Trean:

Hässleholms IF-LFK 3-0 (2-0)

Fyran:

RGIF-Hyltebruk 0-5 (0-3)

RGIF gjorde en ganska bra match spelmässigt mot tabelltvåan Hylte. De grönvita var dock alldeles för givmilda och bjöd motståndarna på för många egna misstag. Det har man inte råd med mot lag som Hylte. Hade skärpan varit bättre hade siffrorna åtminstone kunnat hållas nere. Förgrundsfigur i Hylte var Gabi Mourad, som förra säsongen spelade med Snöstorp/Nyhem. Han provtränade även med LFK inför förra säsongen, men valde alltså då Halmstadlaget, innan han till denna säsongen följde med Bengt Arman (spelande tränare i Hylte) från S/NFF till Hyltebruk.

KIK-Oskarström 2-1 (2-0)
Mål KIK: Jonathan Pettersson 2

Oväntad seger för KIK mot tabelltvåan. KIK presterade bra fotboll i första halvlek och ledde rättvist med 2-0 i paus. Båda målen inprickade av Jonathan Pettersson strax innan halvtid. Forwarden har betytt mycket för laget efter sin comeback. Han erbjuder alternativ i spelet med sitt bollhållande och skänker lagkamraterna trygghet. I andra tröttnade KIK något och OIS kunde ta över. Reduceringen fram till 1-2 kom i mitten av andra och i minut 81 var OIS mycket nära att få in en kvittering också. Avslutet gick dock utanför och KIK tog en härlig seger. Bäst i KIK var förutom tvåmålsskytt Pettersson hela försvaret och framförallt Pelle Svensson.

Gullbrandstorp-BKW 2-3 (1-1)
Mål BKW: Johan Green 3

BKW tog en rättvis seger mot GAIS. Man borde haft ledningen med ett par bollar i paus. Missade chanser, bl a en straffmiss från Nderim Peci, gjorde dock att det stod 1-1 i halvlek sedan GAIS fått in en hörna mot slutet av halvleken. I andra gjorde Johan Green sitt och BKW:s andra mål fram till 2-1. Sedan bjöd man på 2-2. Peci blev utvisad efter ett andra gula kort. Trots en man mindre var det BKW som skapade mot ett hårt spelande GAIS. Johan Green såg till att BKW gick segrande ur striden med uddamålet då han gjorde 3-2 till sitt lag. Rättvis BKW-seger som borde varit något större. Bäst i de blåa var tremålsskytten Green och vikarierande mittbacken Marcus Kjellsson. Det var också skönt för Walldianerna att ha nyttige Emil Gustafsson tillbaka på plan efter avstängning.

GIF/VIF-SIF 3-0 (2-0)
Mål GIF/VIF: Robin Möller (straff), Armin Darban, Sebastian Ekstrand

GIF/VIF inledde darrigt. SIF var bara en benparad från Dan Boson ifrån ett ledningsmål. Efterhand tog sig i GIF/VIF in i matchen och spelet jämnades ut. 1-0 gjorde Robin Möller på straff i den 25:e minuten. Straffen var billig, samtidigt kan domaren blåsa där. 2-0 gjorde Armin Darban efter en soloraid. Avslutet blev tamt, men inte sämre än att det med styrfart gick över mållinjen sedan Joel Lovén varit på den. SIF kände sig blåsta av domaren efter första. Dels på en, enligt de gröna, felaktig offsideblåsning på Pontus Johanssons mål. Dessutom ville man ha en straff. Även andra halvlek börjades bäst av SIF, som tryckte tillbaka GIF/VIF. Hemmalaget kunde dock äta sig in i matchen igen och mot slutet var man det klart bättre laget. 3-0 gjorde Sebastian Ekstrand med ca tio minuter kvar. Lovén såg inte Ekstrand och kastade bollen rakt på honom. Ekstrand tackade och bombade upp kulan i nättaket. Samtliga tre mål kändes som bjudningar från SIF:s sida. Bortalaget kunde mycket väl fått med sig poäng från den här matchen. GIF/VIF presterade inte på topp, men vann ändå med 3-0. Mot slutet av matchen fick SIF två spelare utvisade. Arton Djinovci fick rött direkt sedan han varit uppe och viftat i Kewin Hansens ansikte och Andreas Jönsson fick sitt andra gula för snack i samband med Djinovcis röda.

SBK-VBoIS 1-1 (1-0)
Mål SBK: Olle Günther Hansen
Mål VBoIS: Anders Gustafsson

Resultatetet speglade inte matchen, med lite utdelning för BoIS kunde det slutat som mot SIF. BoIS började matchen i ett rasande tempo och i lagets andra anfall i matchen blev Alexander Leandersson nedsparkad, med straff som följd. Anders Lilja slog en bra straff, som Cralle i SBK:s mål snyggt räddade. I anfallet efter blev Lilja frispelad men Cralle vann även den duellen. Mitt i halvleken fick SBK sin första chans och den förvaltades bra av Olle Günther Hansen, som nickade in 1-0 till hemmalaget. Därefter var det i stort sett spel mot ett mål, det var BoIS mot Cralle helt enkelt. Kvitteringen kom ganska tidigt i andra genom Slangen. Frågan var när BoIS skulle göra 2-1, målet kom dock aldrig. Mot slutet fick SBK:s spelande tränare Magnus Bergman ett jätteläge, men blev konstigt avblåst för offside, det var för övrigt många märkliga offsideavblåsningar i matchen, speciellt mot BoIS i första och mot SBK i andra. Normalt sett vinner BoIS matchen med några bollar, utdelningen var dock minst sagt skral sett till chanserna.