Resultat lördag

Trean:

Väster-LFK 0-3 (0-1)
Målskyttar LFK: Robert Nilsson, Petter Gustavsson, Besart Mazreku

Mycket viktig seger för LFK som nu kravlade sig över strecket. Måste varit skönt för Robert Nilsson att få sätta dit en balja. Hans självförtroende har inte varit på topp mot slutet, en Nilsson i slag behöver LFK i de sista matcherna.

Femman:

RGIF-Böljan 6-0 (4-0)
Målskyttar RGIF: Henrik Olsson 2, Anders Nilsson 2, Markus Kjellsson, Piere Nilsson

RGIF slaktar allt som kommer i deras väg nu tycks det som. Böljan hade absolut ingenting att sätta emot.

KHFF-Lidhult 1-3 (1-1)
Målskytt KHFF: Martin Nilsson

KHFF fick ingen revansch för den försmädliga bortaförlusten mot Lidhult. Det märks att laget inte har så mycket att spela för om man säger så.

Torup/Rydö-LTIK 2-3 (1-2)
Målskyttar LTIK: Sabri Behrami 2 (en straff), Kim Andersson

Och bragdguldet går till... LTIK! Förutsättningarna för poäng var inte direkt optimala med tanke på tre avstängningar, två bortresta spelare och två skadade spelare, som samtliga kunde gått in i startelvan. Dessutom sena återbud från Miridon Berisha och Erik Westerlund under förmiddagen pga sjukdom. Allt som allt saknades alltså nio potentiella startspelare inför mötet med Torup/Rydö, som innan mötet med LTIK endast hade en förlust. Vid vinst hade man dessutom säkrat seriesegern även i teorin (man är i praktiken klara). Så champagnen stod säkert på kylning. LTIK fick ställa upp med något som mest liknade ett hyfsat B-lag. Tanken inför matchen var i princip att grisa till oss en poäng, nu grisade vi till oss tre istället. Det var ju inte direkt någon seger för fotbollen att LTIK vann. Samtidigt var väl inte Torup/Rydö på topp och LTIK har spelat hyfsad fotboll i så många matcher tidigare i år och kommit hem helt tomhänta, så lite rättvisa skipades säkert.

LTIK tog ledningen efter hörna genom nye Kim Andersson (tidigare SBK) som enkelt bredsidade in bollen i mål ifrån ganska öppet läge. Torup/Rydö kvitterade genom skyttekungen Magnus Björnsson (som nu gjort 30 (!) mål i serien utan att han lagt en enda straff eller frispark). Vid 1-1 var det tungt, tungt för LTIK. Då kom Sabri Behramis 2-1 från i princip ingenstans. Behrami är en riktig målskytt och han tar gärna avslut själv och ofta skott utifrån. Tåjagaren en bitt utanför straffområdet satt fint i nätmaskorna. Ett fruktansvärt viktigt mål, det gav LTIK andrum och ny energi. 1-2 stod sig till paus. Efter paus arbetade samtliga LTIKare på oförtrutet. Torup/Rydö tryckte på, men blottade sig bakåt och LTIK kunde genom bra försvarsspel över hela banan få fatt på bollarna och förtjänstfullt vända på spelet.

Simon Vedin slet sig loss, sedan 15-årige Jacob Björk dragit upp ett anfall längs högerkanten för LTIKs del, Vedin fick iväg ett skott som träffade stolpen, returen sköt Sabri Behrami på en Torup/Rydöspelare som höll uppe händerna framför ansiktet. Den påföljande straffen tog Behrami hand om själv på bästa sätt genom att sätta dit den distinkt i målvaktens högra hörn. Med fem minuter kvar reducerade Torup/Rydö. Det blev dock aldrig särskilt nervigt då försvarsspelet var mycket stabilt matchen igenom. Både Emil Olsson och Simon Vedin fick istället chanser att utöka LTIKs ledning.

