RGIF vann

Resultat träningsmatch:

RGIF-Trönninge IF 2-0 (1-0)
Målskyttar RGIF: Visar Demaj, Daniel Hellsten

Missade första minuterna av matchen. När jag kom hade Visar Demaj redan hunnit nicka in en hörna till 1-0 för RGIFs del. Dessutom hade försvarsgeneralen Patrik Philipsson utgått med någon form av skada. TIF hade medvind i första halvlek och man var det bättre laget spelmässigt. Carlos Fragoso tvingades till ett par räddningar, medan det var ganska lugnt för TIFs målvakt. I andra halvlek var RGIF klart bättre, mycket så klart beroende på att man nu hade vinden i ryggen. Albert Bengtsson kom in på det defensiva mittfältet bredvid Mikael Fransson, medan Sonny Nilsson tog steget upp i en central offensiv mittfältsposition. Jag tyckte att det bytet var lyckat. Albert kom in och vann mycket boll och spelade enkelt och med Sonny längre fram i banan fick man mer tyngd åt den ganska tunna offensiven från första halvlek. RGIF är väldigt stabila, främst i backlinjen och centralt i banan, det blir hela tiden farligt på fasta situationer, bl a har man två bollar i ribban efter hörnor. 2-0 kommer också på en fast situation då Daniel Hellsten vispar in bollen i mål med hjälp av vinden, kulan satt lågt i målvaktens högra hörn, i princip otagbart.

Strax efter serverar samme Hellsten Christopher Holgersson på guldfat, han blir fri från sin högerkant men får bollen för långt ifrån sig och målvakten kan ta hand om kulan. Sista fem minuterna skapar TIF mest och nog borde man gjort något mål på de tydliga chanser man skapade. Carlos Fragoso var dock duktig i RGIFs kasse och avstyrde chanserna, bl a genom en rasande snygg benparad. Starkt av RGIF att vinna trots att man saknar sina två starkaste kort i offensiven i Johan Bergman och Markus Kjellsson. Jag tycker fortfarande att de är det, men Visar Demaj känns alltmer given i RGIFs lag. Märkligt vad ett miljöombyte kan göra för en spelares utveckling. Förra året platsade Demaj stundtals inte i BKWs division sex-lag. Nu känns han då allt mer given i ett bättre lag. Även TIF saknade ett par lirare. Bl a nyförvärvet från Sennan: Emil Lundh, ni vet den korpulente liraren med den fantastiska vänsterfoten. Matchen mellan RGIF och TIF var förhållandevis jämn, det var två stycken i stort sätt jämnstarka lag som möttes och jag tror inte att det kommer att skilja särskilt mycket mellan lagen under säsongen då jag räknar med att RGIF kommer att få kämpa för nytt kontrakt i fyran, medan TIF kommer att befinna sig i toppen av femman.

//P. 

Kommentarer
Postat av: Fundersam

Angående Visar så kanske det kan bero på att RGIF idag inte är bättre än BKW var förra säsongen.

2010-03-31 @ 10:33:55
Postat av: fundersam 2

Det är dem verkligen inte!!

2010-03-31 @ 13:24:28
Postat av: P

Så är jag helt övertygad om att det inte är. Giffen hade slagit alla Laholmslag i femman med ett par bollar, minst, även BKW. KHFF-RGIF 1-3, RGIF-GIF/VIF 6-1, RGIF-LFK A/B 1-1, RGIF-TIF 2-0. Resultaten talar för sej själv. Däremot är jag inte helt säker på att BKW är lika bra som förra säsongen. Jag tror att de är bättre.

2010-03-31 @ 13:38:06
Postat av: sabbe

De är lättare att vara bättre i ett bättre lag.Men endast de stora spelare är bra i vilket lag de än hamnar. Så är de bara en bra fotbollspelare kan leverera i vilket lag som helst oavsett div de e ju de som gör han till en bra fotbollspelare. Så tycker jag då.

2010-03-31 @ 14:39:41
Postat av: hmmm

O nej walldia är inte bättre än Rgif de kommer dröja till s de blir de men därimot är de bättre nu än vad de var förra året så de e jävligt gött att de går uppåt.

