HIS förlorade

Resultat DM-match:

HIS-IS Halmia 1-8 (1-5)
Mål HIS: Fredrik Gustafsson
Mål ISH: Calle Genberg 2 (en straff), Bujar Mazreku 2, Nehat Bregaj 2 (en straff), Ronny Sabo, Niclas Taube

Matchen såg ut ungefär som väntat. Jag tänkte innan matchen, släpper HIS in mindre än tio är det okej. Det blev åtta, så det var, okej. Tog 26 minuter för ISH att spräcka duktige HIS-målvakten Henrik Tillgrens nolla. Nehat Bregaj blev nergjord och Calle Genberg satte säkert dit straffen. 2-0 gjorde Bujar Mazreku efter fint förarbete från Jonas Lindh. Under första halvleks fem sista minuter föll fyra mål. Bujar Mazreku, Ronny Sabo och Niclas Tabue gjorde mål för ISH. HIS Fredrik Gustafsson gav ISH:s backlinje vissa besvär när man väl kom upp och han var säker när läget dök upp. 1-5 var paussiffror. 6-1 nickade Calle Genberg in på Nehat Bregajs hörna. 7-1 gjorde Bregaj på straff sedan Genberg fått en arm i ansiktet. 8-1 dröjde tills matchens absoluta slutskede och kom från Bregaj. Försynen och skicklige Tillgren i mål räddade HIS från ett större nederlag. Samtliga HIS-spelare slet förtjänstfullt, men någon tid att utöva ett eget passningsspel fick man överhuvudtaget inte. ISH idkade sin vana trogen ett passningsspel längs backen, ofta var spelarna osjälviska och valde ett passningsalternativ före dribbling. Man kan naturligtvis ifrågasätta värdet av matchen, för båda lagen. Nog borde ISH seedas och komma in lite senare i DM-spelet. Vi pratar ändå om ett lag som har goda möjligheter att vinna hela rasket. HIS saknade sina två bästa i Fredrik Jonsson (tidigt skadad och utbytt) och Emil Hermansson. De hade behövts för att hålla i lite boll samt för att ge Fredrik Gustafsson lite understöd där framme.