Resultat lördag

Trean:

LFK-Stafsinge 1-1 (0-1)
Mål LFK: Jonatan Jacobsson

Det blev en viktig pinne för LFK mot Stafsinge sedan Jonatan Jacobsson kvitterat Stafsinges ledning från den första minuten i den 70:e. Poängen kan ha säkrat kontraktet lite beroende på hur övriga resultat blir.

Fyran:

Rinia-RGIF, 2-2 (1-1)
Mål RGIF: Henrik Olsson 2

Viktig pinne för ett väl kämpande RGIF, nu kan man med spänning se fram emot söndagens möte mellan Särö och Galtabäck.

LTIK-BKW 4-8 (1-3)
Mål LTIK: Johan Gustafsson 3, Fredrik Wersch
Mål BKW: Manfred Walldén 3, Robert Andersson 2, Nderim Peci 2, Arton Ajvaci

Sanslös match. Jag brukar inte anteckna (självklart gör jag det om jag skriver för tidningen, men inte när jag gör det för bloggen). Denna gången är det dock omöjligt att komma ihåg allt i en händelserik match med 12 mål, åtta varningar, ett rött och massor med målchanser åt båda håll. Ändå, "kortfattat", min syn på matchen: LTIK började förtroendeingivande med bra spel både defensivt och offensivt. Bra passningsspel, god rörelse, många vunna både första- och andrabollar. Första 30 var de bästa på ett tag. LTIK har haft en svacka när det gäller spelet under hösten. Ändå var det BKW som tog ledningen och det redan i den tredje minuten. Manfred Walldén vände bort sin bevakare väl lätt, även om Walldén gör det bra, avslutet är av högsta klass och otagbart för Jonas Nilsson i LTIK:s kasse. BKW kunde även göra 2-0. LTIK tappar helt onödigt boll på mitten och sedan hänger inte försvaret med. Robert Andersson är den som sätter dit tvåan i den 19:e minuten. BKW:s trea kommer efter en klassisk indianare från en LTIK-försvarare. BKW tackar och tar emot genom Manfred Walldén, 3-0.

LTIK är oerhört gentila i försvaret samtidigt som man fortsätter att bränna mängder med chanser framåt, precis som i så många andra matcher nu i höst. Det positiva var den här gången att man spelade bra fotboll. BKW väldigt effektiva. Man agerade som ett KIK i slag då man var som bäst för ett par år sedan med jättefina omställningar på snabba och vassa spelare. Johan Gustafsson tog tillbaka LTIK i matchen (rent resultatmässigt) via frispark i den 33:e minuten,1-3. Det resultatet stod sig till paus. Efter halvtid gjorde BKW omedelbart 4-1. LTIK-försvaret agerar passivt, men inbytte Nderim Peci gör det bra när han serverar Manfred Walldén som gör sitt tredje och BKW:s fjärde. Ridå ner LTIK! Tungt, tungt mål att få emot sig så tidigt. Nderim Peci gör själv BKW:s femma på en sanslöst vacker nick i farten på ett fint inlägg från höger. LTIK reducerade till 2-5 genom Johan Gustafsson innan Peci gjorde sitt andra mål fram till 6-2 då han retfullt enkelt slår bollen i nät från kanten. Ett mål LTIK:s målvakt får ta på sig, även om det är troligt att det blivit farligt ändå då BKW var två mot en i boxen.

Nu slappande BKW:s försvar av och de offensiva spelarna ville alla fram för att få nätkänning. Det utnyttjade LTIK, Fredrik Wersch kunde göra 3-6 och Johan Gustafsson 4-6 på en vacker frispark. Match igen! LTIK gick ner på tre backar för att etablera tryck. Det var dock BKW som skulle göra ytterligare mål. 7-4 gjorde Arton Ajvaci framspelad av Johan Green (solklar offside enligt mig då Green slår bollen framåt till en löpande Ajvaci nedanför sig). BKW avslutade med att göra lördagseftermiddagens 12:e mål. Emil Gustafsson frispark i ribban, Robert Andersson var snabbast på returen och kunde enkelt stöta bollen i mål. Vid frisparkssituationen blev LTIK:s Mattias Olofsson korrekt målchansutvisad. Odiskutabel BKW-seger blev det till slut och en rättvis sådan. Bortalaget utnyttjade skickligt LTIK:s misstag i första halvlek och var sedan det bättre laget i andra.

Att det höll på att bli match igen vid 4-6 berodde mest på nonchalans från BKW:s sida. LTIK måste göra fler mål på sina chanser (då gör man ändå fyra mot BKW [två frisparkar]). Dessutom görs det för mycket misstag, för mycket enkla misstag, bakåt. Första halvtimmen var som skrivet riktigt bra, men man kan naturligtvis spela hur bra som helst om man inte sätter chanserna och är så givmilda bakåt. Trots allt var det flera spelare som stod för fina insatser i LTIK. Oscar Gustafsson var mycket lyckad som högerbreddare, Hisham Gassim var duktig på mitten den timmen han spelade, Johan Gustafsson har en sanslös fot och tillför en extra dimension med sitt spel. Dessutom positiva inhopp av Ola Nilson, Casper Larsson och framförallt Tobias Ewertsson. I BKW glänste tremålsskytten Manfred Walldén och inhoppande tvåmålsskytten Nderim Peci klarast.

SBK-K/HFF 0-2 (0-1)
Mål K/HFF: Mikael Alm, Fredrik Junefalk

SBK bra med i första, man kunde mycket väl gjort ett par mål. I andra tog K/HFF över och segern kunde till slut blivit större.

VBoIS-Serbiska 3-1 (3-1)
Mål: Jacob Eriksson, Anders Gustafsson, Jim Leandersson

Jim Leandersson:

Inget snack om saken idag, trots att vi hamnade i 0-1 underläge efter slarv på hörna. Chansen som målet kom till på och en frispark var i stort sett de enda chanserna Serbiska hade i matchen. 1-1 gjorde Jakob efter inspel från kanten som han bara kunde stöta i mål. 2-1 var riktigt snyggt, Jim Bengtsson vinner boll på mitten, slår en väl avvägd pass till Lilja som går ner mot kanten. Samtidigt tar Slangen en lång löpning från mittplan och får bollen perfekt serverad av Lilja mellan deras två backar. Distinkt avslut som var helt otagbart för målvakten. 3-1 gjorde Jim på skott från långt håll, undrar om jag lyckas göra fler såna strutar under min karriär... Vi ägde jättemkt boll i bägge halvlekarna, skillnaden halvlekarna emellan var att vi föll in i deras tempo i andra och skapade därför inte så många heta chanser. Serbiska försökte emellanåt att hota oss men var väldigt uddlösa framåt utan Göran Medjed. Med kvarten kvar fick dem dessutom en man utvisad. Vår första halvlek var definitivt bland de bästa i år, synd bara att vi tappar tempo i andra.