Äntligen premiär

Lite inför seriepremiären. Information och spekulationer. Har även tagit mig friheten att ta ut startelvor i alla lag. Naturligtvis kommer de inte att stämma överens med verkligheten alltid. Dessutom har jag säkert glömt några namn. Så blir det när man rör sig med bortåt en 200 spelare.

Mycket nöje!

Det har varit ett jävla tjat om inställning när det gäller Laholms FK. Rätt attityd och rätt inställning, ja då är man med där uppe. Det tål väl att upprepas. Truppen är stark på pappret, att springa genom serien lär man dock inte göra. För flera lag är LFK-mötena årets match. Snöstorp/Nyhem har nästan lika bra lag som LFK. I S/NFF härjar bröderna Nilsson från Veinge, Dennis och Alex, på lagets mitt. De lär bli mycket tunga att möta. Även Varbergs GIF och Lerkils IF är bra. Dessutom har nykomlingen Hyltebruks IF hårdsatsat. Spännande möten för LFK blir det också mot Alet med Ola Jönsson i laget, där har LFK revansch att utkräva samt mot Kvibille BK med Mattias Olofsson och ex-LFK:aren Fredrik Fransson. LFK:s trupp känns mer balanserad efter Kristian Åkessons och Eric Lindbergs avhopp. Det är inte lika många som ”kräver” en startplats och risken för osämja har minskat. Det var olyckligt att spelarna som lämnade båda var mittbackar, men Fredrik Johnsson har gjort intressanta tester, Andreas Martinsson är ett alternativ och förstaalternativen i Mattias Bengtsson och Emil Axelsson är kvar. På mittfältet är LFK starkast. Lite tunnare framåt, Johan Green känns given som spets, men det finns alternativ i Besart Mazreku, David Pinot, Peter Calsson och Perparim Beqaj. När det gäller LFK:s elva har jag tagit ut den som spelat oftast under försäsongen. Det är så jämnt att Peter Carlsson, Andreas Martinsson, Besart Mazreku och Simon Olsson kan gå in för vem som helst i elvan. Egentligen är det löjligt att ha Mazreku utanför laget då han är den bäste där är, men det är när han själv vill.

Mitt lag, LFK:

Markus Johansson,
Kim Einarsson, Mattias Bengtsson, Emil Axelsson, Fredrik Johnsson,
David Pinot,
Robert Nilsson, Tobias Lundgren, Petter Gustafsson, Jonatan Jacobsson,
Johan Green

Peter Björnsson, Besart Mazreku, Andreas Martinsson, Peter Carlsson, Perparim Beqaj, Simon Olsson, Michael Einarsson, Rasmus Liedman, Hannes Persson.

Ränneslövs GIF är starkare än ifjol, det finns mer alternativ, främst framåt, där det ifjol var mycket tunt vid säsongens start. Nu är Henrik Olsson med från start, Vedad Karupovic har anlänt och är ett bra nyförvärv och dessutom har man två prima jokrar i Mats Lindström och Marcus Kjellsson, som spelar när de är hemma från jobb i Norge. Fyran är en tuff serie och RGIF slipper inte nödvändigtvis kamp för överlevnad trots att man gör en bättre säsong ifjol. RGIF bör ha lag som Skrea, Lilla Träslöv och Åsa bakom sig. Det är svårt att säga vilka som tar serien. Jag tror att det är Harplinges tur. Andra favoriter är Lekin, Rinia och Torup/Rydö. RGIF är mycket stabilt med Johan och Oscar Nilsson som defensiva mittfältare framför en rutinerad backlinje med Patrik Philipsson som general. Daniel Hellstens inställning och vänsterfot är säkert saknad, men som helhet är RGIF starkare. När det gäller elvan har jag bortsett från Mats Lindström och Marcus Kjellsson då de max kommer att kunna vara med i si sådär var tredje match. Åtminstone Lindström skulle annars vara given i laget. Troligen även Kjellsson, som var lagets offensiva motor 2010. Det är mycket jämnt om målvaktskampen. Jag väljer ”Nilo” före grundat på insatsen mot LFK. Pelle är dock där i hasorna. Det lär bli en träningsflitsfråga och med talangen Olle Borg i bakfickan har RGIF det välbeställt på målvaktsfronten i år. Christopher Holgersson lär starta i många fall. Det är en av coach Wernerssons favoriter. I min elva fick han dock inte plats den här gången.

