Resultat fredag

Elitfyran:

Trönninge BK-LFK 3-2 (2-1)
Mål LFK: Jonatan Jacobsson, Besart Mazreku

Snöplig förlust för LFK, som lika gärna kunde vunnit. Man hämtade upp underläge 2-0 till 2-2 innan TBK avgjorde. LFK föll på eget grepp och brände mängder med målchanser. TBK borta får nog ändå anses vara en av säsongens svårare matcher.

BKW-Oskarströms IS 2-0 (1-0)
Mål BKW: Nderim Peci, Arton Behrami

BKW:arna knöt nävarna och tog en riktig kämpaseger.

Pelle Persson:

Äntligen - som Gert Fylking skulle utropat. Det var på tiden att vi tar poäng mot Oskarström. Tror vi får gå tillbaka till det glada 80-talet när det hände sist. Resultatet 2-0 var följden av en väl genomförd match från Walldianernas sida. Som hade det mesta av spelet i första halvlek. Men Niklas Andersson i OIS målet lyckades freda sina domäner. Man var beredd att plita ner 1-0 efter 35 minuter när Nderim Peci hakades upp i ett friläge och domare Persa pekade på straffpunkten. Nderim lägger själv straffen. Välplacerat nere vid Anderssons högerstolpe, men Andersson gör en fantastisk räddning och tar även returen som även den har Peci som exekutor. Nderim får sin revansch med 2 minuter kvar av första halvlek när han behärskat placerar in 1-0 i burgaveln efter ett vänsterinlägg av Albin.

I andra halvlek försvarar sig Walldia bra och rider ut en viss OIS anstormning. Riktigt nära kvittering är det när Peter Stangenfjord har ett bra läge till vänster i straffområdet men Simon Andersson kan till sin lycka se bollen gå precis utanför hans vänsterstolpe. Så gick det som det brukar gå när ett lag trycker på. I en kontring kommer Robban runt på vänsterkanten och får in bollen till inbytte Arton Behrami som behärskat på volley sätter dit tvåan. På min klocka återstod då i princip ingenting men enligt domare Persa var det ca 5 kvar. Mycket märkligt. Men inte ens tiden kunde rubba oss idag. Fältherren Johan Agnvall personifierar Walldias vilja idag när han sittande vinner en duell med 3 Oskarströmspelare.

LTIK-Trönninge IF 0-3 (0-0)

Historien upprepade sig. LTIK förlorade på nytt klart/stort mot Trönninge IF på hemmaplan. Det var tredje året i rad som LTIK är bättre i första halvlek innan TIF tar över fullständigt i andra. Är det sådant som kallas för mentalt övertag?

Inhoppande matchjälten Emil Lund var den stora skillnaden lagen emellan under fredagkvällen. Efter första halvlek borde LTIK haft ledningen med ett eller ett par mål. Bortsett från inledningen, där TIF skapade tre hörnor på rad, så var halvleken LTIK:s. Trots att koncentrationen var dålig vid frisparkar och hörnor, där LTIK tidigare varit bra och att passningsspelet stundtals var slarvigt, fick LTIK ändå ett rejält tryck mot TIF:s mål. Rödblåtts spelande tränare Patrik Åkesson tillsammans med nyförvärvet Magnus Nilsson (senast i RGIF) bidrog med tyngd framåt och LTIK fick fast bollarna på ett bättre sätt än i tidigare matcher. Pricken över i:et saknades dock i form av ett mål, trots flera tydliga chanser. Philip Walhed i TIF:s mål stod för flera ingripanden. Trots att Walhed inte var särskilt greppsäker fanns han ändå på rätt plats och fick bort bollarna. Magnus Nilsson avslutade, Håkan Karlsson avslutade, Patrik Åkesson avslutade och Conny Strömberg avslutade. Var inte Walhed ivägen så gick avsluten strax utanför. TIF var inte mycket sämre spelmässigt, men såg tröga och uddlösa ut. Troligen väntade TIF-spelarna, visa av erfarenhet, bara på andra halvlek.

Inledningen på andra blev mycket olycklig för LTIK. Trots att hemmalaget visste att TIF pressade högt spelades en egen avspark, via mellanpass, hela vägen ned till Jonas Nilsson i LTIK-kassen. Denne blev något stressad, men fick ändå iväg bollen, Håkan Karlsson fick inte kontroll på kulan, som studsade till Emil Lund, som på halvvolley drog till från 40 meter. Ett drömmål för oss vanliga dödliga, ett normalt mål, ett i mängden liksom, för kanoniären Lund. 0-1 var ett faktum och en minut var inte spelad av den andra halvleken. Bara tre minuter senare gjorde Kristoffer Romano 2-0 till TIF efter svagt försvarsspel från LTIK. Kändes som ett slumpmål, men än dock. Som den målskytt Romano är fanns han naturligtvis där det hände och tryckte in bollen. Efter den inledningen hämtade sig LTIK aldrig. Ingen kan veta vad som hänt om LTIK hållt ut längre än fyra minuter efter paus. Nu blev det i varje fall så att TIF tog över fullständigt och LTIK får vara nöjda att det inte blev fler mål än tre i baken. Den definitiva spiken i kistan satte TIF kring den 70:e minuten. Emil Lund sköt ett hårt skott som Jonna i LTIK:s mål styrde åt sidan. Naturligtvis var det ändå en vit, i form av (ex-skyttekungen [många år sedan, men ändå...]) Joseph Wahlund, som var etta på returen, 0-3. Efter det hade ex-GIF/VIF:aren Sebastian Ekstrand en boll i stolpen och Jonna gjorde dessutom en bra räddning efter ett avslut från Kristoffer Romano. LTIK:s bästa möjlighet i andra kom på en frispark som Simon Vedin nöp till på från håll. Bollen smet strax utanför.

