Resultat lördag

Trean:

Trönninge BK-LFK 0-0

LFK tog sin poäng och klarade sig kvar i trean. Nu kan man se framåt.

Femman:

Slöinge GoIF-RGIF 2-5 (1-3)
Målskyttar RGIF: Piere Nilsson 2,  Henrik Olsson, Mats Lindström, Oskar Nilsson

RGIF ligger på kvalplats inför sista omgången och har allt i egna händer mot klara serieledarna Torup/Rydö. Jag tror att man fixar det. Frågan är om man verkligen vill?

Hellsten om sitt lag: -"Vi e en maskin!"

LTIK-HÅFF 4-2 (2-2)
Målskyttar LTIK: Miridon Berisha (straff), Fredrik Jacobsson, Veki Demirovic, Henrik Olsson

LTIK greppade det sista halmstrået och då man fick välbehövlig hjälp av lokalkonkurrenten RGIF som slog Slöinge ser det inte omöjligt ut inför sista omgången. Förvisso måste LTIK slå Vapnö med några mål, samtidigt som Slöinge inte får vinna mot Centern.

Matchen mot HÅFF böljade en del framåt tillbaka i första halvlek. Stundtals hade Simon Vedin och Mattias Johansson svårt att få grepp om "Katten" och framförallt Ali Kraym på HÅFFs mitt. Emellanåt klarade man det dock riktigt bra och då lyckades LTIK ofta skapa tryck mot HÅFF då bröderna Emil och Henrik Olsson springer och jobbar på allt som forwards. HÅFF tar ledningen efter oerhört lojt försvarsspel från LTIKs sida. Förvisso var målskytten solklart offside. Men ändå... Efter målet repade LTIK mod och Emil Olsson lyckades jobba till sig en straff då han blev fälld av en HÅFF-försvarare. Straffen tog LTIKs bäste för dagen: Miridon Berisha hand om på bästa sätt. 1-1. Inte långt efter detta får LTIK en frispark som Fredrik "Gummi" Jacobsson slår med kraft in mot mål, båda bröderna Olsson är framme och stör målvakten och bollen går rakt i kassen. 2-1. Strax innan paus gör HÅFF 2-2 efter ytterligare beklämmande svagt försvarsspel utav LTIK-försvaret. Conny Strömberg är den enda som kan få knappt godkänt för sin första halvlek i försvarskvartetten. Jonas Wallin räddade sitt lag vid ett antal tillfällen. Skrivas bör dock att LTIK hade halvlekens absolut vassaste chans där mål uteblev. Miridon Berisha tog sig fram på högerkanten och passade fram Henrik Olsson som avslutade på en duktig HÅFF-målvakt, returen i princip öppet läge får Simon Vedin över mål. Otroligt!

I andra halvlek märks det omgående att HÅFF är lite småtrötta, LTIK är dock lite ängsliga, man vet att vinst är det enda som gäller. Lite av nervknutarna släpper då Veki Demirovic skjuter in 3-2 till LTIK en bit utifrån till höger. LTIK känns lite bättre i den andra halvleken än i den första, medan HÅFF tappar lite. Man är dock tunga och dumpar in mycket boll och skapar hörnor och långa inkast. Försvaret i LTIK spelade dock upp sig rejält i den andra halvleken och mot slutet var det riktigt bra. Därför kvitterar inte bara Strömberg, utan även Ola Nilsson, Gummi och Håkan Karlsson ut ett klart godkänt betyg efter matchen. Henrik Olsson får också den andra halvlekens bästa chans, på nytt blir han framspelad av Berisha på guldfat, denna gång träffar Henrik inte ens mål, självförtroendet var kört i botten. Olsson kom dock igen och var den som till slut skulle få avgöra matchen till LTIKs fördel. Framspelad av Simon Vedin sköt han bollen i ribban och sedan chippade han själv in sin egen retur över målvakten in i mål. Kort efter det blåste domaren av matchen. Härligt!

Bäst i LTIK var helt klart duracellkaninen Miridon Berisha. Stenhårt jobb och så rappa fötter att han skapar oerhört mycket på egen hand. Dessutom är han LTIKs klart målfarligaste spelare. Extra plus också till stabile Jonas Wallin i kassen. Övriga spelare är också klart godkända, samtliga spelade upp sig i andra halvlek.

I HÅFF tycktes alla de bästa vara med. Landen, Holmén, Katten, Kraym. Man har ju hört att HÅFF skulle ha tappat folk och att de bästa skulle ha slutat. Men de bästa var med mot LTIK och det känns klart skönt att slå ett HÅFF där de bästa är med. Även om självklart få lag har bästa laget så här mot slutet i o m skador och avstängningar (vilket ju även LTIK är drabbat av).

Det känns riktigt skönt att få spela en sista omgång där vi har allt att spela för.

HÅFF-killarna var efter matchen imponerade av LTIKs kampvilja och förvånade över att man ligger så långt ner i tabellen, flera av spelarna i motsåndarlaget önskade lycka till i sista omgången och förklarade att de gärna ser att LTIK blir kvar i femman. Kul.

//P.

Kommentarer
Postat av: Alla vill

tror sjutton RGIF vill, e väll mysigt med en extra månads fotbollsspel

2009-09-26 @ 19:02:37
Postat av: kalle

Plogen... Kan du förklara varför inte rgif inte vill gå upp en division?? Du har antytt detta flera gånger i år så man blir ju lite nyfiken.