Mitt lag, RGIF:

Niklas Nilsson,
Mathieu Kerleroux, Patrik Philipsson, Jens Strömberg, Daniel Petoletti,
Oscar Nilsson, Johan Nilsson,
Dino Karupovic, Vedad Karupovic, Visar Demaj,
Henrik Olsson

Pelle Pettersson, Mats Lindström, Marcus Kjellsson, Christopher Holgersson, Simon Tideman, Henrik Ragnarsson, Jerry Strömberg, Sonny Nilsson, Piere Nilsson, Marcus Johansson.

Femman är oerhört svårtippad i år. Jag tror på riktigt att alla lag kan slå alla. Det kommer att handla om vilket lag som är i bäst slag för dagen och vilka som i längden kan klara av att hålla en jämn nivå på det hela under längst sträckor i serien. Böljan har en klar fördel av att ligga avsides. De slipper derbyn och kan vackert titta på när övriga lag snor poäng från varandra i kämpamatcher. Oskarström kom tvåa ifjol. De är inne i en generationsväxling. 30-plussarna höll laget på en hög nivå ifjol, trots att träningsfliten inte var på topp. Rutinen vägde helt enkelt tyngre, även om det då inte räckte hela vägen. Andersberg blev till slut för svåra att rå på där längst uppe. OIS kommer inte att vara lika stabila som de var förra året, men det kan ändå bli en topplacering. Lidhult kom trea förra säsongen. Laget är oerhört svårbedömda i och med att man endast spelat ett par träningsmatcher (man har haft otur med motståndare som inte fått ihop lag). Man har tappat seriens skyttekung, Jacob Söderblom, till Hyltebruk. Söderblom gjorde 29 mål i femman ifjol och blir naturligtvis svårersatt. Man har fått in ett färgstarkt nyförvärv i Gullbrandstorps ex-kapten Nicky Andersson. Han kan spela forward, men gör sig i mina ögon bäst på det inre mittfältet. Ersättaren när det gäller målskjutandet tror jag att man redan har i truppen i Joakim Johansson. Han kan kanske kliva fram ur Söderbloms skugga. Lidhult lär inte bli heta i inledningen av säsongen då spelarna knappast kan ha kommit upp i matchtempo, men man har ett bra lag. Trönninge kom femma ifjol. Laget har blandat och givit i träningsmatcherna. TIF har varit skadedrabbat under försäsongen. Värst är skadan på skyttekungen Kristoffer Romano, som kommer att missa premiären. Vindsnabbe Ludvig Kirkhoff har lämnat för Andersberg, där han gjort det mycket bra. Kirkhoff var dock, trots flera grymma inhopp, aldrig ordinarie i TIF. TIF hamnar säkert på den övre halvan även i år.

Unnaryd slutade sjua ifjol. De var tunga att möta redan då och känns bättre i år. Laget siktar på att ta sig tillbaka till fyran Starkt nyförvärv har man i målvakten Damir Hadrovic från Trönninge BK. Unnaryd får med sin tränare Andreas Enggren samt Hadrovic seriens bästa målvaktspar. Simlångsdalen kom åtta förra säsongen. Laget är jobbiga att möta, fysiska och hårt kämpande. Motståndarnas försvarare får aldrig vara i fred för en ständigt löpande Caspar Swederman. Efter en något tung inledning på försäsongen har det sett bättre och bättre ut. Laget siktar högt i år. Getinge IF är tilsammans med K/HFF och GIF/VIF nykomlingar underifrån. Laget slutade tvåa i den mellersta sexan ifjol. Det är ett hårt arbetande och målglatt gäng. Spetsar har man i ex-TIF:arna Daniel Pålsson och spelande tränaren Marcus Hulander. ”Pålle” vann skytteligan ifjol med 29 mål. Ett bra nyförvärv är Joakim Häggström från Kvibille. Man har tappat Hans ”Brasse-Hasse” Nilsson. En tung förlust, även om han inte kunde vara med fullt ut ifjol. Försäsongen har haft sina ups and downs och tror det eller ej. Laget blir svårbedömt! Så till Laholmslagen. Samtliga fem lags tränare anser sig vara bättre rustade än ifjol och alla lagen siktar högt.

