Resultat söndag

Femman:

Unnaryds GoIF-LTIK 2-3 (1-1)
Mål LTIK: Simon Vedin 2, Johan Gustafsson


Inte de bästa förutsättningarna inför match. Målvakt Jonna ringde sig influensasjuk och målvakt Jonas Wallin har inte återkommit till Halland från Skåne för hösten ännu. Allrounde veteranen Fredrik "Gummi" Jacobsson fick kallas in. Han hade endast gjort en B-lagsmatch tidigare i år, som forward. Gummi har dock gjort succé-inhopp mellan stolparna i A-laget förr och har också ett antal B-matcher med nävarna på bakom sig. I övrigt ett ordinarie LTIK, så när som på bortreste mittbacken Håkan Karlsson, Mattias Olofsson tog klivet ned och vikarierade där. LTIK inledde matchen ganska piggt. Draget att byta plats på Johan Gustafsson och Fredrik Wersch var lyckat. Johan höll i boll och fördelade, Wersch var förvisso sliten efter nattjobb, men hotade i omgångar från vänsterkanten.

I den 14:e matchminuten tog LTIK ledningen efter en fin omställning. Johan Gustafsson mötte boll och spelade ut den till Wersch, som tog sig ned till kortlinjen och spelade bollen tillbaka tilll Johan, som sköt bollen hårt i mål. Unnaryd kvitterade i den 35:e minuten. Bollen studsade olyckligt på Packi, fram till en Unnarydare, som skarvade vidare till ex-LFK:aren och HBK:aren Mats Lundgren, som drog till direkt. Bollen satt i bortre, otagbart för Gummi. Lite snöpligt för LTIK, som hade skapat mest i första halvlek. Unnaryds duktige målvakt Andreas Enggren hade tvingats till ett par svettiga ingripanden. Johan Gustafsson sköt desutom ett skott tätt över och borde också fått straff då han blev hårt tagen i Unnaryds straffområde. Gummi hade en lugn första halvlek och tvingades inte till något svårare ingripande. I andra halvlek blev det mer kamp än skönspel. Båda lagen var bättre rent spelmässigt i första.

LTIK tog ledningen i den 58:e minuten efter samarbete mellan Johan Gustafsson och Simon Vedin. Vedins skott var hårt och välplacerat invid Enggrens högra stolpe. Unnaryd fick möjlighet att kvittera. Gummi lyckades dock rädda till hörna när Mats Lundgren kom störtande. LTIK fick möjlighet att utöka ledningen sedan Emil Olsson gått omkull i straffområdet. Mattias Olofsson sköt bollen mitt i mål, Enggren valde att inte chansa och kunde rädda bollen. Olofssons första straffmiss på fyra säsonger var ett faktum. I anfallet efter gjorde Unnaryd 2-2 sedan LTIK inte kommit upp i press. Gummi tyckte efteråt att han kanske borde tagit avslutet, men det var absolut ingen tavla. Ett mycket tungt mål för LTIK mentalt sett. Bortalaget visade dock styrka då man kom tillbaka. Med tio minuter kvar att spela kunde LTIK göra 3-2. Wersch spelade in bollen till en framrusande Vedin i höjden, Vedin kunde bara sätta pannan till och bollen gick i nät. Unnarydarna protesterade och ville ha det till offside på Wersch. Sista tio blev en pärs.

Wersch slet sig loss och då en Unnarydsspelare försökte hindra honom landade denne olyckligt på armen. Axlen gick troligen ur led och hoppade inte rätt igen. Efter matchen hämtades den plågade Unnarydsspelaren av ambulans. Unnaryd tryckte på för en ny kvittering, det blev dock aldrig riktigt farligt. Gummi tvingades inte till någon räddning, även om han fick stå för ett par ingripanden. Hemmalaget ville dock ha straff vid ett tillfälle. LTIK-försvararen bedyrade sin oskuld, men erkände att han var orolig för att domaren skulle blåsa. Det var istället LTIK som fick det bästa läget mot slutet. Miridon Berisha kom fri mot Enggren på en kontring. Unnaryds spelande tränare gick segrande ur kampen och kunde rädda bollen. Matchen slutade 3-2 till LTIK. Sett till skapade chanser var det en rättvis LTIK-seger. Enggren hade betydligt mer att göra än Gummi. Gott betyg åt LTIK-försvaret såldes, även om det var något virrigt ibland.

