Inför helgen

Lördag:

Trean:

LFK-Stafsinge IF kl 15:00, Glänninge Park (konstgräset)

LFK har inte säkrat kontraktet och det kommer inte at bli helt enkelt att göra det. Även om jag tror att LFK kommer att klara sig kvar i trean på ett eller annat vis (det krävs troligen bara någon pinne till). Man har kvar att möta Stafsinge och Fjärås. Två lag som slåss för sin existens i trean. Det blir dessutom två Hallandsderbyn. Först ut är hemmatch mot Stafsinge. De överraskade i förra omgången genom att besegra serieledande Eskilsminne med 2-1. Därigenom hjälpte Stafsinge tvåan IFK Häsleholm närmre förstaplatsen (nu bara en pinne bakom Eskil). LFK borde vara revanschsugna eter fadäsen i Markaryd, där 3-0 ledning förbyttes till förlust 5-4. Matchen i Stafsinge slutade 1-1.

Fyran:

Rinia IF-RGIF kl 13:00, Falkenbergs IP

Rinia ligger precis i mitten av tabellen. I förra omgången hade man inga problem att besegra ett annat mittenlag, Lilla Träslöv med 5-1. RGIF vann mot Norvalla med 4-2. RGIF måste nästan ha poäng i den här matchen. Förlorar man blir det knepigt eftersom att Särö, som ligger under strecket, med tre poäng mindre men med tio måls bättre målskillnad möter jumbon Galtabäck i den här omgången. Det kan innebära att seger mot svårspelade Torup/Rydö inte räcker i den sista omgången om Särö då samtidigt slår ett Harplinge som visat dålig form mot slutet. En pinne mot Rinia för RGIF vore ytterst värdefull. Tre pinnar skulle naturligtvis vara ännu bättre. Vårmötet slutade 4-3 till Giffen.

Femman:

LTIK-BKW kl 14:00, L:a Tjärby IP

Säsongens sista Laholmsderby i femman. Båda lagen har endast äran att spela för, det är för långt upp till de två främsta lagen. Det innebär att LTIK för första gången sedan 2002 inte har något att spela för med två omgångar kvar. LTIK har varit inblandade i topp- och bottenstrider vart år sedan dess. För ett svagt hjärta som mitt känns det inte helt fel, även om det så klart förgyller med spänning. För första gången i höst är LTIK lite åderlåtet. Två, tre spelare är rätt normalt att vara utan vid den här tiden på säsongen. Nu saknar LTIK fem spelare som varit mer eller mindre ordinarie under säsongen. Sedan tidigare matcher saknas Miridon Berisha och Patrik Åkesson pga skador. Nu är även försvarsgeneralen Conny Strömberg och lagkapteten Emil Olsson bortresta samt mittfältsnavet Jacob Björk avstängd. Samtidigt som det känns tråkigt att alla spelare inte finns tillgängliga så känns det helt rätt att spelare som nött en del bänk nu får chansen så här på slutet. BKW har faktiskt samtliga spelare tillgängliga. Det innebär bl a att starka kort som Nderim Peci och Marcus Kjellsson inte får plats i truppen mot LTIK (förmodligen pga dålig träningsnärvaro). I förra omgången förlorade LTIK mot Gullbrandstorp med 1-0 medan BKW förlorade mot Andersberg med 2-0. Med tanke på att BKW vann matchen mot LTIK på Wallevi med klara 4-1 blir man favoriter även nu, trots att LTIK har favör av hemmaplan.

Sexan:

SBK-K/HFF kl 13:00, Skogaby IP

K/HFF har säkrat plats i femman, nu vill man även säkra seriesegen, som inte blir självklar om GIF/VIF får tre pinnar från mötet lagen emellan (något som avgörs under fredagen). Undrar hur väl K/HFF har hämtat sig sedan lördagen efter all uppståndelse? SBK har gjort en mycket svag höst. Tredjeplatsen man länge hade i våras är som bortblåst. Nu senast förlorade man mot Haverdal med 4-0. Även om resultatet inte speglade matchen var det inte bra. Vårmötet mellan K/HFF och SBK slutade med 1-0-seger för skogslaget. Man kom undan med blotta förskräckelsen. 

VBoIS-FF Serbiska kl 13:00, Våxtorps IP

VBoIS hade inga problem att besegra Sperlingsholm i förra omgången. Serbiska kommer från förlust mot HIS. Vårmötet mellan Serbiska och BoIS slutade 4-2 till Serbiska.

