Resultat lördag

Trean:

Markaryd-LFK 5-4 (1-3)
Mål LFK: Jonatan Jacobsson 2, Andreas Martinsson, Perparim Beqaj

LFK gjorde en mycket bra första halvtimme och hade efter den ledningen med 3-0. MIF fick in 1-3 från ingenstans minuter efter LFK:s trea. LFK:s målvakt Peter Björnsson försökte boxa med en hand men misslyckades, det var upprinnelsen till målet. Ändå fortsatte Björnsson att boxa med en näve även efter det. Obegripligt! Sista kvarten i första blev det mycket Hawaii-spel. Planens gigant första 45 var Jonatan Jacobssson, med bl a två mål. 1-0 på djupet, assisterad av Andreas Martinsson, 2-0, Martinssonfrispark i mål och 3-0 på djupet igen av Jonte, nu efter nickskarv från Davit Pinot. Jonte briljant i "Besartrollen". I andra föll LFK ihop som ett korthus, trots chanser att punktera matchen i inledningen (stolpträff av Andreas Martinsson bl a). Man valde alltså att inte slå vakt om ledningen, för att gå på kontring. Man ville fram och avgöra med ett fjärde mål. Det renderade i fortsatt öppet spel där båda lagen skapade chanser, bl a tvingades Björnsson till en klassräddning och ett avslut räddades av Kristian Åkesson på mållinjen.

I minut 75 och 78 tappade LFK markeringen två gånger om efter inlägg, som kunde nickas i mål. I den 83:e tog MIF också ledningen efter ett närskott och i den 86:e kunde MIF även avgöra matchen med 5-3 sedan Björnsson varit ute och rest. (Lyste matcovanan igenom? Björnsson varvade suveräna ingripanden med mindre bra. Jämnheten gynnas nog inte av oregelbundet matchande. Björnsson är ju en mycket bra målvakt i grunden). LFK hade alltså släppt in fyra mål på dryga tio minuter. Katastrof! Självförtroendet var i botten efter MIF:s reducering. Att LFK tvingades byta ut de två viktiga centrala pjäserna Kristian Åkesson och Petter Gustafsson pga skador påverkade naturligtvis. Inget tacksamt läge att komma in för ersättarna. I minut 91 reducerade Perparim Beqaj sedan han blivit fri efter en kontring. Han rullade säkert kulan i nät och firade med "flygplanet", istället för att direkt hämta bollen... Talangens ålder gör att han är förlåten. Strax innan hade LFK haft en bra möjlighet. Den förstördes dock av domaren som valde att blåsa frispark efter första situationen då David Pinot var i det närmaste ren med målvakten. Dålig spelförståelse och ett förhastat beslut av domaren där.  

Totalt sett en bedrövlig insats av LFK. Det är inte okej att tappa efter den fanastiska inledningen. Allting klaffade första halvtimmen, ingenting sista halvtimmen. Så djupa dalar får man inte ha, då önskar man att topparna var färre om man istället kunde hålla en jämnare nivå. Bäst i LFK var Jonatan Jacobsson, Tobias Lundgren jobbar alltid hårt och var en av få som kom undan med ett godkänt betyg sett över 90 minuter. Andreas Martinsson gjorde möjligen säsongens bästa insats, men tröttnade i andra och bytades ut. Nu får LFK säkra kontraktet i nästa omgång istället. Det lär inte bli enkelt. Stafsinge slåss för sin existens i serien och slog serieledande Eskilsminne, som slåss för seriesegern, med 2-1 under lördagen. En mycket stark bedrift. Sorgligt att inte LFK kunde säkra kontraktet och på så vis hjälpt hela Halland genom att försämra MIF:s chanser till fortsatt spel i trean. Klarar sig MIF på något Hallandslags bekostnad får det konsekvenser längre ned i systemet. 

