Resultat lördag

LTIK-SBK 4-0 (2-0)
Målskyttar LTIK: Jacob Carlmalm, Kristian Åkesson, Artan Peci, Patrik Åkesson

Om LTIK saknade fem gubbar så saknade SBK ännu fler. Det blev aldrig någon match. LTIK gjorde snabbt 2-0 och kunde sedan göra ytterligare två mål i andra halvlek. SBKarna gjorde så gott de kunde men man räckte inte till, trots att LTIK långt ifrån övertygade i spelet var det närmre 7-0 än 1-4. 1-0 stötte en SBKare i egen kasse på Jacob Carlmalms inspel, 2-0 gjorde Kristian Åkesson behärskat på halvvolley, 3-0 gjorde Artan Peci fint framspelad av Jacob Björk och 4-0 nickade Patrik Åkesson in på Emil Olssons precisa inlägg. Utöver det hade Henrik Olsson ett friläge, Jacob Björk en boll i stolpen, Mattias Johansson ett utmärkt läge nära mål och Packi en boll inne som mycket tveksamt dömdes bort för offside. Jonas Nilsson i LTIKs mål gjorde inte en enda räddning på hela matchen, två gånger fick han bollen mot sig och kunde lika gärna tagit den med en näve som med skopan. I LTIK var Patrik Åkesson bra matchen igenom, stark i bollmottagningarna och enkelt samt säkert passningsspel i 90 minuter. I SBK var Jonas Håkansson mycket bra, han var dock alldeles för ensam och fick slita som ett djur för att hålla ihop sitt lag. Hade inte Jonas gjort det så bra som han gjorde det hade LTIK vunnit med tvåsiffrigt.

SIF-Snöstorp/Nyhem B 1-0 (1-0)
Målskytt SIF: Sabri Behrami

Det såg lite tunt ut för SIFs del inför matchstart, även om det var betydligt bättre än mot Astrio förra veckan då man tvingades ha med två tolvåringar i laget. Tre spelare kom direkt från utlandssemester utan en enda träning och utöver det fanns där fler spelare som inte tränat alls eller begränsat med i laget. Trots det går man alltså ut och slår ett vältränat och bollskickligt Snöstorp/Nyhem med 1-0. Starkt! Troligen fick man lita mycket på sin fysiska styrka och rutin. Jag undrar om inte Snöstorp/Nyhem kom med ett mixat B- och U-lag. Jag kände inte igen många spelare från A-truppen i laget. Massih Najafi som provspelade för LFK fanns dock med som högerback och lagkapten.

RGIF-GIF/VIF 6-1 (2-0)
Målskyttar RGIF: Johan Bergman 2, Chrisopher Holgersson, Atef Abou-Shakra, Pontus Holmgren, Markus Kjellsson
Målskytt GIF/VIF: Andreas Hansen

Jag såg andra halvlek. Under den första halvleken rapporterades GIF/VIF ha hållt spelet väl uppe, det var dock RGIF som skapade de tydligaste målchanserna och 2-0 var kanske ändå lite i underkant. I den andra halvleken blev GIF/VIF fullständigt överkörda av RGIF. Hemmalaget använde sin rutin och fysiska överlägsenhet och tryckte bokstavligen bort de unga och naiva GIF/VIF-statisterna i varje duell och andrabollarna hamnade ständigt hos de grönvita. Samtliga RGIFs mål var enkla och billiga. Det var rena julaftonen för en sådan som Johan Bergman och Visar Demaj kom in på topp och tilläts nästan briljera. GIF/VIFs tröstmål kom mot slutet och vid ställningen 6-0. Andy Hansen slog en hörna direkt i mål. Att det var vackert kändes nog knappast som några plåster på såren för GIF/VIFarna. Trots allt var det ju dock bara en träningsmatch och resultatet är inte det viktiga. Nya tag nästa vecka!

Råstorp/Timsfors-KIK 1-0 (1-0)

KIK var klart bättre än sina motståndare under de första 20 minuterna. I KIKs press gör Råstorp/Timsfors 1-0, detta gör att hemmalaget får lite luft under vingarna och resten av halvleken är R/T det bättre laget. Andra halvlek böljar framåt tillbaka, KIK skapar en del målchanser men man lyckas inte sätta dit den. Mot slutet trycker KIK på för en kvittering, man flyttar fram positionerna och då öppnar man sig automatiskt lite bakåt och R/T skapar ett par bra lägen som inte resulterar.

HIS-Gullbrandstorp 0-5 (0-0)

HIS gjorde en bra första halvlek och skapade ett tryck mot GAIS mål, man skapade även fler målchanser än sina motståndare. I andra halvlek gjorde HIS allt det som man gjorde bra i första halvlek dåligt. GAIS fick en tveksam straff som slogs i mål och efter det gjorde bortalaget ytterligare två mål inom loppet av fyra minuter och matchen var körd för HIS del.

Förslöv-BKW 1-0 (0-0)

BKW gjorde en stark insats mot det skånska division fem-laget och inte förrän det återstod fem minuter av matchen släppte man in målet. Förslöv är topptippat i sin serie i år.