BK Walldia kom fyra förra säsongen och lagets tränare, Mikael Gustafsson, har gått ut och sagt att de ska vara med och slåss om seriesegern. Man har tappat seriens kanske bäste i Johan Green till Laholm. Man har dock kvar en av seriens absolut bästa mittfältare i Gus grabb, Emil Gustafsson. Han har ägt mittfältet i BKW under de två senaste säsongerna och är lagets klart viktigaste spelare. I ett lag där det redan fanns många tekniska och snabba spelare har man förstärkt med duktiga bollspelare som Miridon Berisha, Egzon Behramaj, Arton Behrami, Martin Agnvall, Kastriot Svarca och Magnus Ericsson. Samtliga är spektakulära när de är i slag. Flera av dem har dock varit skadedrabbade trots att de är unga. Berisha kan bli en av BKW:s bästa spelare, om han tränar ordentligt och tycker att det är skoj. BKW har också fått in Linus Borg från LFK. En stabil och lojal spelare som kan ta ansvar när de andra spelarna flyger framåt. Frågetecken finns dock för honom då han skadat knät i en träningsmatch. Arlind Halimi har återvänt till BKW efter bara en försäsong med Andersberg. Marcus Kjellsson har lämnat för RGIF, där gör han sig bättre än i BKW. Rutinerade Jonas Nilsson sägs ha lagt skorna på hyllan. Är alla spelare tillgängliga blir det mycket svårt för Mikael Gustafsson att ta ut laget, främst offensivt. Jag har tvingats peta favoriten Nderim Peci i min elva. Jag tror dessutom att Egzon Behramaj, Arton Behrami och Magnus Ericsson kommer att spela mycket. Alla fyra har dock varit väldigt skadedrabbade, av just den anledningen väljer jag andra före den här gången. Jonathan Roslund lär ta skadade Linus Borgs plats i mittlåset. Annars kan Manfred Walldén med fördel flyttas ned.

Mitt lag, BKW:

Simon Nilsson,
Marcus Pettersson, Johan Agnvall, Linus Borg, Stefan Mårtensson,
Miridon Berisha, Emil Gustafsson, Arlind Halimi, Robert Andersson,
Kenan Ramadani, Manfred Walldén

Simon Andersson, Egzon Behramaj, Arton Behrami, Magnus Ericsson, Martin Agnvall, Nderim Peci, Jonathan Roslund, Kastriot Svarca, Andreas Persson, Albin Halimi, Mattis Fritzon, Patrik Rasmussen.