Femman:

KIK-Vapnö 4-0 (2-0)
Mål KIK: Pelle  Svensson 2, Simon Andersson, Joel Åkesson

KIK har hittat stilen och tog en fin och viktig trepoängare mot bottenkollegan Vapnö, som nu i allra högsta grad är inblandade i bottenstriden (otänkbart vid sommaruppehålet). Redan i den 55:e minuten gjorde KIK 3-0.Vapnö fick en spelare utvisad i den 70:e och KIK-segern kändes säker. För att vara på den helt riktigt säkra sidan tyckte dock Simon Andersson att det var lika bra att göra 4-0 också. Nu har KIK hyggliga chanser att hänga kvar om man tar sina poäng i de två avslutande omgångarna också. 

Andersberg-BKW 2-0 (2-0)

BKW var det bättre laget matchen igenom och skapade även flest chanser. BKW gjorde dock två försvarsmisstag i första halvlek som AIK direkt tog tillvara på genom säkre Fidan Jashari. Utöver målen hade AIK bara ytterligare ett avslut på mål. Det kallas effektivitet och kvalitet. Troligen är det en av anledningarna till att AIK leder serien, det i kombination med flera andra saker naturligtvis.

Sexan:

Kurdiska-YBK 2-2 (1-1)
Mål YBK: Simon Axelsson, Zed Ibrahim

Ytterligare en pinne för YBK. Att man skulle klara poäng i hemmamatchen mot nästjumbon Sperling var väl inte helt omöjligt. Men det kändes den här uppgiften på förhand: tabelltrean Kurdiska, av flera ansedda vara seriens spelskickligaste lag, på bortaplan. Poängen är i det närmaste sensationell och väldigt rolig för YBK. Faktum är att man hade ledningen två gånger om. Att 2-1 till YBK kom i andra halvleks 77:e minut är egentligen otroligt med tanke på att spelande tränaren Tomas Karlsson bara minuter innan tvingats lämna plan efter två gula kort. Kurdiska kvitterade i den 79:e. Grattis till en fin pinne YBK!

Så här mejlar YBK:s tränare Tomas Karlsson kring matchen:

Om skrällen

Det var ett nederlagstippat YBK som äntrade planen mot avancemangsjagande Kurdiska. Bland annat saknades stöttepelarna Jimmy Ivarsson och Robin Henriksen i startelvan. Matchen inleddes med att kurdiskas nummer 5 (bästa spelaren i serien enligt mig...) drog iväg ett distansskott som likt en granat träffade Antons ribba. Därefter jämnades matchen ut och målchanser skapades åt båda hållen. På intet sätt var Kurdiska överlägsna och allt eftersom klockan tickade på så växte tuppkammen hos jumbon. Efter ca 20 minuter drog Simon Axelsson på ett distansskott som otagbart för Kurdiskas målvakt borrade sig in i nättaket och Ysbys ledning var ett faktum. Därefter spelades en härlig fotboll på Sannarp. Ysby jagade tvåan samtidigt som ett chockat Kurdiska försökte resa sig. Lasse Hansson blev fri med målvakten men brände, målskytten Axelsson hade flera fina lägen att sätta ytterligare ett och nämnde Hansson valde i utmärkt skottläge att passa bollen och en klar målchans rann ut i sanden. Å andra sidan skapade Kurdiska tre fina lägen. Första gången tokräddade målvakten Anton Hansson. Därefter agerade Emil Olesen (vikarierande mittback) räddande ängel på mållinjen och halvleken avslutades med att Kurdiskas minst sagt muskulöse center brände öppet mål från tre meter (denne man, något av en traditionell brittisk division tre - spelare, ägnade för övrigt hela halvleken med att skrika "give me the fucking ball for fuck sake". Fantastiskt att höra......) 

