Resultat lördag

Elitfyran:

LFK-Lerkils IF 3-0 (0-0)
Mål LFK: David Pinot, Tobias Lundgren, Robert Nilsson

Det blev en händelserik eftermiddag på Glänningepark. Hemmalaget spelade med sorgeband på armarna då LFK-legendaren Kenneth Thronée hastigt gått bort under veckan. Thronée leder, om jag inte missminner mig, LFK:s maratontabell före sonen för Per.

När det gäller matchen var det inget snack om saken. LFK var bättre rakt igenom mot svagt motstånd. Segern kunde och borde t o m varit större.

LFK hade i matchen ett gott stöd i form av SBKW-Ultraz, som förde ett jävla liv på läktaren och gjorde allt för att få LFK att lyfta och även allt för att sänka Lerkil (inte så trevligt kanske, men kul i mindre dos om man gör det med glimten i ögat).

Klacken stal showen fullständigt i den 68:e matchminuten då "Pinnens" ett-nolla kom. Då tändes nämligen en bengal av någon individ i den månghövdade klacken. Domaren hade innan matchen varnat klacken att han skulle bryta om det hände och så blev det också. Samtliga på plan visades in i omklädningsrummet. Bengalen kastades då in på plan. Besart Mazreku agerade rådigt då han släckte elden med en vattenflaska (tydligen kan man inte släcka en bengal med vatten, så den brann väl ut av sig själv). Alex Pettersson och Johan Green pratade med klacken och Jocke Gunnarsson förklarade i micken att matchen strax skulle återupptas, vid upprepad bengalantändning skulle dock matchen brytas för gott. Detta ville Lerkil skulle ske direkt, förmodligen såg de chansen att få en pappersseger med 3-0 mot övermäktigt motstånd på plan. Efter det ca sju minuter långa avbrottet skötte sig klacken med den äran och tackades av LFK:arna efter matchen. Allt i sig en helt unik händelse på distriktsnivå. Rena Söderstadion-varningen jue!

Fyran:

RGIF-Rinia IF 1-1 (1-1)
Mål RGIF: Vedad Karupovic

Det blev kryss för RGIF på hemmaplan mot tuffa Rinia.

Femman:

IF Böljan-GIF/VIF 0-0

GIF/VIF fick med sig en pinne hem från Falkenbergs IP. Laget är mållöst efter två spelade matcher.

Sexan:

HIS-Haverdals IF 2-5 (1-2)
Mål HIS: Robert Persson, Mihai Gegö

Storförlust för HIS mot rutinerade Haverdal.

HIF:s spelande asscoach Pontus Johansson:

Vi får en tung start när vår ena mittback slår en slarvig passning rakt i gapet på en motståndare som strax utanför straffområdet sätter bollen i mål med ett riktigt snyggt avslut. Efterhand kommer vi in mer och mer i matchen och vår specielle målskytt Mats Rosengren kan mkt elegant nicka in kvitteringen. Sen tar vi ledningen när vår andre anfallare "Sture" snappar upp en retur som Hasslövs målvakt släpper till lite billigt. 1-2 i paus. Sen får vi tidigt 3-1 i andra när Mats återigen nickar in bollen efter en fin frispark från vårt nyförvärv "Kisti". Dock drabbas vi snabbt av ett bakslag när vår balansspelare på mitten får sitt andra gula och får lämna planen. När sedan Hasslöv reducerar kort därefter i misstänkt offside är det match igen. Men vi tar oss samman och gör 4-2 på straff efter att vår speedkula Mikael Winberg blivit nersparkad. Sture sätter straffen mkt säkert intill vänstra stolpen. Mats fastställer slutresultatet till 5-2 med sitt tredje mål för dagen. Viktigt för oss med tre pinnar efter den snöpliga förlusten i premiären.


FF Serbiska-VBoIS 1-5
Mål VBoIS: Jim Leandersson 4, Henrik Olsson

Storvinst för BoIS på bortaplan mot Serbiska.

VBoIS Jim Leandersson:

Vi börjar matchen riktigt bra idag och skapar direkt en farlighet när Henrik O så när tåar in bollen. Bra bolltempo och mkt spel via vårt centrala mittfält ledde till många bra lägen. 0-1 gör Henrik O med magen efter att undertecknad gjort ett alldeles för hårt inlägg, ibland ska man ha tur! 0-2 kom strax därefter. Slangen skarvar vidare en boll till mig som jag kunde bryta in i banan med och tunnla målvakten. Efter målen stack Serbiska upp i några anfall utan att skapa några farliga chanser. Stort beröm ska hela backlinjen ha som knappt släppte till någon chans idag.

Därefter tog vi tag i taktpinnen igen och jag kunde göra 0-3 efter framspelning av Filip E. Efter paus var det lite rörigt hos Våxtorpsspelarna som inte riktigt hittade rätt i positionsspelet. Men efter ett tag bättrade det sig och vi kunde göra 0-4. Slangen slår ett perfekt inlägg längs marken som jag bara kunde stöta i mål. Där dog matchen, Serbiska reducerade dock 5 min senare men det var för sent. Dem var riktigt trötta i slutet och gick runt och spelade fotboll. 1-5 kom med 10 min kvar efter skott från undertecknad. En riktigt bra laginsats där alla 15 spelare gör vad dem ska. Idag var det inget snack om saken, det märktes att vi ville revanschera oss sedan den snöpliga uddamålsförlusten mot Hasslöv senast.

//P.


Kommentarer
Postat av: Jönsson, RGIF

RGIF-Rinia 1-1 (1-1), mål för RGIF, Vedad Karupovic.

2012-04-21 @ 16:44:19
Postat av: lh

Gif/vif böljan 0-0

2012-04-21 @ 16:48:59
Postat av: Jesper

1-5 i matchen mellan Serbiska och V.BoIS

4 mål av coach Jim och Henke olsson gjorde 1

2012-04-21 @ 17:32:47
Postat av: Karin

Det var Robert Persson som gjorde Hasslövs andra mål, inte Emil Hermansson. :)

2012-04-21 @ 22:25:17
Postat av: Fredrik Johansson

At domaren dömer straff mot oss (är His spelaren som "sparkade" ner Winberg) förstår jag då han stod på så sätt att han inte kunde se riktigt! Hade det däremot funnits en linjedomare så hade det aldrig blivit straff för jag gör en regelrätt glidtackling jämte Winberg och sparkar ut bollen till hörna och Winberg faller relativt enkelt!

Men som sagt det är svårt för domaren att se ifrån den vinkeln han står, tycker även att domaren gör rätt i att varna mig vid tillfället för att jag skriker åt honom att jag går på boll men även att han varnar deras spelare som skriker på domaren att visa ut mig! Starkt av honom!

Och tack för en mycket läsvärd blogg!

2012-04-23 @ 18:20:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0