Lilla Tjärby IK slutade sexa förra säsongen. Laget hade dock bara två poäng upp till andraplatsen. LTIK har som målsättning att toppa fjolårsplaceringen. Man har tappat en del offensiv kraft då man blivit av med Mattias Olofsson till Kvibille samt Jacob Björk och Oscar Gustafsson till GIF/VIF, Miridon Berisha till BKW och Henrik Olsson till VBoIS. Till en redan stark defensiv har man förstärkt med tre försvarare från högre sammanhang i Daniel Hellsten från RGIF, Henrik Nilsson från LFK och Linus Jerkesten från Skrea. Hellsten har varit en tongivande spelare i RGIF under de senaste åren och blir en fin förstärkning. Henrik Nilsson har inte hållt en ordinarieplats i LFK, bortsett från våren 2010, då han var gjuten i mittlåset. Nilsson har dock spelat mycket ändå och höll gott och väl i trean. Linus Jerkesten var ordinarie ytterback i Skreas elitfyra-lag ifjol och enligt utalande från Skrea i HP är Jerkesten lagets tyngsta förlust inför den här säsongen. Jerkesten själv förerdrar en plats högre upp i banan. Framåt har nyförvärvet från LFK U, Max Martinsson, gjort mest väsen av sig. Men även Pontus Pettersson från Myckleby och Anders Thid från Skrea är förstärkningar. Likaså comebackande Fredrik Marinovic, som missade fjolåret pga skada. Simon Vedin har sett mycket stark och fin ut under försäsongen och kan bli en attraktion i femman. I och med spelaromsättningen är LTIK svårbedömda. Dessutom har man i princip uteslutande matchat mot lag från högre sammanhang under träningsmatcherna. LTIK har stått upp väl, men man har inte direkt fått någon vinnarkänsla i laget. Emil Olsson missar inledningen av serien pga en knäskada och det är naturligtvis ett stort avbräck för LTIK att tvingas spela utan sin lagkapten och powerforward.

Mitt lag, LTIK:

Jonas Nilsson,
Tom Hjälmefjord, Henrik Nilsson, Daniel Hellsten, Håkan Karlsson,
Max Martinsson, Conny Strömberg, Simon Vedin, Linus Jerkesten,
Fredrik Marinovic, Emil Olsson

Tobias Ewertsson, Mattias Johansson, Hisham Gassim, Anders Thid, Ola Wernersson, Peter Jönsson, Patrik Åkesson, Casper Larsson, Pontus Pettersson, Daniel Huttunen, Jacob Carlmalm, Ola Nilsson, (Fredrik Wersch och Björn Öberg tillkommer i maj).

Knäreds IK hade ett tufft fjolår. Skador på nyckelspelarna Marcus Åkesson och Kalle Svensson ställde till det. När de återkom under hösten tillsammans med Jonathan Pettersson lyckades KIK samla ihop sig och hålla sig kvar i serien. KIK har en mer skadefri trupp i år och tycks vara starkare än ifjol. Jonathan Pettersson verkar hålla ihop och blir en av seriens bästa forwards. Tung, tung förlust i målvakten Mikael Holvigsson, som var lagets bästa spelare ifjol, ja han var rentav en utav seriens bästa. Man har värvat två nya målvakter och flyttar upp en från P16-laget. Ingen kan dock ersätta Holvigsson. Mittbacken Joakim Larsson från LFK är ett bra nyförvärv. Jag tycker att KIK:s lag ser starkt ut och tränare Tony Andersson har en delikat uppgift varje vecka då laget ska tas ut. Min namne, Johan Jönsson, är en av mina favoritspelare i kommunen. Olyckligt nog fick jag inte plats för honom i min KIK-elva.

Mitt lag, KIK:

Alen Krupic,
Mattias Ragnarsson, Marcus Åkesson, Joakim Larsson, Christoffer Olsson,
Simon Andersson, Pelle Svensson,
Joel Åkesson, Kalle Svensson, Emanuel Hultberg,
Jonathan Pettersson

Joachim Bondesson, Johan Jönsson, Simon Silvandersson, William Sandberg, Adam Jönsson, Alfred Karlsson, David Axelsson, Viktor Svensson, Dan Karlsson, Benjamin Ekberg, Martin Andersson

Kornhult/Hishult FF är äckliga. De håller sig på avstånd och sig på sin kant och är inte kartlagda av moståndarna. Jag vet dock vad tränarna Kent Person och Patrik Borgström står och går för. Det är ingen blyg nykomling vi talar om, de kommer att bli en obehaglig överraskning för många lag. En sen förstärkning av en vältränad Kristian Åkesson från LFK höjer kvaliteten på ett redan starkt lag. Comebackande Martin Berntsson och nyförvärvet Anders Lilja är stabila spelare. K/HFF har bara tappat Christian Broman till Markaryd i övrigt är man intakta sedan ifjol och redan då imponerade man, trots att man bara spelade i sexan. Mittback Anton Karlsson och forward Fredrik Junefalk blir bra även i femman. Mattias Nätterqvist som är avstängd under hela vårsäsongen kommer att vara saknad, men Åkessons inträde ger fler alternativ. K/HFF kan mycket väl bli ett topplag i år. Elvan är mycket svår för mig att ta ut och det lär vara den med mest fel. K/HFF är tillsammans med YBK, det enda lag jag inte sett spela i år. Dan Olsson lär ta Nätterqvist mittbacksplats under våren. Mikael Alm och Marcus Theander kommer att spela mycket men fick inte plats i min elva.

