Inför helgen

Lördag:

Trean:

IF Väster-LFK kl 15:00, Åkeredsvallen

Hyperviktig match för LFK. Väster är trots den fina starten på serien nu indragna i samma bottenstrid som LFK. En vinst skulle smaka mumma, medan en förlust gör läget alltmer prekärt under strecket för LFKs del.

Femman:

KHFF-Lidhult kl 14:00, Kornhults IP

Två av seriens mer formsvaga lag möts i ingenmansland i mitten av tabellen. Gäsp...

RGIF-IF Böljan kl 14:00, Björkvallen

Nu börjar RGIFs tränare Perra snacka om kvalplatsen uppåt. Spelarna skruvar på sig, flera av dem känner att femman är lagom och andra vet inte ens om de fortsätter att spela till nästa säsong. Böljan lär man dock slå ändå, i bortamötet fick man bara oavgjort och det var synnerligen orättvist med tanke på alla de chanser som RGIF skapade.

Torup/Rydö IF-LTIK kl 14:00, Torulund

I LTIK saknas Henrik Olsson (avstängd), Veki Demirovic (avstängd), Mattias Olofsson (avstängd och bortrest, förvisso en lyckad kombination), Anders Kallin (bortrest) och Mattias Johansson (bortrest). Det hade blivit svårt att knipa poäng mot serieledarna med ordinarie lag. Det blir inte direkt lättare nu. Vid vinst säkrar Torup/Rydö seriesegern i femman.

SEXAN:

Vi går nu in i de tre avslutande omgångarna av sexan. Mycket spännande med tanke på att fyra lag slåss om två direktplatser upp plus en kvalplats, det fjärde laget blir helt lottlöst. Just nu är det fördel SIF, man har tre poäng ned till tvåan och fyra poäng ned till trean, det innebär att man har råd att förlora en match av de tre kommande om man vinner de andra två. För de andra tre lagen: GIFVIF, BKW och ISÖ är det tätt, tätt och det är bara vinster som räknas.

I kvartetten finns tre av de fyra lag som jag tippade skulle hamna där inför säsongen i SIF, GIF/VIF och ISÖ. BKW får ses som den lilla överraskningen bland topp-fyra, en positiv sådan. Jag skrev redan innan säsongen att man har många duktiga spelare och att man kan blanda sig i toppstriden om man blir mer stabila. Offensivt visste vi att BKW skulle bli bra med många tekniska och kvicka lirare. Att man blivit stabilare har nye målvakten Henrik Olsson haft mycket att göra med, han har förvisso bara stått nio matcher, men han har skänkt trygghet till hela laget med sitt spel mellan stolparna.

Jonas Nilsson har tagit ett större ansvar som mittback i år då han tagit bort mycket av det onödiga lilla extra, han har varit mer resolut, det har också betytt mycket. Dessutom håller Magnus Johnsson länge än och med sin pondus tillför han ett lag som BKW hur mycket som helst, vare sig han spelar på mitten eller som mittback. Framåt har Patrik Åkesson varit viktig då han är stark i bollmottagningarna och duktig på att hålla i bollen. Det ger laget tid att andas och möjlighet att flytta fram folk. Dessutom är Packi lagets bästa målskytt, tillsammans med Kenan Rahmadani. Runt omkring dessa mer rutinerade herrar finns ett koppel med talangfulla lirare som sett till att BKWs offensiv varit fartfull och sevärd.

BKW såg länge ut att vara seriens mest stabila lag, medan de andra lagen har darrat till någon gång under säsongen har BKW sett till att hålla en jämn nivå. Detta trots att man i några matcher fått spela med väldigt vingklippta lag pga av att spelare varit avstängda, skadade eller bortresta. Det tyder på styrka och fin moral. Man har plockat sex poäng från ISÖ på två möten, i båda mötena har man kämpat väl och med lite flyt lyckats få med sig alla poängen hem med minsta möjliga marginal. Mycket surt för ISÖ naturligtvis. I hemmamötet mot SIF hade man dock inte särskilt mycket flyt. Sedan man totalt spelat ut SIF i första halvlek utan att få in bollarna förlorade man sedan matchen i andra halvlek. BKW har dock darrat till nu på slutet och frågan är om man har råd med en förlust mot jumbon så här på sluttampen som man åkte på i förra omgången igen.