I andra halvlek tog Kurdiska över och efter ca 20 minuter kom kvitteringen efter en sagolik passning från Kurdiska som förvaltades väl. Repliken kom dock omedelbart. YBK gick till anfall och då Kurdiska började darra, anade YBK:spelarna morgonluft. Ett magiskt anfall (fattar fortfarande inte hur det gick till) med minst 8 passningar inom laget, avslutades med att Zed Ibrahim stötte in bollen i öppet mål efter Kemals fina inspel. 

Därefter böljade spelet fram och tillbaka och Kurdiskas kvittering med kvarten kvar var oerhört tung för YBK. Ett ofarligt inlägg dalade in bakom olycklige Anton Hansson. Anton som trots missen var YBK:s bäste spelare. Minuten senare utspelar sig ett osannolikt domarspektakel. Tränare Karlsson drar i friläge ner en motståndare och gör sig redo för frilägesutvisningens röda kort men blir glatt överraskad när domaren halar upp ett gult. Ett par minuter senare stoppar samme Karlsson bollen med handen utanför straffområdet (helt frivilligt, jag erkänner...) och gör sig åter redo att lämna planen. Domaren blåser frispark men inget mer....Ca 37 sekunder senare är bollen slagen i muren och studsar uppåt. Den skickas mot YBK:s sista tredjedel ännu en gång och ännu en gång stoppar Karlsson bollen med handen, denna gång ofrivilligt. Domaren som gjort allt för att undvika det röda har nu inget val och Ysby avslutar matchen med 10 man. Kurdiska vaskar fram en sista målchans som Anton stoppar men likaväl som Kurdiska kunnat avgöra så hade Ysby ett gyllene läge när Erik Mattsson "ÅH SÅ NÄRA" frispelades i slutminuten. 

Allt som allt ett rättvist resultat som hjälpte Genevad/Veinge på vägen. Vi väntar på inbjudan till årsfesten.....

En slutreflektion; matchen gällde ju allt eller inget för Kurdiska och trots ryktet om dem så kan YBK intyga att laget skötte sig exemplariskt såväl innan och efter som under själva matchen. 

Örnia-SIF 3-2 (1-1)
Mål SIF: Pontus Johansson 2

Efter 1-1 i paus tog SIF ledningen i den 55:e minuten i andra halvlek. ISÖ kvitterade i de 80:e och tog ledningen i den 83:e. Tuff förlust för SIF.

K/HFF-GIF/VIF (avbruten vid 3-0-ledning K/HFF)

Tre stycken tveksamma utvisningar (två i GIF/VIF och en i K/HFF) skapade oro på plan. Domare Ola Ström avbröt matchen sedan han enligt uppgift blivit puttad av en K/HFF-spelare. Ström fruktade för sin säkerhet och låste in sig i sitt omklädningsrum i Kornhult. Det troliga är nu att GIF/VIF vinner matchen med 3-0 då hemmalaget ansvarar för säkerheten (i nuläget har lagen dock tilldelats en varsin poäng). För K/HFF lär det även bli böter och för den aktuelle spelaren lång avstängning. GIF/VIF klara för femman på ett mycket tråkigt sätt. Seriefinalen och fotbollsfesten blev knappast vad man hoppats.

//P.

Kommentarer
Postat av: Anonym

Nu är snart inte YBK sämst i kommunen längre utan har fått en utmanare i SIF!!! Forza YBK!!!!!

2011-09-17 @ 20:21:40
Postat av: Anonym

Så, så, så. Skottorp har 20 poäng mer än YBK och är även bättre än BoIS poängmässigt för tillfället. YBK ligger fortfarande lååångt efter. Men nästa år kanske...

2011-09-17 @ 20:36:40
Postat av: HAHAHAHAHAH

AHAHAHAAHAHHH GIV/VIF!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

2011-09-17 @ 20:59:22
Postat av: lottah

Enligt tabellen på Hallands FF så vann varken GIF/VIF eller KHFF matchen. Resultatet blev -1 - -1 och lagen fick 1 poäng var. Underlig bedömning.