Lyckan i LTIK-lägret efter matchen var så klart total, många hade svårt att fatta vad man ställt till med. Samtliga spelare stod för en insats utöver det alldeles vanliga, taktiskt och positionsmässigt var matchen perfekt utförd och när det gäller den biten vill jag passa på att omnämna framförallt coach Mats Johansson men också mig själv lite grand så där på ett hörn. Vi hade inför matchen funderat på både laget och taktiken mycket fram och tillbaka. Frågan är om vi överhuvudtaget trodde på det själva inför kampen. Men det gjorde verkligen spelarna och de som trodde på det och gjorde det var: Jonas Wallin, säkerheten själv i mål, Conny Strömberg, rutinerad och resolut på högerbacken, Håkan Karlsson/Fredrik "Gummi" Jacobson, distinkta och placeringssäkra i mittförsvaret, Ola Nilsson, som vanligt väldigt stabil på vänsterbacken, Jim Nilsson/Anders Jönsson, sletna men så otroligt viktiga på mitten med sin fysik och sitt huvudspel.

Jacob Carlmalm, fantastiskt defensivt arbete på vänsterkanten, Sabri Behrami, kommer mer till sin rätt på innermittfältet, ytan att arbeta på blir mindre på något sätt och då är Sab riktigt bra, han visade också att han är och alltid kommer att vara en målskytt, Simon Vedin, bästa insatsen i år, så trött att han ville gråta efter matchen, stenhårt jobb toppat med det där lilla extra, Kim Andersson, visade prov på både rutin och talang i sin A-lagsdebut för LTIK, Kim har varit med i SBKs seniorer sedan han var 13 år gammal, det märks, lite av SBK-andan tog han med sig och det smittade av sig på resten av LTIK-spelarna, Emil Olsson, så otroligt stark som ensam forward, underhöll stundtals hela motståndarförsvaret på egen hand, Johan Andersson, kom in och gjorde jobbet fullt ut, Jacob Björk, 15-åringen fick göra A-lagsdebut då han med en kvart kvar entrade planen som högermittfältare, talangen kommer att kunna berätta om sin otroliga första match med A-laget från och med nu fram till dödagar, Fredrik Persson, felfri.

Sexan:

HIS-BKW 0-3 (0-2)
Målskyttar BKW: Jonas Nilsson 2, Patrik Åkesson

Planenlig seger för BKW. Walldianerna borde gjort fler mål, framförallt med tanke på att målvakten i HIS blev utvisad efter tio minuter i andra. Då fick tränaren Carlos Fragoso ta på sig handskarna och han murade igen. BKW hade frilägen, stolp- och ribbskott. HIS ska ha all cred för sit slit matchen igenom. Inställningen imponerade på många i BKW.

SBK-GIF/VIF 2-2 (0-1)
Målskyttar SBK: Atef Abou-Shakra, Omafume Enakeyarhe
Målskyttar GIF/VIF: Kewin Hansen, Jens Axeldahl

En hyfsat jämn match där slutresultatet speglar matchen ganska bra. Båda lagen kunde avgjort matchen. Det var trots allt lite fördel GIF/VIF, man rullade lite mer boll och man fick ett par märkliga domslut emot sig. I förra omgången drabbades man av Johan Söderström och man fick klara sig utan tre spelare i denna match sedan samtliga blivit utvisade i matchen mot SIF. Nu åkte GIF/VIF på Åke Fredriksson. Egentligen är det ganska enkelt, man håller käften och försöker få över den nitiske domaren på sin sida. Det vet alla som haft Fredriksson som domare någon gång. GIF/VIF fick Fredriksson emot sig från första stund och detta får man delvis skylla sig själva för. Att Fredriksson fick blåsa två gånger i pipan för att få ut GIF/VIF från omklädningsrummet inför matchstart är absolut ingen bra början. Det blir en uppförsbacke direkt liksom.

