Resultat lördag

Trean:

LFK-Påarp 5-1 (1-1)
Mål LFK: Fredrik Johnsson, Andreas Martinsson, David Pinot, Perparim Beqaj, självmål 

Det blev som väntat vinst för LFK mot jumbon. Till slut blev den också bekväm, men det var faktiskt Påarp som tog ledningen i den 35:e minuten, innan Fredrik Johnsson gjorde 1-1 i den 40:e. I andra kunde LFK ta över och göra fyra raka mål. Det jag undrar är vem som ska ha självmålet utav LFK:arna. I min värld finns inga sådana. Vem sköt skottet, slog inlägget, eller störde så att en Påarpspelare slog bollen i egen kasse?

Femman:

BKW-Sennan 5-0 (2-0)
Mål BKW: Kenan Ramadani 2, Johan Green 2, Arton Ajvaci

BKW hade inga problem att avfärda jumbon. 5-0-segern var i underkant. Sennan hängde med hyggligt i första. I andra tog BKW över rejält och borde gjort fler än de tre kassarna det blev då.

LTIK-Trönninge 1-4 (0-2)
Mål LTIK: Mattias Olofsson (straff)

Det blev en ny förlust för LTIK mot Trönninge på hemmaplan. Att LTIK är seriens hemmastarkaste lag hjälpte inte under lördagen. Kampen påminde en hel del om den som utspelades på L:a Tjärby IP under fjolåret, då blev LTIK:arna dock ännu hårdare straffade av TIF. LTIK var det klart bättre laget första halvtimmen. Rödblått skapar alltid mycket målchanser i matcherna, genomgående under säsongen har utdelningen dock varit fattig och allra fattigast var den i hemmamatchen mot TIF. En ledning med två, tre bollar hade inte varit ologisk då TIF gjorde sitt första mål. En LTIK-försvarare slog en felpass till en vit, som spelade bollen i sidled till en lagkamrat, som inte gjorde några misstag. 1-0 till TIF i den 34:e minuten. Målskytt Kristoffer Romano. Fem minuter senare nådde banans längste spelare, Simon "Hille" Axelsson, högst på ett inlägg och knoppade in 2-0 till TIF. LTIK skapade ett farligt frisparksläge mot slutet av halvleken, det blev dock resultatlöst och paussiffrorna skrevs till 0-2. Inte särskilt symptomatiskt sett till matchbilden. Ändå fotbollens logik. Gör mål på dina chanser, gör mål på dina chanser och gör mål på dina chanser. I pausen pratade LTIK:arna kring TIF:s tuffa läge. Det finns ju inget värre än att leda med 2-0 (skulle vara att ligga under med det då, men man får ju försöka...). 1-2 och motståndarna skulle vara i gungning.

Det blev dock aldrig 1-2, istället gjorde TIF 3-0, eller rättare skrivet, LTIK gjorde 3-0 till TIF. Inlägg längs marken från Romano stöttes i egen kasse av LTIK:are, styrningen ställde LTIK:s målvakt Jonas Nilsson fullständigt. Han såg faktiskt ut att ha kontroll på bollen. Snackade han inte? Romano får målet av mig. Moralen bland LTIK:arna sjönk i botten. Nu fanns det oro för många baklängesmål. TIF håller dock inte samma klass som förra året och man lyckades aldrig ta över matchen ordentligt. 4-0 gjorde man ändå. LTIK:are tappade bollen och från bara ett par steg inpå LTIK:s planhalva drog Romano till, bollen gick i en fin bana över Jonas Nilsson och i mål. Ett snyggt mål. Romanos tredje och TIF:s fjärde. Nu hade TIF gjort fyra mål, varav tre inte var på någon riktig målchans. Man hade kanske hellre önskat att de själva spelat sig fram till målen. Nu var istället tre rena bjudningar från LTIK. Hemmalaget lyckades repa mod nåt så när. Mattias Olofsson reducerade på straff i den 75:e minuten sedan Simon Vedin blivit fälld (billig straff). Mer av värde hände inte. 

Jag köper att TIF vinner efter andra halvlek, LTIK borde dock haft ledningen i paus. Den dåliga (obefintliga) utdelningen på målchanserna och de egna försvarsmisstagen sänkte LTIK mot TIF. Bortalaget gjorde ingen större match. Avsaknaden av rutinerade Emil Lund och Joseph Wahlund var stor. Trots det kunde man ta en bekväm seger. Jakob Bruhn ersatte Lund på mitten och hittade en fin yta på mitten där han kunde ha mycket boll. Dessutom vann den rutinerade spelaren mycket förstabollar. Bakåt var Ivar Andersson som vanligt mycket bra. I mötet på Tuvan vann LTIK:s forward Emil Olsson den hårda kampen de båda herrarna emellan. I Lilla Tjärby var det ombytta roller. Olsson hade för en gångs skull en tung match. Framåt var så klart Romano en förgrundsfigur för TIF. TIF:aren parkerar på en tredje plats i skytteligan med sina 20 mål. Det är en av få i laget som gjort en bättre säsong i år än ifjol.  Beröm i LTIK går till vänsterback Conny Strömberg, som alltid har bra inställning och visar rätt attityd, i såväl med- som motgång (då väldigt många andra börjar hänga med huvudena). Offensivt var Fredrik Wersch absolut den som skapade mest. Tyvärr var siktet inte inställt. LTIK drabbades av ett olyckligt avbräck strax innan matchstart då Miridon Berisha, som visat gryende form, landade loyckligt på axlen under uppvärmningen och tvingades till sjukhusbesök (befarad muskelskada).