2011-09-17 @ 22:31:18
Postat av: Lasse

Ola ström orsakar själv stämningen i kornhult. som opartisk åskådare va ja där för att se en seriefinal och förhoppningsvis kul fotbollsmatch.

Han börjar direkt med tveksamma utvisningar på Gif/Vif sedan kompenserar han dem med en enligt mig klar utvisning på Khff spelaren. i samma situation får han också knuffen.. Det som ändå tar priset är att Olas far sitter med i domarrummet och eldar på Ola ännu mer för att få matchen avbruten.

2011-09-17 @ 22:52:43
Postat av: Sandra

Ang KHFF-GIF/VIF Spelar man i lägsta serien får man också stå ut med de sämsta dommarna. Ovan namngiven dommare har ingen som helst känsla för spelet och vill gärna utmärka sig på plan. Bra dommare ska man enligt mig helst inte märka av så mkt under match. However spelar man i div 6 får man räkna med det sämsta, hoppas att spelaren får ett långt och kännbart straff. Det är direkt pinsamt att ge sig på rättsskiparen oavsett vilken klass han håller!Ps hoppas Norvalla vinner på söndag.

2011-09-17 @ 23:04:25
Postat av: Anonym

Nåja, Ström dömer ju fyran normalt så att de eee. Satte väl en kvalitetsdomare på seriefinalen. Trodde dock att Ström lagt av med uppmärksamhetssökandet. Lite känsla är aldrig fel.

2011-09-17 @ 23:13:13
Postat av: Pontus khff

Vad tycker ni själva som spelade? Tycker det var tveksamma utvisningar på GifVif-spelarna, våran var dock ganska solklar enligt mig. Jag tyckte det verkade vara bra stämning på planen mellan lagen. Det var domaren som satte sig själv i den situationen som gjorde med att vifta med korten som ledde till att han själv ballade ur..

2011-09-17 @ 23:17:47
Postat av: Dag

Vem var spelaren som knuffade till domaren då kan man undra?

Tycker faktiskt Ström vanligtvis är en av de bättre domarna som dömer i 6an.

2011-09-17 @ 23:25:09
Postat av: Varför

Varför önska att Norvalla skallvinna om man tycker illa om denna domare som varit verksam i skogaby och Knäred förstår inte

2011-09-17 @ 23:48:51
Postat av: Kushtrim

Lfk leder alltså med 3-1 tills den 75:e matchminuten för att sedan släppa in 4 mål på

11 minuter... hur kunde något sådant hända?

KHFF leder med 3-0 när en hemmaspelare knuffar till dommaren vid en utvisning...Hur kan man tappa kontrollen och göra något så dumt i ett sådant läge???

Ysby är sämsta laget i år, men nästa års sämsta lag kan nog bli Skottorp.

2011-09-17 @ 23:51:02
Postat av: Anonym

vetarN

2011-09-18 @ 00:14:26
Postat av: Ove

Kush med Kollen!!!!!!!!!! KING BRUSHAN!

2011-09-18 @ 00:31:59
Postat av: Vet varför

Som svar till "varför". Om inte minnet sviker mig så har signaturen "sandra" inte RGIF som favoritlag om jag uttrycker mig milt - =)

2011-09-18 @ 02:32:17
Postat av: Publik

Det vi som publik uppfattade av denna "knuff" var att kornhults spelaren 2 gånger fick frispark emot sig, varav en ledde till det andra gula, där han i en situation "inte kan försvinna". Han går fram mot domaren och i princip bröstar honom och som vi uppfattade situationen försökte han visa att domaren i det läget inte heller bara kunde "försvinna". Inget värst hotfullt enligt mig.Det som är ännu mer konstigt är att domaren säger till K/HFF bänken att om inte spelaren går in i omklädningsrummet så skulle han avbryta matchen. Spelaren finns redan i omklädningsrummet då.Så varför avbryter han matchen om det som han kände som ett hot inte fanns på planen längre?

