Inför helgen

Lördag:

Trean:

Fjärås IF-LFK kl 14:00, Ögärdets IP

LFK behöver en poäng för att säkra kontraktet, blir det stryk och resultaten inte går LFK:s väg kan det bli kvalspel. Vore mycket olustigt för LFK, som länge var med och tampades om tredjeplatsen. Fjärås slåss även de för kontraktet. Just nu är de på kvalplats. En seger gör att man kanske undviker den. LFK spelade 1-1 mot Stafsinge i förra omgången, en match man borde vunnit sett till matchbild och skapade chanser. Fjärås förlorade med 4-1 mot serieledande Eskilsminne. Anmärkningsvärt i övrigt är att det blir en ren och helt avgörande seriefinal mellan Eskilsminne och IFK Hässleholm i sista omgången. Lagen har varit outstanding i trean i år. Eskil har ett poängs förspräng, men IFK favör av hemmaplan. Mötet i Laholm mellan LFK och Fjärås slutade med knapp LFK-seger, 2-1.

Sexan:

YBK-VBoIS kl 13:30, Munkavallen

Sista omgångens enda derby. YBK har ryckt upp sig på slutet och plockat poäng. Nu senast blev det dock stryk mot Örnia. VBoIS har gjort en bra höst, men blir som bäst sexa om resultaten går lagets väg. Vårsäsongen var för svag för en bättre placering. Vårmötet vann BoIS bekvämt med 4-0 efter samtliga fyra mål från Robin Leandersson.

K/HFF-IS Örnia kl 13:30, Kornhults IP

K/HFF är redan klara som seriesegrare, men man vill säkert avsluta snyggt också. Laget har bara en förlust på planen i år (mot Haverdal borta, GIF/VIF fick ju dock tre poäng i efterhand för ett par omgångar sedan) och så vill man säkert att det ska förbli. Örnia hemma bör man klara av. Nu senast vann K/HFF mot SBK med 2-0 i en jämn match. ISÖ vann mot YBK med 6-3. Vårmötet mellan ISÖ och K/HFF slutade 0-3.

HIS-Haverdals IF kl 13:30, Hasslövs IP

Småintressant match kring fjärdeplatsen. Vinner Haverdal går de om HIS på bättre målskillnad. HIS är i bra form och slog tvåan GIF/VIF med 2-1 i förra omgången. Haverdal förlorade mot trean Kurdiska med 2-1. HIS har revansch att utkräva. 8-3 mot Haverdal sist var ingen höjdare.

FF Serbiska-GIF/VIF kl 13:30, Halmstad Arena

GIF/VIF klara som tvåa i serien. Serbiska blir fyra vid vinst om HIS samtidigt förlorar. GIF/VIF förlorade mot HIS i förra omgången. Serbiska föll mot VBoIS med 3-1. Vårmötet vann GIF/VIF enkelt med 4-1.

Kurdiska IF-SIF kl 13:30, Halmstad Arena

SIF har gjort en mycket svag höst. Nu senast blev det förlust mot nästjumbon Sperlingsholm med 5-3. Det är redan klart att SIF slutar tia i tabellen. Kurdiska blir trea. Nu mot slutet har man dock darrat lite, även om det blev en stark bortaseger mot Haverdal i förra omgången. SIF förlorade vårmötet mot Kurdiska med 4-2.

Sperlingsholms IF-SBK kl 13:30, Sperlingsholms IP

SBK hotade K/HFF och GIF/VIF i toppen i våras, det har man inte klarat av nu i höst. Som bäst kan det bli en femteplats. Sperling klara som elva. SBK förlorade en jämn match mot K/HFF med 2-0 i förra omgången. Sperling vände underläge och vann med 5-3 mot Sperling. Mötet i Skogaby slutade 3-0. 