2010-03-31 @ 14:44:00
Postat av: Till fundersam

men fundersam ställa walldia idag mot LFK A-B så ska vi kolla vilka tennissiffror vi hamnar på därimot fick vi ju se Lfk mot Rgif 1-1 det talar för sig själv hur bra ränneslöv är iår,

2010-03-31 @ 15:00:30
Postat av: Toox

Walldia spelade 1-1 mot försölv och dom gjorde mål när det var 5-6 minuter kvar? Ränneslöv förlorade med 3-1.

Snälla sluta disskutera detta och ställ lagen mot varandra sen snacka.

2010-03-31 @ 15:35:51
Postat av: Toox

Förlåt mig 1-0 till förslöv!

2010-03-31 @ 15:44:04
Postat av: K

Toox du eldar ju på diskussionen. Bra gjort. För medan Rgif mötte Förslövs Alag mötte Bkw i princip deras Blag då de hade manfall just den dagen. Kolla själv deras hemsida. Dessutom var det Rgifs första träningsmatch, nu är dom myckt bättre. Tror ärligt inte Bkw skulle ha en chans och det ska ju vara skillnad när man tänker på att det skiljer en division.

2010-03-31 @ 15:46:20
Postat av: till toox(((((

knip igen o lär dig fotboll sedan gå in her o skriv ok.

2010-03-31 @ 15:46:23
Postat av: Toox

K: Vad gör RGIF till ett bättre lag än Walldia?och du som skrev till tooxx((((, Lär dig svenska sen kan du skriva HÄR

2010-03-31 @ 16:33:11
Postat av: P

Jag tycker som skrivet att RGIF är bättre än samtliga Laholmslag i division fem. Möjligen skiljer det inte jättemycket spelmässigt. Det som gör Giffen bäst är deras fysiska överlägsenhet och de stabila spelarna som alltid presterar. De är riktigt tunga att möta med spelare som Sonny, Jens Hellsten, Johan, Oskar, Fransson, Philipsson, Bergman osv. Även om man ser något tunnare ut offensivt än förra året och BKW så här långt gjort det bra tror jag inte att BKW skulle räcka till i en match. Men visst hade det varit kul att se.

2010-03-31 @ 16:53:54
Postat av: J.Green

Kul med diskussionen om vilket som är laholms kommuns andra lag efter LFK A. LFK B är det inte för tillfället, tex 1-6 mot halmia B/U där både knäred och BKW gjorde betydligt bättre matcher än LFK. Håller också med plogen om att Rgif har ett tyngre lag att möta än BKW men saknar spetsspelare(ursäkta bergman).RGIF-BKW under sköna sommaruppehållet? Lätt!

2010-03-31 @ 19:05:43
Postat av: Jimmie

Visar var mycket bra i Walldia också men åkte i väg på semester ett tag vill jag minnas en duktig fotbollsspelare är han om han håller humöret uppe..

Kör hårt

2010-03-31 @ 19:33:54
Postat av: Fundersam

Hahahahahahahahah, va kul när man ställer rätt funderingar, vilka reaktioner det får. Det är det som är så härligt med denna bloggen det finns så många där ute som har synpunkter. GLAD PÅSK på er allihop.

2010-03-31 @ 20:00:05
Postat av: K

Lfk b är inte andralaget i kommunen, helt rätt. Det är alldeles för stor skilnad på laget match till match. T ex mot Ltik förra veckan igen hade Lfk ett ganska bra lag medan man mot Halmia B eller U eller vad det nu e hade Lfk ett mer juniorbetonat lag som såg tunt ut. Tycker visst att Rgif har spetskompetens bl a i en bra målvakt, Helstens vänsterfot och Markus Kjellssons speed, t ex. Rgif är ju kommunens andralag. Spelar i fyran, nästhögst upp. Logiskt.

2010-03-31 @ 20:36:34
Postat av: SABBE

LAÄGGG NER NU RGIF SPELAR DIV4 BKW SPELAR 5 DE SÄGER JU ALLT .......

2010-03-31 @ 22:42:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0