BKW-Pelles exklusiva rapport från matchen. Endast för den här bloggens läsare:

En jämn match som präglades av två bra försvar som inte gav anfallarna i respektive lag några vassare tillfällen att näta. Första halvlek gick väl lite i till Walldias favör, närmast var Agnvall att näta när han nickade strax utanför på ett vänsterinlägg. Inte någon av målvakterna behövde förta sig mer än att plocka upp bollar som sköts utanför. Andra halvlek började som den första slutade med en del halvchanser för Walldia, men sen ju mer tiden led och Walldia inte fick utdelning så tar hemmalaget över en del. Så efter ca 40 min kan FIF avgöra när Walldia missar i markering på den långe anfallaren Besart Peci som kan nicka in 1-0 som visar sig bli segermålet. En jämn match som borde slutat oavgjort. Extra eloge till mittbackarna Johan Agnvall och Ola Karlsson. FIF vinner för att man är mer vana vid det konstiga konstgräset som man har på denna plan, många Walldiaspelare klagade efteråt på ont i fötterna. Dessutom var det hemmalagets femte träningsmatch varav man bara tappat poäng mot Astrio där man spelade oavgjort. Astrio körde för övrigt över Västra Karup med 6-0 innan vår match började.

KHFF-Strömsnäsbruk 1-3 (1-1)
Målskytt KHFF: Martin Jönsson

Strövelstorp-Våxtorp 5-0 (3-0)

BoIS saknade en mängd ordinarie spelare, bl a båda sina ordinarie mittbackar och de tilltänkta innermittfätarna. Man hängde inte med sina motståndare, men man kämpade i vanlig ordning väl och lite yngre killar i laget fick chansen till speltid. Ett ordinarie BoIS hade haft goda möjligheter att vinna med ett par bollar över det lag man mötte under lördagen, nu blev det istället en klar förlust.

//P. 

Kommentarer
Postat av: K

Förargligt för VIF/GIF att både HP och LT fanns på plats och gjorde reportage. Tycker inte alls at man kom upp i normal nivå. Kul för Giffen att man kom igång ordentligt. Kan behövas inför framtiden.

2010-03-13 @ 14:28:16
Postat av: Pontus Holmgren

Jag gjorde ett mål också och det blev 7 - 1. du har bara skrivit upp 5 mål av 7 möjliga. ska du göra en fotbollsblogg så gör det ordentligt.

2010-03-13 @ 15:22:47
Postat av: Nani

Kom igen nu pontus det är en tränings match för fan! men som sagt alla som befann sig på planen och utanför planen vet att du gjorde ett mål så det kan du leva på :) Pontus Fabregas Holmgren hehehe

2010-03-13 @ 15:39:41
Postat av: Jack Ekenberg

Pontus, Plogens blogg är ett mästerverk din pajas!

2010-03-13 @ 15:57:13
Postat av: Joel

Knäred förlorade med 1-0

2010-03-13 @ 16:03:50
Postat av: Visar

rätt ska vara rätt , helt rätt att du säger till Pontus! :D

2010-03-13 @ 16:32:58
Postat av: andreas

fan sluta gnäll, vi ska väl vara glada att någon ens tar på sig allt jobb med kommunens lag?

2010-03-13 @ 17:03:34
Postat av: Blerran

Nu är träningsmatcherna äntligen igång, gå in och rösta på vilket lag som vinner div sex och vilket lag som vinner div fem södra???http://blerran.blogg.se/2010/march/vilket-lag-vinner-div-v-sodra.html

2010-03-13 @ 17:28:47
URL: http://blerran.blogg.se/
Postat av: Båten

Pontus jävla tratt

2010-03-13 @ 17:34:03
Postat av: P

Att RGIF slog GIF/VIF med 6-1 är korrekt. Inget annat. Detta har blivit bekräftat både från GIF/VIF-och RGIF-håll.Pontus Holmgren i RGIF är uppenbarligen en mycket opålitlig herre som inte riktigt går att lita på. Men, men, jag är en förlåtande människa. Alla kan vi göra fel, så även jag någon gång ibland.

2010-03-13 @ 17:51:00
Postat av: sabbe

löjligt pontus väx upp för fan plogen brukar aldrig skriva fel o gör han de så ändrar han de rätt så snabbt . fult att försöka sno åt sig ett mål elle.

2010-03-13 @ 20:13:51
Postat av: Mr. H

Pontus Holmgren - Lahoms största pajas!

2010-03-15 @ 10:00:01
Postat av: Pontus Holmgren

Skulle vilje be om ursäkt till plogen. Du lägger ner mycket jobb på den här bloggen. läser den ofta själv. var på fel humör och blev irriterad. och ni andra ofta jag vill sno ett mål till från de stackarna. opålitlig vad har det ens med saken att göra? jag var bara besviken för att mitt mål inte stod med.

2010-03-15 @ 16:20:40
Postat av: Plogen

Ursäkten e så klart godtagen. Starkt av dej... Kunde ju inte låta bli att hugga lite på att du skrev att det blev 7-1, när det blev 6-1. Tyckte det var kul eftersom att du klagade på mitt misstag. Men det skrev jag med mycket ironi eftersom att jag inte känner dej och inte vet någonting om din pålitlighet. Vi ses på idrottplatserna! Gnugga på.

2010-03-15 @ 16:44:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0