SIF har varit starka i toppmötena och har i princip plockat hem full pott. I övrigt har matcherna de fyra topplagen emellan varit jämna. SIF tippade jag som etta inför säsongen, där ligger man nu och jag måste så klart fortsätta att tro på mitt eget tips. Det är imponerande av SIF att man nu ändå har förarsätet på det här viset med tre omgångar kvar med tanke på att två av lagets absolut bästa spelare inför säsongen i Daniel Bergman och Jim Gunnarsson inte har kunnat vara med på det sätt som man tänkt sig, i de senaste matcherna har dessutom Markus Hultin saknats, det är inte bara tre av SIFs bästa spelare utan även tre av hela seriens bästa spelare. Man har ett fysiskt starkt lag och dessutom sexans bästa försvarslinje med herrar Robert Cerwinski, Petter Johansson, Markus Hultin, David Eriksson och Joel Lovén. SIF har än så länge släppt in minst mål i serien.

Det lag som gjort mest mål är GIF/VIF, de tippade jag som tvåa inför serien. Man förlorade dock mot SIF i förra omgången och nu har man tre avstängningar på nacken till nästa match. GIF/VIF har kanske seriens starkaste centrallinje med Magnus Ekman, Johan Svensson, Jens Axeldahl, Björn Olsson och Michael Johansson. Runt omkring de finns det gott om yngre talangfulla spelare plus en och annan oldboy (Kim Gustavsson). Styrkan i GIF/VIF tycks vara målskyttet och det är fördelat på många spelare Björn Olsson har gjort flest, men också Michael Johansson, Johan Stråhle och Timmy Johansson har bidragit i allra högsta grad till målskjutandet.

Den spelare som gjort mest mål i serien av de fyra topplagen återfinner vi i ISÖ, nämligen Christian Gustavsson som gjort 16 mål. Med de målen har han stått för hälften av sitt lags målskörd. Tillsammans med mittfältmotorn i laget: Johan Johansson har Gustavsson varit och provtränat med IS Halmias A-lag under säsongen. Det säger lite om de två lirarnas kapacitet. Nu på slutet har man också fått förstärkning av Fredrik Maasing, en spelare som ska vara något utöver det alldeles vanliga. ISÖ är betydligt bättre och mer jämna än i fjol, man har hela tiden haft ett stabilt lag och nu har man toppat det med några individuellt skickliga spelare som så väl behövs för att lösa knutarna när det går emot lite grand.

Hur serien kommer att sluta blir väldigt svårt att sia om, men jag har ju tippat att SIF och GIF/VIF går upp direkt, så det får jag väl stå för. Vad gäller tredjeplatsen hoppas man ju som Laholmsbo på BKW. ISÖ får gärna bli fyra för min del, men jag har en känsla av att de inte kommer att nöja sig med det. Tittar vi på de tre sista omgångarna och tippar slutresultat kommer serien kanske att sluta som följer:

Omgång 16:

HIS-BKW 0-3 (Ps tips)
SBK-GIF/VIF 1-2 (Ps tips)
SIF-ISÖ 1-1 (Ps tips)

Omgång 17:

Simlångsdalen-SIF 0-2 (Ps tips)
BKW-SBK 1-1 (Ps tips)
VBoIS-ISÖ 1-3 (Ps tips)
YBK-GIF/VIF 0-3 (Ps tips)

Omgång 18:

GIF/VIF-BKW 2-2 (Ps tips)
SIF-HIS 1-1 (Ps tips)
ISÖ-YBK 2-0 (Ps tips)

Sluttabell:

1. SIF 40 poäng
2. GIF/VIF 38 poäng (bättre målskillnad än ISÖ)
3. ISÖ 38 poäng
4. BKW 37 poäng

Minst sagt chansartat att göra en tippning av det här slaget. SIF kan mycket väl tappa tre poäng mot ISÖ i denna omgång och man kan dessutom tappa poäng mot Dalen i nästa omgång. Men gör man det slår man nog det där HIS man har så stora problem med i vanliga fall. BKW kan mycket väl ta en trea hemma mot SBK, men då krävs det en helgjuten insats, SBK är betydligt bättre än i våras, medan BKW darrat lite på slutet. I övrigt tycker jag att det ser ganska så hyfsat ut. Lägg märke till att ISÖ har två på pappret enkla matcher mot BoIS och YBK i de två sista omgångarna, det kan både hjälpa och stjälpa dem. Vad tror du?

Sexan:

HIS-BKW kl 13:00, Hasslövs IP

Nu åkte förvisso BKW på stryk mot jumbon för ett tag sedan. Men det ska väl mycket till om man ska förlora mot det laget som ligger näst sist också. Jag tycker inte att man kan kräva något annat än seger av BKW i denna match.

SBK-GIF/VIF kl 13:00, Skogaby IP

Favoritderbyt för min del! Blir ofta jämna och täta matcher där totalfotbollen inte precis brukar stå i centrum. GIF/VIF får klara sig utan försvararen Alexander Johansson och bästa målskyttarna Björn Olsson och Johan Stråhle, som samtliga är avstängda. Tunga avbräck, men det känns som att man har uppbackning. Jag tror på GIF/VIF-vinst. Men jag kan så klart ha fel.