Mitt lag, K/HFF:    

Henric Johansson,
Samuel Markow, Anton Karlsson, Mattias Nätterqvist, Filip Karlsson,
Ruslan Tetroyev, Martin Berntsson, Kristian Åkesson, Martin Jönsson,
Fredrik Junefalk, Anders Lilja

Dan Olsson, Mikael Alm, Andreas Johansson, Björn Ottosson, Henrik Sunesson, Marcus Theander, Daniel Johansson, Ratmir Tetroyev, Martin Lundgren.

Genevad/Veinge IF är precis som många andra lag svårbedömda. Man har ett mycket spännande lag, där medelåldern troligen kommer att vara den lägsta i serien. Det kan bli toppen, men det kan också bli botten. Lag med ung medelålder brukar gå lite upp och ner. GIF/VIF kommer dock att kunna slå alla lag i serien med det lag man har. För mig är detta den svåraste uttagningen av elva hos samtliga gäng eftersom att så många spelare är så jämna. Charlie Bosons inträde i laget (från HBK U19) gör laget spetsigare. Det är en spelare som sticker ut från allt det jämna. Bästa nyförvärvet har man dock i Jacob Björk. Används han på rätt sätt blir han GIF/VIF:s bästa spelare i år. Förstärkningar är också Robin Hansen, Oscar Gustafsson och bröderna Sabri och Nijazi Behrami. Den sistnämnda är även assisterande tränare. Magnus Ekman och Michael Johansson har både slutat/trappat ner, men finns tillgängliga vid behov. Det är ändå mycket tunga förluster för laget. Två kvalitetsspelare på den här nivån med oerhört mycket rutin. Robin Hansen blir nu pappa i laget. Dan Boson håller inte ännu Ekmans klass, men det är en målvakt med kvaliteter som på sikt kan bli stabil och mycket bra. Noak Petterssons flytt till HBK U19 är så klart också en förlust. Men där har man ersättare. Simon Nilsson är lagets naturliga försvarsgeneral och därmed även den viktigaste spelaren. Sist GIF/VIF var uppe i femman hade man problem i båda boxarna. Där har man blivit bättre och Nilsson är en av anledningarna. Framåt är det tight om den centrala rollen i GIF/VIF:s tremannaanfall. Sabri Behrami är en bättre målskytt än vad Robin Möller är, men den sistnämnde har ett bredare register.

Jag tar också det tunga beslutet att sätta även lillebror och asscoach Behrami på bänken i mitt lag. Han är bollskickligast av GIF/VIF:s mittfältare, men jag väljer snabbare fötter och större arbetskapacitet. Försvaret känns klart till trefjärdedelar. Anders Pettersson är en ung och lovande försvarare. Rivig och snabb, har fortfarande lite att lära i positionsspelet, men det kommer. Han har spelat i princip samtliga träningsmatcher från start. Känns också tungt att behöva sätta spelare som Johan Stråhle, Timmy Johansson, Armin Darban och personliga favoriten, Lucas Andersson, på bänken. Det är otroligt trångt på mitten. GIF/VIF får spela med egentliga mittfältare i både försvar och anfall för att få in de bästa spelarna på plan samtidigt. Jag hade viljat ha Charlie Boson längre ner i banan egentligen då han riskerar at bli för isolerad på en kant där framme. Jag är mycket glad att jag inte är Kim Gustafsson. GIF/VIF har haft ca 40 spelare i träning under försäsongen. Det kommer att bli grymt svårt att ta ut laget/lagen till varje omgång och att hålla alla nöjda kommer i princip att bli omöjligt. Jag har den största respekt för Gustafsson som tränare och är övertygad om att han kommer att gör det bästa av situationen. Jag avundas honom dock inte. Förresten så hade jag haft GIF/VIF som favoriter att ta hem Klass 3 i år om inte Andersberg blivit nedflyttade till samma serie. Nu lär de sistnämnnda ta det. Med GIF/VIF som god tvåa.