Bäst i LTIK var forwards Johan Gustafsson och Emil Olsson. De lade ner ett gott jobb och höll i bollen bra. Wersch var lyckad i sin gamla vänsterytterroll, även om han var lite tröttare än normalt. Simon Vedin tillför ett bra djupledsspel från sin innermittfältsposition. Ingen föll dock ur ramen, samtliga stod för fina kämpainsatser. Gummi förtjänar så klart ett extra omnämnande. Man löser det mesta med lugn och spelförståelse. Unnaryd var inte nöjda med domaren efter matchen. De tyckte att det var allt för ensidiga avblåsningar. LTIK:arna tyckte dock att man fick många avblåsningar emot sig. Både i närkampsspelet och för offside. I nästa match får LTIK klara sig utan Johan Gustafsson. Johan ska på återbesök till Wien och se sin svåger representera det Österikiska volleybolllandslaget på hemma-EM.

Sexan:

Kurdiska IF-HIS 2-2 (0-1)
Mål HIS: Fredrik Gustavsson 2

HIS gjorde en bra match och lyckades störa Kurdiska tillräckligt för att få en pinne. Det är det tidigare bara K/HFF som mäktat med på de elva senaste omgångarna. Välkommen hjälp för GIF/VIF, som nu har tre poängs försprång till Kurdiska och dessutom bättre målskillnad. I nästa omgång väntar två spännande derbyn. Serbiska-Kurdiska och GIF/VIF-SBK.

K/HFF-YBK 8-1 (4-1)
Mål K/HFF: Fredrik Junefalk 5, Martin Lundgren 2, Marcus Theander
Mål YBK: Nils Carlsson

Matchen mellan seriens bästa och sämsta lag i Kornhult blev som väntat en ensidig historia. Det är inte mot K/HFF YBK kniper första poängen i år.

//P.

Kommentarer
Postat av: YBK

På lördag 13.00 är det dags för Ysbys första poäng när Sperlingsholm besöker Munkavallen. Matchen omgärdas av jippo, ett stort lotteri, cheerleading, musik och tävlingar. Se till att ta er till Munkavallen och hjälp kommunens jumbolag fram till första poängen!!!

2011-09-07 @ 13:58:50
Postat av: OG

Det är ju fan nästan värt det... fast.. tror tyvärr inte på första poängen ändå!

2011-09-07 @ 16:07:06
Postat av: Adnan

angående Ysby: dessvärre kan jag meddela att Sperlingsholm kommer att komma heltaggade till denna match som de anser vara höstens lättaste. Det sägs att de har utvecklat sitt passningsspel och kommer att storma fram på kanterna. ryktet säger även att de avser att vinna med sådär 7-8 mål.

2011-09-07 @ 17:44:37
Postat av: Forza Laholm

Alla till Ysby.....fotboll och cheerleading....bira och party....

2011-09-07 @ 19:59:37
Postat av: lasse

Adnan - Upp till bevis. Lördag smäller det!!

2011-09-07 @ 20:40:47
Postat av: enggren

Kan inte säga annat än det va ett rättvist resultat 2-3 till Lilla Tjärby men om LT tyckte dem hade många domslut emot sig får man nog lära sig att se saker från en annan synvinkel. Dem får straff för att deras spelare springer på en av våra spelare som ligger ner. En rejäl knuff i ryggen i slutet på vår spelare som inte blir straff. Samt att 2-3 målet kommer efter att domaren tagit upp handen och på väg att ta pipan i munnen och när jag ska ut och hämta bollen blir det ett inlägg och mål istället. Men men ni hade domaren emot er!!

2011-09-17 @ 09:32:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0