Söndag:

Fyran:

RGIF-Torup/Rydö IF kl 13:00, Björkvallen

En av helgens intressantaste matcher. Här gäller det verkligen något. RGIF har det i egna händer, vid vinst säkrar man kontraktet. Vid poängtapp får man hoppas att även Särö och/eller Centern tappar poäng mot Harplinge respektive Galtabäck. Centern lär slå jumbon Galtabäck medan Särö kan få svårare mot tabelltrean Harplinge som vill hålla undan från Leikin. RGIF spelade 2-2 mot Rinia i förra omgången. Torup/Rydö, som just nu ligger åtta (tabellplaceringen ovan RGIF), spelade 4-4 mot Harplinge i förra omgången. Vårmötet i Rydöbruk slutade 2-1.

Femman:

BKW-Simlångsdalens IF kl 13:00, Wallevi

BKW spelar för att bräcka fjolårets fjärdeplats. Man blir trea om man vinner och Lidhult samtidigt tappar poäng. Simlångsdalen spelar för att helt säkra kontraktet (ifjol rök fyra lag från femman). Förlorar man mot BKW samtidigt som KIK vinner riskerar man nedflyttning om det skulle vilja sig illa. BKW slog LTIK i förra omgången, Simlångsdalen förlorade mot Andersberg med 4-1. Simlångsdalen-BKW slutade 3-1 i våras.

Trönninge IF-KIK kl 13:00, Tuvasvallen

KIK spelar för kontraktet och man behöver en pinne för att klara det. KIK har gjort en bra höst efter en sämre vår. Nu senast vände man starkt mot Lidhult och vann med 4-2. Sedan fick man hjälp från Vapnö, som använde sig av otillåten spelare i förra omgångens vinstmatch och vilka man därför gick om. Trönninge vann mot Unnaryd med 3-1. TIF har faktiskt chans på tredjeplatsen. Men då måste lagen framför tappa poäng samtidigt som man själva vinner stort mot KIK.

Lidhults GoIF-LTIK kl 13:00, Lomövallen

Femman är rekordjämn. Unnaryd, Trönninge, LTIK, BKW och Lidhult kan samtliga bli trea till sjua med en omgång kvar. Nu senast förlorade LTIK mot BKW. Intressant är att BKW vunnit båda derbyna mot LTIK, men förlorat båda mot KIK, medan LTIK i sin tur vunnit båda mot KIK. Många är de Laholmsspelare som gjort sina A-lagsdebuter på avlägsna platser som Unnaryd och just Lidhult. Så blir det också under söndagen då LTIK har tre avstängningar, tre skador, två bortresta och en sjuk spelare som normalt sett tillhör A-lagstruppen. Det blir ett ungt och spännande lag som LTIK skickar iväg till skogen. Dessutom gör rutinerade Ola Nilsson årsdebut i startelvan så här i sista matchen. Lidhult förlorade mot KIK i förra omgången. LTIK-Lidhult slutade 3-0. LTIK kan inte bli bättre än ifjol då man slutade trea, som bäst tangeras alltså positionen. 

//P.

PS. Läs mer om förutsättningarna i sista omgången här. DS.

Kommentarer
Postat av: AIK

grym match på halmstad Arena på söndag :)Kom å kolla på köpet ta dej en fika som AIK bjuder på :)

2011-09-29 @ 23:57:19
Postat av: OG

Det är nog den mest intressanta matchen denna veckan i af! Vi får väl se vem som vinner 5:an!- OG

2011-09-30 @ 09:41:30
Postat av: Kungen

Nej gillar inte Fallafell

2011-09-30 @ 12:05:36
Postat av: AIK

För de första heter de FALAFEL o för de andra så e de korv med bröd de bjuds på inkl dricka.De e alltid roligt med avgjörande matchar även så kallad seriefinal ;)Rekord publik på sannarp ip på söndag då.

2011-09-30 @ 12:44:05
Postat av: P

Jag passar på att redan nu skriva: Grattis AIK till seriesegern! Nio mål hämtar inte Oskarström upp.Kul inititiativ med fika och kul med seriefinal i sista omgången. Men intressant... Nja, sådär.Mer intressant i botten. Vilka lag klarar sig och vilka försvinner? Heja KIK!

2011-09-30 @ 15:36:35
Postat av: SBKW

DET KOMMER BLI RÖJJ I BÅDA MATCHERNA I HELGEN! KOM TILL SPERLINGSHOLM OCH WALLEVI!!!!!

2011-10-01 @ 01:48:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0