2009-09-26 @ 22:53:00
Postat av: P

Har pratat med flera spelare som tycker att femman känns ganska lagom för tillfället. Lagom resor, lagom motstånd. Det är inte så skoj att kuska Halland runt och få stryk i var och varannan match. Vissa nyckelspelare i truppen är osäkra inför framtiden (Bergman, Piere), LFK rycker i några (Olsson, målisen och Mats). Försvinner dessa spelare och man går upp en division kan du själv tänka dej hur det kan bli. Men visst, man vill ju alltid vinna när man spelar. Och det RGIF som vi sett i höst hade troligen klarat sig bra i fyran.

2009-09-26 @ 23:17:40
Postat av: kalle

Tackar för förklaringen! känns väldigt tråkigt bara...

2009-09-26 @ 23:59:16
Postat av: Fredde

Ränneslöv bättre än Laholm iår?

2009-09-27 @ 01:28:29
Postat av: Jan troedsson

Det är väl bara en komplett idiot som inbillar sig att Ränneslöv är bättre än LFK. Fast det skiljer ju "bara" tre serier, så kanske jag har fel....."lol"

2009-09-27 @ 04:05:42
Postat av: Laholm

Oki vi behöver inte överdriva om RGIF, dom är jävligt bra och har varit det nu på höst delen men att jämföra dom med lag i högre serier överhuvudtaget är en överdrift.

2009-09-27 @ 10:55:02
Postat av: Lars-Gunnar Blom

Grattis Laholms FK att ni är kvar i trean, sydhalland behöver ett lag i eliten(läs nationella seriesystemet).

2009-09-27 @ 17:18:29
URL: http://blogg.expressen.se/hallandsbloggen/
Postat av: HÅFF

Fel att HÅFF hade bästa laget i senaste matchen. 4 ordinarie saknades och visst va Holmén med, men han stod vid sidan av planen och tittade på pga av ryggproblem. Men det kanske räknas som att han va med?;)

Lycka till i sista omgången!

2009-09-28 @ 10:37:01
Postat av: P

Ok, ok. Han var med på laguppställningen i af. Fyra spelare saknar alla lag vid den här tidpunkten på året. LTIK saknade bl a Olofsson, Jim, A. Kallin och P. Hedihn (Frankland och Wersch har inte varit med sedan uppehållet pga skada och arbete i Norge).



Jag är ganska övertygad om att RGIF hade kunnat ge LFK en bra match. Vi minns förra årets träningsmatch mellan föreningarnas A-lag i en match där LFK vann mycket knappt, RGIF kunde faktiskt lika gärna fått ett oavgjort resultat.



Nu är RGIF bättre och LFK lite sämre än då. Hade RGIF tränat lika mycket som LFK tror jag att RGIF hade varit lika bra som LFK. Laholms FK har gjort en mycket medioker säsong, flera spelare har underpresterat. Hoppas att det blir betydligt bättre till nästa säsong.

2009-09-28 @ 10:48:13
Postat av: sabbe

de tror jag inte ett dugg på plogen tycker Rgif e bra men inte så jävla bra att de skulle ha en chans mot Lfk bara för de går bra för de nu betyder inte att de skulle ha en chans de säger inte så mycket bara för man vinner några matcher tror inte ens de hade platsat i fyran bara vad jag tror annars e de ett kanon gäng. mvh

2009-09-28 @ 10:57:48
Postat av: KG

Det skiljer egentligen bara två serier mellan LFK och RGIF då GIF är ett topplag och LFK ett bottenlag i respektive serie. GIF hade haft chans att slå LFK i en match om lagen mötts nu, men aldrig att de skulle vara bättre än LFK sett över en hel säsong. Men det finns en hel del spelare i GIF som säkert hade gått in i LFK:s startuppställning som det sett ut.

2009-09-28 @ 12:43:54
Postat av: fråga

Vilka spelare anser ni skulle platsa i LFK från RGIF, jag tror att endast mats lindström hade tagit en plats i startelvan.

2009-09-28 @ 12:50:29
Postat av: sabbe

bar o bara de e vell inte bara två serier är rätt mycket lägg ner o överdriv nu barfa för de går bra för de nu i höst så e de inte värlsbäst lägg ner nu LFK ligger två serier upp för de e mycket o då säger jag mycketg bättre TYCKER DE E ONÖDIGT O SPEKULERA OM DETTA bara för de har vunnit några matcher irad va fan shit

2009-09-28 @ 14:20:33
Postat av: priest

Jäklar sabbe, tagga ner lite nu! man kan väl spekulera om vad man vill eller?? vi kanske ska rådfråga dig först om vad vi får diskutera? herregud...

2009-09-29 @ 17:05:46
Postat av: Karlsson

Du sabbe ,likväl som du tycker att du har rätt att diskutera så har väl andra samma rättigheter eller??VÄX UPP...

2009-09-30 @ 23:00:36
Postat av: sabbe

karlsson karlsson vad känslig du var jag menad ju att vissa saker behövs inte överdivas, men visst diskutera du på bara.ingen som stoppas dig men håll dig till sanningen bara . ha de

2009-10-01 @ 11:19:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0