SBK fick över Fredriksson lite mer på sin sida och då är mycket redan vunnet. GIF/VIF åkte på några märkliga domslut. Timmy Johansson blev skjuten av Håkan "Cralle" Johansson i huvudet så att bollen studsade in i mål. Målet blev bortdömt för, hands (!?!). Samme Timmy blev också mycket, mycket tveksamt avblåst för offside vid ett fint läge. Jens Axeldahl kom fri med Cralle på en djupledsboll. Då dömdes det frispark till, GIF/VIF (!). Dålig känsla naturligtvis att inte lämna fördel. Jag kan köpa att GIF/VIF kände sig lite bortdömda i matchen och för andra matchen i rad för deras del stod domaren mycket i centrum då matchen blåstes sönder i tid och otid, dessutom stoppades matchen i nästan tio minuter då Fredriksson ville ta ett snack med delar av den frustrerade bortapubliken.

VBoIS-Simlångsdalen 1-1 (1-1)
Målskytt VBoIS: Håkan Pettersson

BoIS borde fått mer än en poäng med sig i mötet mot Dalen då man i långa stunder dominerade matchen. BoIS kommer starkt nu på slutet.

//P.


Kommentarer
Postat av: Marcus

Mycket imponerande av LTIK... oväntat=)

2009-09-12 @ 18:25:13
Postat av: Lagldare i SBK

Beträffande matchen SBK- Genevad/Veinge.

Situationen i matchen du refererade till,en licensierad spelare i G/VLT satt på deras avbytarbänk,domaren avhyste personen i fråga eftersom han inte var med i matchprotokollet.Personen ifråga hade en avvikande åsikt beträffande ett domslut.Detta ledde till att personen i fråga hällde ut en styck läsk över domaren.

Ingen i G/Veinge ledarstab brydde sig om att avvisa personen ifråga.Enligt domaren kan SBK bli straffade för att inte kunna garantera domarens säkerhet. Skärp er Genevad/Veinge

2009-09-12 @ 19:50:46
Postat av: åskådare

Pinsamt agerande av ledarna i Genevad/Veinge. En spelare (men som var där som publik idag) som går fram och munhugger med domaren för att sedan hälla coca-cola över domaren. Vore pinsamt om sbk ska bestraffas för att en spelare i motståndarlaget har betett som som skit rent ut sagt. Hade jag varit tränare/ledare i genevad/veinge hade jag stängt av honom för all framtid.

2009-09-12 @ 20:00:45
Postat av: Anonym

de var inte delar av den frustrerade hemmapubliken utan motståndarpubliken som domaren tog sig ett snack med. rätt ska vara rätt.

2009-09-12 @ 20:02:32
Postat av: Anonym

BKW var klart bättre men HIS hade inga avbytare och saknade i princip 8 av 11 ordinarie spelare....

2009-09-12 @ 21:11:48
Postat av: Lars-Gunnar Blom

Vad skönt med en seger för LFK, hoppas och tror dem klarar sej kvar. SYDHALLAND behöver ett elitlag.

2009-09-12 @ 23:24:58
URL: http://blogg.expressen.se/hallandsbloggen/
Postat av: He he

Det märks från vilket läger (G/V) som matchrapporten kommit hi hi.

2009-09-13 @ 00:02:01
Postat av: Walldia

Det kan inte vara roligt att vara avbytare i HIS,

3 st fanns på plats men räknas tydligen inte????

2009-09-13 @ 00:04:50
Postat av: MeraWalldia

Ja 3 på bänken och ändå inte med räknade hehe vad var de luft eller? Bra jobbat hasslöv supporter förmodar jag.

2009-09-13 @ 00:49:49
Postat av: Undrande

Vem i GIF/VIF var det som släckte törsten på domaren?

2009-09-13 @ 00:55:35
Postat av: Ännu mera Walldia

Ja Hasslöv man kan nog inte skylla på att ni fattades folk Walldia fattades följande i A-laget:

Henrik Målvakt, Bengan, Jimmie, Visar, Lasse,Kitte.

6 Man som skulle varit med och 5 av dessa startat men det tillhör oxå spelet.Så kom igen och se till att skylla på annat istället.

2009-09-13 @ 00:58:43
Postat av: åskådare

Waldia vinner mot hasslöv 7 dagar i veckan och det ska dem göra.