Mitt lag, GIF/VIF:

Dan Boson,
Anders Pettersson, Ola Andersson, Simon Nilsson, Fabian Andersson,
Robin Hansen,
Jacob Björk, Kewin Hansen,
Oscar Gustafsson, Robin Möller, Charlie Boson 

Nijazi Behrami, Armin Darban, Lucas Andersson, Johan Stråhle, Timmy Johansson, Sabri Behrami, Edwin Fagerholm, Aron Ingemarsson, Oliwer Hansen, Robin Persson, Henrik Niit

I sexan finns på förhand tre klara topplag. Vapnö, Kurdiska och VBoIS. Det bör vara topp-tre. Vilken inbördes plats de kommer på är svårt att säga. Jag skriver Vapnö etta, VBoIS tvåa och Kurdiska trea. Bakom de tre finns några lag som kan blanda sig i toppstriden i HIS, Sperlingsholm/Sennan, Haverdal, Örnia, Serbiska och SBK. Haverdal har ett bra, men ålderstiget lag och lär inte hålla hela vägen. Sperling/Sennan och Örnia kan hänga på, men är svårbedömda. SBK och Serbiska kommer att kunna sno poäng från topplagen men blir inte tillräckligt stabila. Jag tror HIS har bra chanser att ta fjärdeplatsen igen. YBK kommer tia, SIF elva och Gullbrandstorp tolva. Det sistnämnda laget har tappat i stort sett samtliga spelare sen ifjol.

Med Eric Lindbergs inträde i laget vore det ett fiasko om inte Våxtorp BoIS kom topp tre. Truppen ser oerhört stark ut och när man dessutom värvat en rutinerad målvakt i Carlos Fragoso och en målskytt i Henrik Olsson ja, då är det bara Vapnö och eventuellt Kurdiska som i längden ska kunna lägga sig i högst uppe i tabellen. Jag sätter press på BoIS, men det bör man tåla, ja man tål till och med ett par skador. Den egna målsättningen för laget är topp-två. Jim Leandersson kommer att få stora, men angenäma problem då startelvan tas ut. Michael Svensson lär spela mycket, men han fick inte plats i min elva.

Mitt lag, VBoIS:

Carlos Fragoso,
Jesper Mårtensson, Eric Lindberg, Jesper Öhrn, Albert Bengtsson,
Håkan Pettersson, Oscar Andersson,
Robin Leandersson, Anders Gustafsson, Jim Leandersson,
Henrik Olsson

Rasmus Rudolfsson, Robin Johansson, Filip Eriksson, Rasmus Larsson, Michael Svensson, Alexander Leandersson, Anton Sigurdsson, Joakim Svantesson, Johan Bengtsson, Tony Persson, Jacob Eriksson, Johan Andersson

Skogaby BK har gått bra i träningsmatcherna. Trots det har man haft ojämn närvaro både vid tränings- och matchtillfällen. Vid ett par matcher har man knappt fått ihop till ett A-lag, men ändå vunnit påföljande match. Man är faktiskt inne i en generationsväxling, otroligt men sant och flera unga spelare pockar på A-lagsdörren. Bland de stabila som tränar ordentligt finns t.ex. Jonas Håkansson, Markus Bengtsson och det evigt gröna trädet Håkan ”Cralle” Johansson. Men i bakfickan finns namn som Magnus Andersson, Kristian ”Kricke” Johansson, Patrik ”Mini” Nilsson, Håkan Gustafsson och Magnus Bergman. Dessutom har man spets i Kim Andersson och främst Olle Günther Hanssen. Nye tränaren Krister Alexandersson har tränat mycket på SBK:arnas detaljer. Han har också infört en ny uppställning med libero. Lite slarvigt beskrivet 1-4-4-1 när SBK försvarar sig och 3-4-3 när man anfaller.

