Inför helgen

Lördag:

Trean:

Markaryds IF-LFK kl 15:00, Skärsjövallen

Markaryd slåss för sin existens i trean och lär inte bli helt enkla att tas med för LFK. MIF förlorade mot serieledande Eskilsminne i förra omgången, LFK slog påarp med 5-1. Vårmötet slutade 1-0 till LFK. Kristian Åkesson och Emil Axelsson åter i LFK efter avstängningar.

Femman:

KIK-Vapnö IF kl 14:00, Lagavallen

Årets viktigaste match för KIK. Vapnö är det lag man måste om för att klara kontraktet. Vid förlust är KIK i stort sett körda. KIK förlorade mot Andersberg med 2-1 i förra omgången. Vapnö har gjort en mycket svag höst och förlorade mot Dalen med 2-1 nu senast. Vårmötet slutade 1-0 till Vapnö. Jag tror på en jämn kamp. KIK har goda möjligheter. Man har en bredare trupp än i våras och Jonathan Petterssons återinträde i laget har betytt mycket.

Andersbergs IK-BKW kl 14:00, Halmstad Arena

Svår match för BKW borta mot serieledande AIK. BKW har kapacitet att kunna störa. Det kommer dock inte gå i närheten av lika lätt som mot Sennan i förra omgången. Vårmötet slutade 1-1. Det var en dålig match där BKW kvitterade via ett offsidemål. AIK behöver vinna för att hålla avståndet till Oskratröm, som man ju möter i sista omgången.

Sexan:

IS Örnia-SIF kl 13:00, Alevallen

SIF gjorde en blek insats mot Haverdal i förra omgången och föll med 4-1. Till denna omgång får man tillbaka avstängde Andreas Jönsson och Arton Ginovci. ISÖ spelade 2-2 mot HIS. I Skottorp vann ISÖ med 3-1. Jag tror på en jämn match.

Kurdiska IF-YBK kl 13:00, Halmstad Arena

YBK lyckades äntligen plocka den första pinnen på två säsonger i förra omgången då man fick in 3-3-målet mot Sperling i matchens slutsekunder. Skönt för laget. Möjligheterna till poäng mot tredjeplacerade Kurdiska lär inte vara stora, men det är så klart värt ett försök. Kurdiska föll mot Serbiska i förra omgången med 1-0. Vårmötet mellan KIF och YBK slutade 4-1 till Halmstadlaget. 

K/HFF-GIF/VIF kl 14:00, Kornhults IP

Seriefinal! K/HFF är klara för femman och spelar nu för seriesegern. Den säkras vid vinst mot GIF/VIF. De rödgröna är också i stort sett klara för femman. Man har råd att förlora två matcher på de tre sista omgångarna. Det lär man i vilket fall inte göra. Matchen i Kornhult blir troligen jämn, det blev vårmötet, som slutade oavgjort. GIF/VIF vann derbyt mot SBK i förra omgången, medan K/HFF slog VBoIS. GIF/VIF får klara sig utan sina rutinerade pjäser Magnus Ekman och Michael Johansson i matchen.

Söndag:

Fyran:

RGIF-Norvalla IF kl 14:00, Björkvallen

Viktig, viktig match för RGIF i fyran. Vid förlust får RGIF det troligen tufft att rädda kontraktet då man måste hålla avståndet till Särö, som har ett enklare spelschema än RGIF i de tre avslutande omgångarna. RGIF gjorde en urusel insats i förra omgången och föll med hela 8-1 mot Leikin. Norvalla gjorde det bra och besegrade Harplinge med 2-0. Mötet lagen emellan uppe i Norvalla slutade med hemmaseger, 2-0.

Femman:

Gullbrandstorps AIS-LTIK kl 15:00, Gullevi

GAIS är i stort sett ute ur femman. Laget måste förbi både KIK och Vapnö i tabellen. GAIS måste vinna de tre avslutande matcherna samtidigt som Vapnö tappar poäng i samtliga. Det sistnämnda är inte troligt i och med att Vapnö har kvar att möta trötta jumbon Sennan. GAIS har gjort en svag säsong. Laget har endast spelat in 14 poäng, på det har man dock fått tre gratispoäng sedan Trönninge använt en spelare som var avstängd i mötet lagen emellan. Ett LTIK med en hel del spelare borta hade problem mot GAIS hemma. Matchen slutade 2-0 sedan 14-årige Casper Larsson hoppat in och skjutit in ettan. GAIS förlorade med 7-3 mot Lidhult i förra omgången. LTIK förlorade mot Trönninge med 4-1. LTIK saknar samma spelare som i förra omgången. Miridon Berisha (muskelskada i axlen), Patrik Åkesson (ljumskbesvär) och Johan Gustafsson (bortrest).

Sexan:

HIS-FF Serbiska kl 14:00, Hasslövs IP

Fjärdeplacerade Serbiska kommer stärkta till Hasslöv efter den meriterande derbysegern mot Kurdiska i förra omgången (1-0). HIS spelade 2-2 mot Örnia. Vårmötet slutade 3-1 till HIS. 

Sperlingsholms IF-VBoIS kl 14:00, Sperlingsholms IP

BoIS åker till Sperlingsholm för att ta sig an nästjumbon SIF, som i förra omgången blev det första laget på två säsonger att tappa poäng mot YBK (3-3). BoIS förlorade mot K/HFF med 3-1. Matchen i Våxtorp lagen emellan vann BoIS med knappa 1-0.  

SBK-Haverdals IF kl 14:00, Skogaby IP

SBK förlorade derbyt mot GIF/VIF med 2-1 i förra omgången, Haverdal besegrade SIF med 4-1.

Så här mejlar Haverdalaren Pontus Johansson inför matchen:

Haverdal saknar nyckelspelaren Mikael Winberg som är bortrest. Däremot återkommer Magnus Sundqvist som missat fem senaste matcherna pga skada. Senast mot Skottorp saknades även Dan Wallgren, spelande tränaren Oskar Herrlin, Markus Bengtsson och Karl Wetterlund (samtliga startspelare i HIF). Dessa spelare är nu åter tillgängliga för spel. Ett "bekymmer" för HIF är att B-laget har bortamatch mot Skrea samma dag och ambitionen är att ingen spelare ska behöva dubbla vilket kan innebära få spelare på bänken. Oklart huruvida Iztok Pristovnik ingår i matchtruppen. Iztok vikarierade som tränare i onsdags eftersom ordinarie tränare Oskar Herrlin varit bortrest. Haverdal siktar på tre poäng men är väl medvetna om att det kommer bli betydligt tuffare jämfört med senaste mötet mot Skogaby som Haverdal vann med 4-0.

//P.

Kommentarer
Postat av: Anonym

Simon Olsson är avstäng t.o.m den 24/9

Postat av: Anonym

Kurdiska IF - Ysby BK 2-2 (0-1)

2011-09-17 @ 15:39:22
Postat av: Nebo-Kungen

Ysby äger !!!!!!!

2011-09-17 @ 19:06:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0