Efter andra halvlek kan man inte förklara bort TIF:s vinst. De vita vann rättvist. LTIK har fortsatt problem med anfallsspelet. Det går inte att förneka det faktum att LTIK nu inte gjort mål på 180 minuter. Första halvlek var dock ett fall framåt om man jämför med Oskarströmsmatchen. Men fotboll går ut på att få kulan i nät. Förhoppningsvis kommer det i nästa match. Det såg som skrivet lovande ut med det nya anfallsparet Åkesson/Nilsson i första. Glänste då gjorde också LTIK:s ytterbackar Tobias Ewertsson och Tom Hjälmefjord samt den inre mittfältaren Conny Strömberg. Som helhet kan dock ingen spelare få godkänt efter andra halvlek. En ljuspunkt för LTIK var att duktige nyförvärvet Linus Jerkesten kunde göra sina första minuter i seriespelet efter skada. Han kommer att lyfta laget framöver. I TIF får man naturligtvis höja Emil Lund. Han var, som skrivet, den stora skillnaden lagen emellan.

Vapnö IF-HIS 4-2 (2-1)
Mål HIS: Fredrik Gustavsson, Mattias Alm

Rättvis Vapnö-seger. Seriefavoriterna var det bättre laget i matchen trots att man inte spelade på topp. HIS var vassa när de kom fram och Fredrik Gustavsson vållade som vanligt en del bekymmer för motståndarna. Med en kvart stod det faktiskt bara 3-2 och HIS kunde mycket väl tryckt in en kvittering, istället avgjorde Vapnö med ett 4-2-mål.

Haverdals IF-VBoIS 2-0 (2-0)

BoIS har nu två förluster på de tre första matcherna och det är oväntat även om HIS och Haverdal är bra lag som kommer att finnas med på den övre halvan.

VBoIS Jim Leandersson:

Vi börjar matchen i bra tempo och styr spelet till en början. Efter slarv på mitten tappar vi bollen på den hoppiga planen och Haverdal skapar sin första chans. Jesper tvingas att fälla sin motståndare med straff som följd. Straffen placerades kyligt i målvaktens högra hörn, stolpe in. Därefter slarvar vi återigen och tvingas ge bort en hörna till Haverdal, hörnan resulterar i ännu ett hemmamål. Bollen letade sig turligt in via undertecknads fot och under Jonas i målet. Där hade vi fan inte marginalerna på vår sida.

Sedan tar vi tag i spelet igen och vi radar upp en hel del riktigt bra chanser. En boll i ribban, en som ev. var inne men domaren tyckte inte det, 2st nickar från nära håll som räddas utav deras duktiga målvakt osv.....

Frågan var inte om utan när bolljäveln skulle leta sig in, det gjorde den aldrig! Vi skapar lägena, speciellt i första halvlek men vi är för omständiga i sista momentet. Istället för att klippa till när lägena uppstod så försökte vi skapa ett ännu bättre läge men då försvann chansen. I andra halvlek har vi mycket boll och det mesta spelet förläggs på deras planhalva. Henrik O hade en boll i ribban och vi hade lite andra halvchanser men Haverdal försvarade sig på ett bra sätt. Vi borde gjort en del mål idag, framförallt i första halvlek men det ville sig inte. Haverdal har ett starkt lag, all heder till dem men att lämna Wegeli IP utan poäng idag kändes inte alls bra. Vi var MYCKET besvikna efter matchen Vi gräver ner oss och kommer igen!!!

HIF:s Pontus Johansson:

Vi var inställda på en tuff match och så blev det. Våxtorp är förmodligen det laget i serien som har tydligast spelide. Ständigt farliga med sitt offensiva kantspel och väldigt löpvilliga över hela banan. Vi fick dock en smakstart när vi tidigt kunde ta ledningen på straff efter att vår kvicke yttermittfältare Mikael Vinberg blir kapad när han är på väg igenom. Straffen sätter Sture säkert och några minuter slår Sture till igen. 2-0 efter endast 10 min spel. Därefter tar Våxtorp över helt och har en period på 10-15 minuter där de skapar ett ordentligt tryck med bl.a. ett skott i ribban. Vi lyckas dock hålla 2-0 halvleken ut. I andra halvlek försvarar vi oss bättre. Våxtorp är det spelförande laget men tillåts inte att komma till särskilt många avslut, dock har de ett kanonskott i ribban men ikväll hade vi marginalerna med oss. Serien är lång och det skulle förvåna mig om inte Våxtorp är ett topplag när omg 22 är spelad. En härlig kämparinsats från vår sida där vår målvakt Staffan visade hur bra han är när han är som bäst.

SBK-Gullbrandstorps AIS 7-0 (2-0)
Mål SBK: Olle Günther Hanssen 2, Kim Andersson 2, Kristian Johansson (straff) Patrik Nilsson, Pontus Torstensson

GAIS var lika dåliga som sitt rykte i den här matchen. Man hade inget att hämta mot ett överlägset SBK, som hade profiler som Cralle, Bya-Mange, Kricke och Mini på plan samtidigt från start. Det var nog några år sedan sist... Ett minst sagt spektakulärt resultat då SBK som bekant förlorade med 6-0 i förra omgången. Bara i sexan!