ett fysiskt och svårspelat lag. K/HFF vann sin premiär mot Lidhult och blir favoriter även i denna match. Man har ett försprång gentemot motståndarna och även hemmaplan.

Oskarströms IS-LTIK kl 19:00, Esperedsvallen

OIS borta får på förhand ses som en av säsongens svåraste upgifter. LTIK inledde bra på Esperedsvallen ifjol och hade OIS i gungning. Rutinen fällde dock avgörande och OIS kunde till slut ta en bekväm seger. Samma rutin har OIS inte i år, men det är fortfarande ett starkt lag med en mycket bra defensiv. OIS inledde med att slå GIF/VIF med 2-0. LTIK vann mot Getinge med 1-0. LTIK:s lag är intakt sedan förra matchen. Viktiga Linus Jerkesten och Emil Olsson saknas dock fortsatt pga skador. 

Sexan:

Kurdiska IF-SBK kl 18:30, Halmstad Arena

Kan SBK göra en liknande insats som mot Sperling/Sennan kan man mycket väl klippa Kurdiska också. Nu är dessutom troligen OGH (Olle Günther Hanssen) helt kurant igen. Frågetecken i SBK:s trupp finns för irationelle Mattis Kindblom. Kurdiska inledde med 3-2-seger mot Haverdal efter en stark upphämtning (underläge 2-0).

Sennan/Sperlingsholm IF-SIF kl 18:30, Sennans IP

SIF har stor revansch att utkräva efter krossen i träningsmatchen mot Sennan/Sperling. Det är dock helt klart att det blir verkligt tufft. SIF har båda bröderna Moberg (Oskar och Erik) avstängda efter två gula vardera i likamatchen mot Örnia. Dessutom lär Sperling/Sennan vara mycket taggade efter det för dem själva oväntade nederlaget mot SBK i förra omgången.

YBK-Gullbrandstorps AIS kl 18:30, Munkavallen

För första gången på ett par år blir YBK favoriter till att vinna en match. GAIS har tappat hela laget sedan ifjol, man bygger nytt på ungt och ihopskrap. Laget tar året som en läroperiod och siktar redan på nästa säsong och man lär också sluta sist i tabellen. YBK inledde säsongen med en snöplig 1-0-förlust mot seriefavoriten Vapnö. Nu siktar laget på tre poäng. GAIS föll tungt i premiären mot Serbiska med 6-2.

Lördag:

Elitfyran:

LFK-Lerkils IF kl 13:00, Glänningepark

Hemmapremiär för LFK då man tar emot svårspelade Lerkils IF, som föll med 1-0 i premiären mot topptippade Varberg. LFK vann mot Ginsten med 3-1 efter en bra första halvlek och en mindre bra andra. Mot Lerkil krävs troligen mer än 45 minuter. LFK sägs få bra stöd i matchen då Johan Green ryktas samla trupperna i SBKW-Ultraz nu när det är hemmapremiär och allt.

Fyran:

RGIF-Rinia IF kl 14:00, Björkvallen

RGIF tar emot tuffa Rinia i sin hemmapremiär. Ett Rinia som RGIF-coach Ulf Wernersson tippade som etta i serien inför säsongen. Rinia slog Norvalla med 4-3 i premiären. RGIF föll orättvist mot Centern med 3-0 och är säkerligen taggade till tusen. Man får tillbaka rutin i de bakre leden i form av Patrik Philipsson samt Daniel Petoletti, som båda missade Centern-matchen.

Femman:

IF Böljan-GIF/VIF kl 14:00, Falkenbergs IP

GIF/VIF har haft rena sjukstugan i veckan och något lag är i skrivande stund inte uttaget. Det finns flera frågetecken bland de som spelade mot Oskarström pga förkylningar och känningar. Tur då att GIF/VIF:s trupp är bred. GIF/VIF föll i premiären mot OIS. Trots förlusten var det en match som lovade mer för GIF/VIF:s del. Laget lär vara mycket revanschsuget. Böljan är på förhand topptippade i serien. Laget imponerade dock inte i premiären då man, visserligen, slog KIK med 1-0. KIK var det bättre laget och endast Böljans målvakt samt KIK:s ineffiktivitet räddade Falkenbergarna i den matchen. I matchen mot Böljan lär GIF/VIF:s nyförvärv från HBK U19, Charlie Boson, göra debut.

Sexan:

HIS-Haverdals IF kl 13:00, Hasslövs IP

HIS imponerade i premiären då man bortaslog VBoIS med 1-0. Haverdal föll olyckligt mot Kurdiska med 3-2. Haverdalarna hade 2-0-ledning med kvarten kvar. HIF har ett rutinerat och bra lag. Frågetecken finns dock för orken. Kan HIS vara med i början finns således goda möjligheter till poäng. 

FF Serbiska-VBoIS kl 14:00, Halmstad Arena

VBoIS föll tungt i premiären mot HIS. Nu är det ett revanschsuget förmodat topplag som åker till Halmstad för att visa var skåpet ska stå. Serbiska slog GAIS med 6-2 i sin premiär. Det resultatet är dock intetsägande med tanke på GAIS status för tillfället.

//P.

PS. Tippa omgångens matcher via LT-tipset. Fina priser och delpriser i potten. Det är asenkelt med det nya webbaserade systemet som du hittar här. DS.

Kommentarer
Postat av: SBKW ULTRAZ

Kom till Glänninge på Lördag annars missar ni något!

2012-04-20 @ 06:47:48
Postat av: Anonym

Sif saknar inför kvällen Robin P Oskar,M Erik M och Richard K.

2012-04-20 @ 08:20:15
Postat av: !!

...och någon till, men de 11 som är kvar får ta jobbet!

2012-04-20 @ 12:44:51
Postat av: LFK

LFK:s sida för herrlaget har börjat leva igen. Sker förbättringar och nyheter löpande. Välkomna in.

2012-04-20 @ 14:36:02
URL: http://www.laholmsfk.se/
Postat av: Hans

Efter tjugo minuter har Skottorp inte haft ett organiserat anfall. Inte fyra pass inom laget o ligger under med fyra noll.Bäst på läktaren! Cheers

2012-04-20 @ 18:52:50
Postat av: Mattan

Walldia-KIK 1-3Mål: Jonte,Kalle och Jönsa

2012-04-20 @ 20:29:51
Postat av: Anonym

YBK - GAIS 2-1

Mål: Anton Olsen och Olle Larsson

2012-04-20 @ 21:51:04
Postat av: Anonym

KH/FF - Simlångsdalen 2-1

2012-04-20 @ 22:09:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0