Resultat söndag

Fyran:

RGIF-Norvalla 4-2 (2-1)
Mål RGIF: Dino Karupovic 2, Daniel Hellsten, Henrik Olsson

Mycket viktig seger för RGIF. Som nu har hyggliga möjligheter att rädda kontraktet. RGIF var i förarsätet under hela matchen och redan efter tio minuter hade man ledningen med 2-0 efter två mål från comebackande Dino Karupvic. Norvallas reducering nummer ett kom efter 16 minuter. 2-1 stod sig till paus. I andra utökade Daniel Hellsten till 3-1 i den 75:e. Skottet styrdes i mål och ställde Norvallas målvakt. Henrik Olsson avgjorde med sitt 4-1-mål sju minuter senare. Norvalla tröstmålade till 2-4 i den 86:e. Fler mål blev det inte.

Gullbrandstorp-LTIK 1-0 (0-0)

Trist förlust för LTIK. Första halvlek blev mållös men gick på poäng till GAIS, som hade ett par farligheter, som dock inte resulterade. LTIK:s bästa möjligheter hade Henrik Olsson, som testade ett oväntat skott som GAIS målvakt Daniel Lindell styrde i stolpen i vätan. Dessutom sköt Simon Vedin utanför i bra läge. Andra halvlek borde inte LTIK förlorat. Jonas Nilsson tvingades dock till en bra räddning efter ca timmen spelad, i övrigt var det LTIK som hade de bästa möjligheterna. Lindell i GAIS-målet blev lite av en hemmahjälte då han stod för tre fina räddningar. Den första efter ett bra genombrott från Emil Olsson, den andra på en straff från Mattias Olofsson och den tredje (och bästa) på en frispark från Jacob Björk.

Utöver de tre chanserna hade även Emil Olsson en nick i stolpen efter inlägg från Casper Larsson. GAIS gjorde 1-0 med cirka kvarten kvar. Mats Rosengren tofflade iväg bollen, som likt en badrumstvål for ur Jonas Nilssons grepp. Normalt sett en enkel räddning, men icke i vätan. GAIS lyckades med vissa besvär hålla undan, trots ett tröttkört lag. All heder till GAIS, som inte agerade som ett lag som givit upp trots det prekära läge laget befinner sig i.

LTIK borde naturligtvis inte förlorat matchen, men man hade i ärlighetens namn ingen större eftermiddag i Gullbrandstorp. Det var mer kamp än skönspel på Gullevis ihoplappade matta denna söndag. Bäst i LTIK var mittbacksparet Conny Strömberg och Håkan Karlsson plus innermittfältaren Jacob Björk, som alltid sliter och ligger i. Tyvärr får LTIK nu klara sig utan sin mittfältsmotor i nästa omgång i derbyt mot BKW då Björk drog på sig sin tredje och säsongens sjätte gula kort (det ingår liksom i jobbet at plocka de där korten när man har den spelstilen).

HIS-Serbiska 3-2 (2-1)
Mål HIS: Emil Hermansson 2, Fredrik Gustavsson

Fjärdeplacerade Serbiska utan sina anfallsess Slavica Stijepic och Göran Medjed (båda var med mot Kurdiska) klarade inte att rå på HIS som ledde med både 2-0 och 3-1 och altså var i förarsätet under hela matchen.

SBK-Haverdal 0-4 (0-3)

Det blev lika lätt som sist för Haverdal, som nu har 8-0 på SBK över två matcher. Grunden till Haverdals seger lades i första halvlek. 3-0 i paus.

Sperlingsholm-VBoIS 0-3 (0-1)
Mål VBoIS: Robin Leandersson, Anders Gustafsson, Oscar Andersson

Vi tog ledningen ganska tidigt i matchen genom Robin Leandersson. Han blev snyggt assisterad av Jakob Eriksson. Sedan är det halvchanser på båda håll och spelet höll ingen högre klass på det vattensjuka underlaget. Efter 35 min tvingas vi byta målvakt sedan Jonas brutit näsan, Erik Lindberg fick för andra matchen i rad dra på sig vantarna. I andra fick vi till mer organiserat spel på marken via vårt innermittfält. Extra beröm till Filip Eriksson i andra halvlek, han ville ständigt ha boll och pratade och dirigerade offensivt. 2-0 gjorde Slangen på akrobatiskt vis med en "halvbissa" som gick ribba in, snyggt! Spiken i kistan kom med 10 minuter kvar efter att Jakob läckert serverat Oscar Andersson som bara kunde stöta bollen i mål. Extra beröm ska även Lindberg ha för stabilt målvaktsspel.

Texten skriven av BoIS coach Jim Leandersson.

PS. Läs Tomas Karlssons fantastiska referat från YBK:s skräll i Halmstad nedan under inlägget kring Kurdiska-YBK. DS.