Sexan:

VBoIS-K/HFF 1-3 (1-1) 
Mål VBoIS: Jakob Eriksson
Mål K/HFF: Fredrik Junefalk, Henrik Sunesson, Ruslan Tetroyev

Så här skriver BoIS tränare Jim Leanderson kring matchen i ett mejl till mig:

Det blev en ganska jämn drabbning där Kornhult/Hishult drog det längsta strået. Efter paus börjar vi bra men på en hörna lyckas de trycka in 2-1. Strax där efter skadar vår målvakt, Jonas Svantesson, sig och Erik Lindberg tar på sig nävarna. Kornhult/Hishult har mest boll men vi skapar flest farliga chanser, bl.a missade Jakob Eriksson ett friläge och jag en straff i 90 min. Deras 3-1 mål kommer till efter slarv från vår backlinje. Vi stör absolut Kornhult idag och kunde mycket väl fått med oss poäng från matchen. Kornhult gör väldigt lite individuella misstag och det är därför de vinner matchen. Tung förlust, men vi förlorar mot seriens klart bästa lag.

GIF/VIF-SBK 2-1 (0-0)
Mål GIF/VIF: Ola Andersson, Sebastian Ekstrand
Mål SBK: Martin Agnvall

Denna gång var det GIF/VIF:s tur att vinna kommunens hetaste derby. Ola Andersson gav hemalaget ledningen i den 55:e minuten. Fem minuter senare utökade Sebastian Ekstrand till 2-0. Martin Agnvall reducerade för SBK i den 68:e. Närmre kom dock inte gästerna, som i minut 81 fick Noak Potocki utvisad efter två gula kort.

YBK-Sperlingsholm 3-3 (!) (2-0)
Mål YBK: Simon Axelsson, Dennis Ljungberg, Robin Henriksen

Så fick då YBK äntligen sin första pinne. Skönt att slippa gå nollade igenom serien. Det oavgjorda resultatet blev ett antiklimax. Hemmalaget hade ledningen med 2-0 i paus. I andra släppte man in tre raka, Sperling gjorde 3-2 med bara minuter kvar att spela. YBK lyckades dock kvittera. Även om man hade hoppats på mer efter första var nog ändå YBK:arna lyckliga över poängen efter matchen.

//P. 

Kommentarer
Postat av: Pontus

Målskyttar khff : Junefalk, Henrik Sunesson,Ruslan

2011-09-10 @ 22:30:11
Postat av: Anonym

Målskyttar YBK:



Simon Axelsson, Dennis Ljungberg, Robin Henriksen

2011-09-10 @ 22:54:08
Postat av: Bpg

Ybk ett antiklimax ? 200 pers som jublar när robin kvitterar med en sekund kvar.... Jo absolut, antiklimax kan man kalla det ....

2011-09-10 @ 23:25:46
Postat av: Anonym

YBK borde vunnit matchen med tanke på 2-0-ledning. Nu blev kvitteringen på slutet kanske inte den höjdpunkt man hoppats på. Men ändå glädjefull...

2011-09-11 @ 02:36:11
Postat av: Sofia

Fan vad Egga är snygg,

ingen som har hans nummer

2011-09-11 @ 03:20:53
Postat av: Att: Sofia

Ring Parkskolan han går där

2011-09-11 @ 07:02:15
Postat av: En som vet

Egga har nummer 14

2011-09-11 @ 11:15:45
Postat av: Anonym

Egga har en Iphone bara så alla vet

2011-09-11 @ 14:12:13
Postat av: Anonym

KHFF tillbaka i div 5! (Serbiska - Kurdiska 1-0)



2011-09-11 @ 17:32:56
Postat av: Humm

Ja och en mini prinskorv

2011-09-11 @ 20:26:29
Postat av: Rushten

Egga är riktigt snygg

2011-09-11 @ 21:19:12
Postat av: Ja

Smaken som baken !

2011-09-12 @ 09:25:51
Postat av: K/H FF

I femman igen! FORZA K/H FF!!

2011-09-12 @ 13:50:28
Postat av: IDIOTS

Detta är ingen dejtingsajt bara så vissa av er vet de.

2011-09-12 @ 15:26:25
Postat av: ok???

Okej "IDIOTS" då vet vi?????

2011-09-12 @ 15:47:27
Postat av: Hans Wall

Vill tacka för en trevlig eftermiddag på Munkavallen. Massor med ungdomar, lekar för barnen och rolig, målrik match! Vill berömma kämpande YBK och gratta till poängen...



2011-09-14 @ 13:05:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0