VBoIS-Simlångsdalens IF kl 13:30, Våxtorps IP

BoIS vill säkert avsluta segern snyggt och försöka slippa den där försmädliga jumboplatsen. Man ger nog Dalen en rejäl kamp om poängen och man kommer hem med en pinne.

Söndag:

Femman:

Glommens IF-KIK kl 13:00, Glommens IP

Glommen spelar för kvalplatsen uppåt. KIK gav serieledarna en rejäl fight om poängen i förra omgången. Vi kan troligen vänta en tät och fartfylld match som kanske slutar med att lagen får en varsin poäng.

Sexan:

SIF-IS Örnia kl 14:00, Skottorps IP

Högintressant match för toppstriden. ISÖ vann det förra mötet lagen emellan, det är den enda toppmatchen SIF förlorat i år. SIF tycks gilla att möta bättre lag, då höjer man sig ett snäpp. Viktige Markus Hultin är tillbaka i laget efter en semestertripp.

Sperlingsholms IF-YBK kl 15:00, Sperlingsholms IP

YBK får det troligtvis tungt mot nytända Sperling. Det ska mycket till för att man ska få med sig någon pinne med hem från Halmstad.

//P.


Kommentarer
Postat av: YBK

Alltså tänk att Åke dömer Skogaby - Genevad/veinge och Johan dömer Skottorp - Örnia. Lär ju bli runt 20 kort i de två matcherna.

2009-09-10 @ 23:44:29
Postat av: Till P.

Plogen i ditt inlägg säger du att du tippde GIF/VIF på en 2:a plats och där ligger dom nu????!!!!!

Senast jag tittade var det BKW som var där.

Men men du kanske får rätt i slutändan.

2009-09-11 @ 12:01:44
Postat av: Till P 2

Har inte brorsson i sperlingsholm gjort flest mål? 19?

2009-09-11 @ 12:25:47
Postat av: Den långe..

Om jag inte räknat helt galet så ser hösttabellen i div 5 ut så här so far...1. T/R 19

2. RGOIF 15

3. HÅFF 15

4. KIK 13

5. SGOIF 12

6. K/HFF 9

7. LTIK 8

8. LGOIF 7

9. GIF 7

10. IFB 6

11. VIF 6Ingen större hemlis att K/H inte tagit lika många pinnar som det var tänkt. Formsvagast? Nä.

Håll dig till fakta der Plog...

2009-09-11 @ 12:48:29
Postat av: Den långe..

...."glömde" ett lag. 12. IFC 6.

2009-09-11 @ 12:58:47
Postat av: P

Det beror ju så klart på hur långt bak man tittar och hur man ser på det. KHFF förlorade mot det laget som då låg sist i förra omgången. Inte direkt formtoppade...

2009-09-11 @ 13:13:35
Postat av: Den långe..

Räknat från när serien vände. Du kan vrida allt hur du vill och tolka det hur du vill. En tabell ljuger dock aldrig..

Förlora mot jumbon är inte smickrande eller ett bra betyg någon dag i veckan, ännu tyngre när man har tre skott i ribban. Vi ligger i mitten och formen är upp och ner.

2009-09-11 @ 14:53:39
Postat av: Till den långe

Vad har hänt? du har slutat att chocka alla i denna kommunen med dina uttalanden. Men men du får repa mod och värva smartare och dyrare till nästa säsong brukar löna sig.

2009-09-11 @ 15:09:18
Postat av: Den långe..

Enkel förklaring: Haft borrelia sen midsomras och varit helt ur form.

Ord som "smartare" och "klokare" blir svåra att relatera till när du, "Till den långe", inte lämnar några konkreta exempel på vad som varit oklokt, dyrt när det gäller spelare och chockerande när det gäller uttalande.

2009-09-11 @ 15:32:45
Postat av: Jeff

Fan va gött...

En beef mellan P och den långe:P

Fortsätt så;)

2009-09-11 @ 15:53:24
Postat av: Pelle

Skulle vilja påstå att Örnias försvar är minst lika bra som SIF:s plogen.

Två insläppta på senaste nio, varav sju nollor!!

2009-09-11 @ 21:05:10
Postat av: till pelle

Vilka släåppte man in målen mot då?!

2009-09-11 @ 23:41:39
Postat av: Hehe Den Långe

Haha nu börjar man känna igen honom igen måste vara hans comeback. Tråkigt att du varit kass sedan sommras men enligt ditt ordkunskap så måste du ha börjat jobba igen för det låter som att du läser på många innehålls deklarationer när du skriver ner dina ord. Mums många bull-påsar går det åt.