Mitt lag, SBK:

Håkan Johansson,
Jonas Håkansson,
Andreas Strömberg, Markus Bengtsson, Andreas Örjansson, Måns Torstensson,
Pontus Torstensson, Rickard Göransson, Kim Andersson, Mattis Kindblom,
Olle Günther Hanssen

Marcus Johansson, Magnus Andersson, Patrik Nilsson, Kristian Johansson, Magnus Bergman, Håkan Gustafsson, Jimmie Strömberg, Jonas Strömberg, Mårten Torstensson, Filip Jönsson, Jesper Sunesson, Dennis Bengtsson, Robin Einarsson, Noak Potocki  

Hasslövs IS slutade fyra förra säsongen, i år har man spetsat laget något ytterligare och man siktar på att toppa placeringen. Det kan gå, men HIS kan mycket väl komma femma, sexa trots att man inte presterar sämre rent spelmässigt än ifjol. Fredrik Jonsson är ett mycket starkt nyförvärv som tidigare spelat i Västra Karup och HBK U. Som liten palt spelade han dock i Skottorp/Hasslöv. Ett annat bra förvärv är ytterbacken Fredrik Johansson från Trönninge IF och ett tredje rutinerade Mattias Alm från SIF. Kalle From är kvar vid rodret och det borgar för rutin och kunskap i massor på HIS bänk. Har HIS alla spelare tillgängliga blir det faktiskt riktigt svårt att ta ut HIS elva för tränare From.

Mitt lag, HIS:

Henrik Tillberg,
Fredrik Johansson, Lasse Palmgren, Markus Hedström, Jimmie Ivarsson,
Tobias Nilsson, Fredrik Jonsson, Kalle Samuelsson, Emil Hermansson
Fredrik Gustafsson, Albin Lundgren

Nadeem Riaz, Mattias Alm, Rasmus Emilsson, Conny Gullberg, Joel Johansson, Stefan Malm, Dennis Larsson, Stefan Palmqvist, Johan Peterson, Karl Pålsson, Philip Trollér  

Skottorps IF har haft en darrig försäsong med flera storförluster i bagaget. Det ska mycket till om man inte slutar elva eller tolva i tabellen. Förhoppningen är att bli just bättre än det. Som jag ser det är bara Gullbrandstorp i SIF:s klass för tillfället i serien. Får SIF ihop alla tilltänkta A-lagsspelare har man ett hyggligt lag som kan störa de flesta gängen i serien. Tyvärr lär det dock inte hända särskilt ofta och truppen är ganska tunn. Coach Jonas Klippfors kommer att satsa ungt i år och som vanligt premieras träningsflit. SIF har faktiskt bättre snitt på träningarna nu än vid samma tid förra säsongen. Svår elva för mig att ta ut då jag känner till de unga spelarna dåligt.

Mitt lag, SIF:

Joel Lovén,
Alexander Lindhe, Oskar Moberg, Robin Palm, Oscar Cronqvist,
Pontus Johansson, Andreas Jönsson, Erik Moberg, Arton Ginovci,
Kenneth Einarsson, Magnus Magnusson

Per Lassagård, Pontus Andersson, Simon Cerwinski, Richard Kaschner, Mats Johansson, Simon Hantoft, Mattias Svensson, Marcus Andersson, Love Larsson, Olle Bergholm

Ysby BK kan inte bli sämre än ifjol, det är i princip omöjligt. Då vann laget inte en match på hela säsongen för egen maskin (dock wo-seger mot Serbiska). Nu har man redan vunnit en match på försäsongen. Laget är ungt, hungrigt och vältränat. Troligen kommer man att ge många lag en tuff match i år. Att B-laget startas upp igen är av stor vikt. Ett fungerande B-lag är grunden för ett bra A-lag. Uttagningen av YBK:s elva är något komplicerad för mig pga alla nyförvärv. Dessutom är det det enda laget, tillsammans med K/HFF, jag inte sett spela under försäsongen. Tror ändå att jag hittat något så när rätt. Jimmy Ivarsson eller Erik Mattsson lär dock vara med mycket i starttuppställningen. Deras rutin och inställning kommer att behövas.

