Resultat söndag

Halmia U-BKW 4-3 (2-0)
Målskyttar BKW: Johan Green 2, Emil Gustafsson

BKW hamnade i tidigt underläge, men kom sedan igen på ett bra sätt. Som matchbilden såg ut kunde BKW faktiskt lika gärna vunnit kampen, även om det inte heller var orättvist att Halmia vann. En svängig historia uppenbarligen. Halmia U håller till i Klass 1 och efter vad man förstått på resultat och matchbild mot AIK, KIK och BKW så håller laget i af hygglig division-femklass, trots att det är ett juniorbetonat lag.

Strömsnäsbruk-KIK 2-4 (2-0)
Målskyttar KIK: Joel Åkesson 3, Simon Gunnarsson

Starkt av KIK att vända underläge med två bollar i halvtid. Viktigt att Joel Åkesson kommer igång med målskyttet. En spelare som behöver kliva fram ännu mer nu när Peter Karlsson försvunnit.

KHFF-Oskarström 1-3 (0-2)
Målskytt KHFF: Martin Nilsson

Känns resultatet igen? För fjärde matchen i rad förlorar KHFF med 3-1. Centern, RGIF, Strömsnäsbruk och Oskarström. Otroligt! Oskarström är bra, därför trodde jag faktiskt att man skulle slå KHFF på ett lite tydligare sätt. Vet inte hur matchbilden såg ut.

LTIK-LFK B 3-3 (3-2)
Målskyttar LTIK: Emil Olsson 2, Artan Peci
Målskyttar LFK: Henrik Olsson 2, Max Martinsson

Lite oroligt inför matchen och under uppvärmningen för LTIKs del. Tränare Mats Johansson var osäker om han skulle hinna hem från fjällen till matchen, det gjorde han dock och det kändes bra då även ass.coach Packi är iväg på semester. Miridon Berisha sträckte sig i nacken under uppvärmningen och kom aldrig till spel, dessutom var både Jacob Björk och Henrik Olsson krassliga. LTIK borde haft en avbytare till med på bänken utöver de tre man hade, lätt att vara efterklok dock. LFK ställde ett hyggligt lag på benen, Henrik Olsson och Peter Karlsson var båda åter i laget efter skidsemestrar och de två herrarna känner LTIK till väl sedan tidigare säsonger då man stött på varandra. LTIK fick börja matchen i medvind och man kan dra lite nytta utav blåsten och flytta fram positionerna tydligare än LFK. Matchen präglas i inledningen av ett något vimsigt LFK-försvar och ett LTIK-mittfält som har lite svårt att "hitta rätt", därför tar det inte lång tid innan hela fem bollar har hamnat i målen.

LTIK gör 1-0 då Emil Olsson, på brorsan Henriks fina framspelning kan lobba bollen över LFK-keepern som så när får fatt i bollen. LFK kvitterar då Jonas Wallin får problem i bedömningen av ett inlägg som vinden tar, bollen dimper ner på bakre stolpen och vem finns där om inte Henrik Olsson som enkelt lägger in bollen med höger yttersida. Samme Olsson gör även 2-1 till LFK sedan flera LTIKare varit passiva i försvarsarbetet. Duktige Artan Peci kvitterar för LTIK med sin fina vänsterfot, innan Emil Olsson gör sitt andra mål för dagen grannt framspelad av Jacob Björk. Båda lagen arbetar hårt och försöker att spela boll trots den hårda vinden. Henrik Olsson har chans till 4-2 för LTIK, men han missar, så gör även Simon Vedin som rinner igenom, han tar dock lite för god tid på sig. LTIK spelar ganska bra och det känns tryggt och stabilt bakåt.

Vinden lättar lite mot slutet av halvleken, men tilltar sedan igen till den andra halvleken. LTIK håller uppe spelet hyggligt i början av andra halvlek, framförallt på vänsterkanten där både Ola Nilsson och Artan Peci är pigga och både spelskickliga och sugna på att lira. Efterhand tar LFK över allt mer, LTIK får svårt att få upp bollen över mittlinjen och Nijazi Behrami och Peter Karlsson får lite mer utrymme på mittfältet. LFKs kvittering kommer med ca 20 minuter kvar av matchen, sedan LTIKare varit slarviga och oresoluta får Max Martinsson bollen i LTIKs målvakt Jonas Wallins straffområde till vänster och han kan behärskat lägga in bollen vid sidan av LTIK-keepern. LFK skapar ytterligare någon chans där Wallin får sträcka på sig lite grand, i övrigt är det mest halchanser. Det kändes dock lite jobbigt efter LFKs kvittering då motvinden var stark för LTIK och då det återstod så mycket av matchen. LTIK sticker upp och Henrik Olsson får ett bra läge, bollen smiter dock över målet. Matchen avslutas med att LFK skapar ett par hörnor och frisparkar, de blir dock aldrig särskilt farliga.

Totalt sätt var väl resultatet rättvist, även om LFK låg närmast segern med tanke på att man hade ett tryck på LTIK i den andra halvleken då man hade vinden i ryggen. Det blev en bra genomkörare för båda lagen, med hyfsat tempo och godkänt spel från båda håll med tanke på de yttre förutsättningarna. Peter Karlsson var den som stärkte sina aktier mest för en A-lagsplats i LFK. Han har ett bra tempo i sig, rör sig över stora ytor och han spelar smart och enkelt. Nijazi Behrami gjorde en bra andra halvlek i LFK. I LTIK var Artan Peci väldigt bra på vänsterkanten, löpvillig och teknisk, dessutom målskytt. Även Mattias Olofsson gjorde en bra insats i LTIK på det centrala mittfältet, även om det tog ett litet tag att hitta rätt och trots att han drog på sig ett par onödiga frisparkar mot slutet så visade han prov på stor arbetskapacitet och fina fötter under hela matchen.

LTIKs lag:

Jonas Wallin,
Conny Strömberg, Mattias Johansson, Håkan Karlsson, Ola Nilsson,
Jacob Björk, Simon Vedin, Mattias Olofsson, Artan Peci,
Henrik Olsson, Emil Olsson

Fredrik Persson, Johan Andersson, Miridon Berisha

(Miri sträckte sig i nacken under uppvärmningen och kunde tyvärr inte spela en minut).