Söndag:

Femman:

KIK-Lidhults GoIF kl 14:00, Lagavallen

KIK fortsätter att kämpa för kontraktet. Troligen krävs vinst i de två avslutande omgångarna för att det ska gå vägen. Man måste om Vapnö, som har bottenlagen Gullbrandstorp och Sennan kvar. GAIS kan slå Vapnö, mot Sennan vinner dock Vapnö garanterat. Det krävs att KIK slår Lidhult och Trönninge i de två avslutande omgångarna samtidigt som Vapnö tappar poäng i någon, eller båda matcherna. KIK har hyggliga möjligheter att göra sitt och vinna, mot till att börja med Lidhult. KIK har god höstform och slog Vapnö med 4-0 i förra omgången. 

Sexan:

GIF/VIF-HIS kl 13:00, Veinge IP

Vid vinst säkrar GIF/VIF platsen i femman till nästa år. Något man redan gjort inför matchen om man döms som segrare i mötet med K/HFF (avgörs under fredagen). Det lär bli en tuff match för GIF/VIF. HIS har visat god form på slutet och nu senast besegrades Serbiska med 3-2. Vårmötet var jobbigt för GIF/VIF, som ändå kom undan med en 1-0-seger.

IS Örnia-YBK kl 13:00, Alevallen

YBK fick sin första trepoängare på över två säsonger i veckan då det blev klart att Serbiska andvänt sig av en avstängd spelare i mötet lagen emellan. 3-0 till YBK alltså. Poängen strilar in nu, två poäng på de två senaste matcherna dessutom. 3-3 mot Sperling och imponerande 2-2 mot Kurdiska. Ska YBK kunna ge även Örnia en match? I förra omgången vann ISÖ med 3-2 mot SIF. ISÖ vann mötet i Ysby med 2-1 sedan man avgjort i slutminuterna.

SIF-Sperlingsholms IF kl 13:00, Gröningen

Bottenmöte i sexan. Nästjumbon mot det tredjesista laget. SIF kommer från förlust mot Örnia, Sperling från förlust mot VBoIS. Vårmötet vann Sperling med 4-2.

//P.

Kommentarer
Postat av: PK

Kjellsson är i Norge och Nderim är skadad sägs det

2011-09-22 @ 23:10:25
Postat av: Jomen

Precis, så är det. Det är många i BKW som inte tränat på sista tiden......

2011-09-22 @ 23:29:46
Postat av: Lidhult

Knäred får det tufft mot Lidhult som fortfarande har chans på andraplatsen och eventuellt kval. Man jagar även skytteligasegern genom en viss Söderblom.

2011-09-23 @ 09:15:04
Postat av: GAIS kapten

Vapnö har vunnit 1 match på höstsäsongen om jag minns rätt (rätta mig om jag har fel), så är det så självklart att Sennan torskar i sista matchen?



Skulle vi i GAIS vinna mot dem nu på lördag, och KIK torskar mot Lidhult (vilket inte är helt omöjligt) så är ställningen inför sista omgången 23, 23, 24. Intressant avslutning =)

2011-09-23 @ 10:09:00
Postat av: Eriksson

Det går snack om att BKW är besvikna på tabell placeringen och att dom ska skaffa nya spelare? Pajasar tror dom e så bra........

2011-09-23 @ 12:20:35
Postat av: P

Enligt BKW:s hemsida är Nderim och Kjelle med i B-laget på söndag. Så de borde vara friska och hemma.



Ska vi vara realistiska, och det ska vi väl, har inte Lidhult chans på andraplatsen. Oskarström möter Sennan i den här gången. Ett Sennan som skrapar ihop folk för att kunna fullfölja säsongen.

2011-09-23 @ 14:17:38
Postat av: PK

Kjellsson är i Norge och jobbar och Nderim gick på kryckor när BKW mötte Andersberg, så vet inte om det stämmer.....

2011-09-23 @ 14:36:07
Postat av: Anonym



Se länken och läs om den uppskjutna matchen mellan K/HFF - G/VIF.

2011-09-23 @ 15:17:48
URL: http://kornhult.com
Postat av: supporter

BK Walldia är bästa laget i södra halland i år

2011-09-23 @ 17:39:21
Postat av: Lidhult

Realism och derbyn går inte alltid hand i hand...

2011-09-23 @ 17:55:24
Postat av: Macke P

"Eriksson"

Man ska inte alltid lyssna på allt snack!

2011-09-24 @ 00:25:04
Postat av: Macke P

"Eriksson"

Man ska inte alltid lyssna på allt snack!

2011-09-24 @ 00:26:25
Postat av: Anders J

Rinia IF-RGIF, 2-2 (1-1) Olsson båda målen för RGIF.

2011-09-24 @ 15:03:53
Postat av: Anonym



SBK - KHFF 0-2 (0-1) Micke A, Junefalk.



2011-09-24 @ 16:03:47
URL: http://kornhult.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0