2009-09-12 @ 02:06:51
Postat av: HIS

Påtal om ingenting. Carlos Fragoso tränar inte HIS nästa år. Fredrik Ljungbergs gamle tränare Karl-Erik Frohm tar över tränarsysslan. Ännu oklart om Fragoso fortsätter som målvakt i HIS.

2009-09-12 @ 12:11:03
Postat av: Dag

I dagens match mot Walldia saknar HIS ett helt gäng spelare.Dennis Larsson (långtidsskadad)

Emil Hermansson (utlandsarbete)

Martin Persson (utlandsarbete)

Philip Trollér (avstängd)

Edmundas (lämnat för arvfienden SIF)Även frågetecken för Stefan Malm o Calle Sandin. Med andra ord det krävs en bragd av HIS för att slå BKW idag.

2009-09-12 @ 12:14:42
Postat av: ......

his - bkw 0-3 packi självmål igentligen. jonte ?

2009-09-12 @ 15:45:40
Postat av: !!!!!!!!!!!!!!

Hej, enligt rykte så har jag hört att Mattias Pettersson som var målvakt i Hasslöv innan, har fått frågan att komma tillbaka till Hasslöv nu när Carlos skall sluta..... Kanske en nytändning för honom.

2009-09-12 @ 16:41:28
Postat av: Pelle

"Örnia har släppt in två dom senaste nio". Med andra ord har dom mött alla.

2009-09-12 @ 16:56:14
Postat av: Pelle i Walldia

Ett förtydligande: HIS -BKW 0-30-1 Självmål av mittback i HIS efter Packi inlägg

0-2 Distinkt vänsterskott Jonas Nilsson

0-3 Nick Jonas Nilsson efter en frisparksvariantBorde varit en 4-5 mål till för BKW efter massor av chanser - speciellt i andra halvlek då Carlos spikade igen. HIS hade i princip en farlighet och det var ett stolpskott i andra halvlek.

2009-09-12 @ 17:16:04
Postat av: YBK

LFK vann med 3-0 över väster efter mål av Robert, Petter och Besart. Så man är över strecket nu igen.

2009-09-12 @ 17:24:23
Postat av: Nebo-Kungen

Skogaby,Åke Fredriksson-Gif/Vif 2-2.Orkar inte kommentera mer än så,de e nästan så Åke förtjänade den läsk som han fick över ansiktet av en ilsken supporter.Fast sådant hör inte hemma de heller,nu har två domare dömt bort Veingekämparna.Men en rolig grej man lägger märke till e så mycket ärligare Skogaby spelar jämfört med Skottorp,all heder åt Sbk som kämpade frenetiskt,tyvärr så dömer Åke bort ett regelrätt mål och erkänner faktiskt detta i efterhand men de e så dags............

2009-09-12 @ 18:06:49
Postat av: Lars

Herregud va alla klagar på domarna.

Dåliga förlorare gif/vif!!??

2009-09-12 @ 19:37:42
Postat av: Linkan - Till Lasse

Orsaken till att det gnälls så mycket på domarna, är ju faktiskt för att 85% av de som dömer gör det för att få gå hem med 600:- och tycker att det är roligare att visa att man är kung på plan, istället för att låta lagen spela fotboll. Finns många skräckexempel på såna domare. Och det är inte bara sorgligt, utan även pinsamt att Hallands Fotbollförbund tillåter detta. Tjänstefel på hög nivå!

2009-09-13 @ 00:06:58
Postat av: Anonym

Domarna är fan inte sämre än vad vi spelare är i denna div!!! Vill vi ha bättre domare får vi se till att själva bli bättre spelare så att vi får lira högre upp i serierna!

2009-09-13 @ 16:56:30
Postat av: Linkan

Fy fan vad jag är trött på det resonemanget "hade vi spelat bättre hade vi haft bättre domare".Menar du att reglerna ändras för att det är lägre serier? Faktum är ju att domarna utbildas (?) för att döma fotboll. Reglerna säger inget om att man ska ha sämre domare för att man ligger i en sämre serie. Jävla skitsnack är vad det är. Blir så förbannad på sånt! Vågar du svara med namn denna gången?

2009-09-13 @ 17:59:38
Postat av: Nebo-Kungen

Håller helt och hållet med Linkans resonemang!Har väl ingen betydelse vilken div det handlar om.

2009-09-13 @ 21:06:54
Postat av: Lasse

Ber att få inflika med följande från vår hemsida"Härmed vill styrelsen informera ang händelsen i Lördags att "förövaren" är avstängd från allt spel och träning med Genevad/Veinge IF under 2009-2010. Det står föreningen fritt att förlänga denna tid.Föreningen ser allvarligt på det inträffade och kommer att jobba mot att samma saker ej kommer att upprepas.En ursäkt är tillsänd domaren, Skogaby BK och Hallands FF./Styrelsen"2009-09-14 @ 18:16:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0