LTIK vann

VBoIS-LTIK 0-3 (0-1)
Målskyttar LTIK: Kristian Åkesson, Miridon Berisha, Henrik Olsson

Det var inte direkt några vårkänslor i Ränneslöv denna fredagkväll. Ruskigt kallt och en riktig betongplatta att spela på. LTIK inledde matchen klart bäst och redan efter dryga minuten har Simon Vedin ett fint skott i ribbans underkant efter ett mönsteranfall. 1-0 kommer ganska så omgående efter det, Pontus Bertilsson slår en frispark som målvakten i BoIS missbedömmer en aning och Kristian Åkesson kan enkelt lägga in bollen i öppet mål. LTIK dominerar första kvarten och skapar ytterligare chanser, bl a då målskytten Åkesson kommer upp fint på ett inlägg från höger och sätter pannan till, bollen går dock strax utanför. VBoIS börjar tugga sig in i matchen och spelet jämnas ut allt mer. I mitten av halvleken märks det att BoIS har en match i benen sedan tidigare, det märks också att LTIK endast har två gruspass bakom sig. Medan LTIKarna är lite passiva, så är BoISarna betydligt hetare och mot slutet av halvleken är det BoIS som har tagit över matchen. LTIK är dock ganska så vassa när man väl kommer till anfall och BoIS-målvakten tvingas bl a göra en fin räddning sedan Emil Olsson kommit fri från vänsterkanten. Då domaren sätter pipan till munnen och ska blåsa av halvleken blir Tony Persson i BoiS hårt tagen i LTIKs straffområde och det blir straff istället för paus. En för mig okänd BoISare lägger upp bollen på straffpunkten och slår till bollen, straffen är väl inte jättedålig, men Jonas Wallins räddning är desto bättre och han ser till att ställningen är 1-0 till LTIK i paus. Omedelbart efter straffen blåses det nämligen till pausvila.

Andra halvlek blir ingen höjdare, BoIS är fortsatt hetare än LTIK, men lyckas inte skapa särskilt mycket trots att man vinner mycket boll och Jonas Wallin i LTIK-målet tvingas aldrig till några svårare räddningar. LTIK gör 2-0 då Mattias Olofsson slår en frispark som Miridon Berisha nickar in i mål. Mot slutet av matchen tar LTIK över en aning igen, Henrik Olsson löper sig fri sedan han blivit framspelad av Mattias Johansson, avslutet från höger i trängt läge går dock strax utanför. VBoIS utjämnar ramträffarna till 1-1 innan LTIK fastställer slutresultatet till 3-0 då Henrik Olsson nickskarvar in Artan Pecis frispark från höger. En bra genomkörare för båda lagen, LTIK var lite vassare, men VBoIS höll spelet väl uppe och 3-0 speglade inte direkt matchbilden helt, även om det inte var orättvist att LTIK vann så var inte BoIS tre mål sämre än LTIK egentligen och man kommer säkert att bli ett topplag i sexan. Jim Leandersson är inte bara en duktig tränare, han är också en bra fotbollsspelare som är tuff att möta. Snabb, kraftfull och genombrottssark som forward. Mittbacksparet Jesper Mårtensson och Martin Brunbäck är väldigt stabilt och i övrigt har man hårt arbetande fotbollsspelare på varje position. I LTIK var Kristian Åkesson bäst, både som innermittfältare (första halvlek) och mittback (andra halvlek). Han visade direkt att han kommer att bli ett tillskott, med sitt lugn och säkra spel blir han en trygghet för hela laget.