2011-09-18 @ 09:13:12
Postat av: Petter

Hmm....domarn skapa ett STRÖMavbrott då kanske!? :)

2011-09-18 @ 09:40:19
Postat av: From the past

Haha nu har det hänt igen, Denna ström om jag inte minns helt fel så jagades även hans far iväg minst en gång i tiden som domare. Sådan far sådan son haha säkert därav han eldade på sin son ännu mer. Komiskt men sant.

2011-09-18 @ 09:55:27
Postat av: P

Resultatet -1--1 och en poäng var känns väldigt preliminärt. Jag tror fortfarande att GIF/VIF kommer att få 3-0 när HFF sagt sitt. Allt annat vore mycket märkligt.Missa inte måndagens LT med kommentarer från båda lagen samt huvudrollsinnehavaren själv, Ström.

2011-09-18 @ 11:35:41
Postat av: Jimmie

Hasslöv- Serbiska 3-2 Emil 2 mål Fredrik 1 mål

Serbiska 2 mål ? (2 straffmål)

2011-09-18 @ 16:57:35
Postat av: 4,5 minuter räcker

Härligt Jimmie. Grym idag som vanligt

2011-09-18 @ 17:05:49
Postat av: Peter

Upprinnelsen till första målet av Markaryd var inte en box utan bollen gled mellan mina händer på grund av mycket gräs på boll och handskar och att jag inte fick tummarna bakom bollen, så det var absolut inte en dålig en hands box som du skriver plogen, men givetvis tar jag på mig målet, ja o jag kände att jag är matchotränad, o tyvärr märks det och syns det tydlig när man har den positionen man har.

2011-09-18 @ 18:00:16
Postat av: Anonym

Peter e ärlig och måste få ett lag att spela i. Tillbax till Ränneslöv?

2011-09-18 @ 18:04:40
Postat av: Anonym

Underbart referat av Tomas Karlsson!

2011-09-18 @ 20:46:34
Postat av: Anonym

FORZA YSBY

2011-09-19 @ 16:07:01
Postat av: joel

Att Ola ström visade ett rött i en B-lags match mellan Ränneslöv och SNFF för felaktigt byte "Andra gula" bevisar väl vilken känsla för spelet den killen besitter...

2011-09-19 @ 21:47:06
Postat av: Anonym

Oavsett känsla eller ej. Rör aldrig domaren. Otroligt korkat. Om än i stridens hetta.

2011-09-19 @ 23:31:16
Postat av: All heder åt Nättan

Nätterqvist må ha gjort bort sig, men han ska ha all heder för hur han har betett sig i efterspelet. Han tar till fullo på sig det som har inträffat, han har bett om ursäkt officiellt, så sent som i dagens HP, och han vågar stå för det han har gjort. Han skyller inte något på någon annan, utan tar det som en man.All heder åt Nätterqvist, trots det inträffade.

2011-09-20 @ 11:58:34
Postat av: Anonym

Så dumt. Men men Fan förväntar nu er Fan div sex fotboll lägg ner nu. Hur bra kan en domare vara då. Kom igen

2011-09-20 @ 12:03:34
Postat av: Anonym

...Dessutom har Nättan ringt och bett om ursäkt till Ström. Det som hänt kan hända vilken vinnarskale som helst av oss. Ibland blir man bara blockerad.

2011-09-20 @ 17:19:18
Postat av: Ulf

Nättan e typ bäst nu! XD

2011-09-21 @ 20:51:42
Postat av: skärpning

jag trodde att de var en självklarihet att stå för de man gör o be om ursäkt om man gjort fel väl inget konstigt med de. är man bäst då förstår inte är de inte så ulf o ni andra som gör så stor grej av de

2011-09-22 @ 11:05:03
Postat av: Anonym

Ulf va nog ironisk mannen. Lugna dej.... att stå för det man gör är nog tyvärr inte alltid en självklarhet bland många.

2011-09-22 @ 13:42:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0