Mitt lag, YBK:

Anton Hansson,
Nils Carlsson, Tomas Karlsson, Emil Olsen, Fredrik Nicklasson
Tobias Johansson, Ehab El-Ali, Felix Bolmgren,
Zed Ibrahim, Olle Larsson, Robert Bäckström 

Filip Nilsson, Anton Olsen, Erik Mattsson, Jimmy Ivarsson, Alexander Bengtsson, Marcus Gustafsson, Ahmed El-Ali, Robin Henriksen, Dennis Ljungberg

/Plogen


Kommentarer
Postat av: Jim

Vilket hästjobb du lägger ner Plogen, grym läsning!!!

2012-04-12 @ 22:54:58
Postat av: Anonym

Gryyyyym läsning ! FInns inte ord för dig plogen ! :D

2012-04-12 @ 22:59:45
Postat av: Tonne

Intressanta tankar!

Johan tack för ditt engagemang vi premierar detta senare!

2012-04-12 @ 23:07:25
Postat av: Peter W

Hur orkar du? Fantastiskt att läsa . Det blir bara bättre och bättre med åren .Tack för detta och allt du gör för att skapa intresse runt lokal fotbollen i S:Halland .

2012-04-12 @ 23:28:32
Postat av: Håpe

Instämmer i hyllningskören: grymt sa grisen!!!

Du spelar i en egen dimension!

2012-04-12 @ 23:32:20
Postat av: Jonatan

Vilken legend du är, fantastisk läsning!

2012-04-12 @ 23:40:25
Postat av: J.Green

Lokalt nobelpris?

2012-04-12 @ 23:49:31
Postat av: Nicky

Jag kan bara hålla med föregående talare!

2012-04-13 @ 03:07:00
Postat av: Anonym

Och det bästa är att han kör med "pekfinger variansen" när han skriver.

2012-04-13 @ 07:53:39
Postat av: Claes H

Det är ett nöje att läsa din blogg

2012-04-13 @ 11:14:07
Postat av: Freddy

Mycket intressant läsning. Det är bra att du lyfter den lokala fotbollen till den nivå den förtjänar.

2012-04-13 @ 15:41:15
Postat av: Kim Gustafsson

Detta var årets post. Jag postade mitt beröm i fel fält.

Du betyder mycket för intresset kring den lokala fotbollen. 21 up!

2012-04-13 @ 20:45:33
Postat av: PPh

Plogen, det jobb du gör gör Laholms kommuns fotboll intressant. Tack o orka fortsätta. Alla lag lycka till i helgen

2012-04-13 @ 21:27:23
Postat av: Kricke

Mycket intressant läsning bra jobbat plogen.Är bara lite besviken att ja inte var uttagen i första laget.

2012-04-13 @ 21:29:53
Postat av: Pelle Persson

LT-klockan borde redan vara vikt åt dig Plogen.

2012-04-13 @ 22:41:10
Postat av: P

Tack vänner!De gånger det inte är lika roligt att uppdatera så är det kommentarer av det här slaget som får en att fortsätta. Det värmer verkligen i vårkylan.Du Kricke, jag har gjort två pass med SBK i år. Det är väl åtminstone ett mer än dig? ;) Som vanligt fanns du där ändå när det gällde och smekte fram frisparken som OGH nickade i mål. Som så många gånger förut, som så många gånger förut...

2012-04-14 @ 00:13:48
Postat av: Jobba i Norge

Bra jobbat!

2012-04-18 @ 11:31:44
URL: http://www.jobbainorge.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0