Hasslöv har tappat några spelare.

men hasslöv e altid haslöv och jag tror vi vinner mot dem som sagt 7 dagar i veckan oavsett med vilket lag dem ställer upp med och vi oxå de visade vi idag oxå..

2009-09-13 @ 01:10:22
Postat av: Plogen

Jag pratade med en SBK-spelare och en GIF/VIF-spelare efter matchen. Båda gav sin syn på matchen och båda har läst igenom det jag skrivit och givit klartecken. För en gångs skull fick båda lagen ge en ganska klar bild av tillställningen då jag har goda vänner i båda lagen. Positivt att GIF/VIF tyckte att SBK uppträdde sportsligt. Hoppas nu bara att GIF/GIF tar tag i domarincidenten. SBK ska aldrig behöva få bli lidande för något en person i GIF/VIFs bås har gjort. Hoppas att det hela löser sig på bästa sätt. Snälla GIF/VIF, agera!

2009-09-13 @ 03:19:02
Postat av: Till åskådare

E du publik och åskådare eller en del av laget? Vi och vi, vi är aldrig vi om man inte är en av dom.

2009-09-13 @ 03:40:11
Postat av: Lasse

Såklart vi agerar i föreningen OM det visar sig att det är en spelare som tillhör oss. Vi har en policyguide som vi följer. Denna gäller oavsett. Frustrationen över en domarinsats får såklart aldrig gå ut över funktionärer, hur illa de än beter sig.

2009-09-13 @ 08:18:13
Postat av: Åskådare

Matchen Hasslöv-Walldia måste varit den sämsta match som någonsin spelats!

Herregud vilket tempo, och vilka snedsparkar till höger och vänster. INGEN tanke bakom spelet från något av lagen, men Walldia var minst dåliga.

2009-09-13 @ 09:43:05
Postat av: Karlsson

Tror Walldia vinner serien!!

2009-09-13 @ 09:56:38
Postat av: Anonym

andreas persson eller som han nu heter falheim var de

2009-09-13 @ 10:13:23
Postat av: Karlsson

E han verkligen SPELARE i klubben??

2009-09-13 @ 10:18:31
Postat av: Anonym

Enligt spelare i sbk spelade han en b-lags match häromveckan i genevad-veinge.

2009-09-13 @ 10:49:15
Postat av: Anonym

Tillhör han inte föreningen och ändå satt i avbytarbåset utan att vara med i matchrapporten som ledare bör nog G/VIF ändå göra något. Varför tog inte någon ledare, eller tränaren bort honom innan olyckan var skedd? I båset hade han fan inte å göra.

2009-09-13 @ 11:24:06
Postat av: SBK

Gärningsmannen spelade vänsterytter i b-lags matchen mellan just SBK - G/VIF den 3/9.

2009-09-13 @ 11:57:00
Postat av: spelare nr12

hur fan vet du att det är han.. och vem e du?

2009-09-13 @ 12:28:20
Postat av: Spelare nr15

Alla vet ju vem det är nu... Namnet står ju här ovan. Sedan är det bara att gå in och kolla på matchrapporterna efter det namnet. Lägg ihop ett plus ett liksom.

2009-09-13 @ 12:53:42
Postat av: Lasse

Vill bara klargöra. Enligt uppgift har personen spelat två matcher i b-laget i år.

Han satt inte I avbytarbåset utan satt på en bänk bredvid. Hur ledare/tränare skall stoppa en åskådare begriper inte jag. En idiotgrej såklart, men att skylla ledarna för ett oansvarigt jobb är magstarkt.

2009-09-13 @ 18:01:54
Postat av: Dag

Walldia var bättre. I HIS saknades dock.Edmundas,Emil Hermansson,Martin Persson,Philip Trollér,Stefan Malm,Calle Sandin,Mihai Gegö...Trots detta var inställningen mycket bra. Men återigen. Walldia var bättre. Och har varit bättre än HIS i år.

2009-09-13 @ 18:49:06
Postat av: Harva

Fan va gött att vi vann igår! Laget med draget Lilla Tjärby IK!!! :)

2009-09-13 @ 22:49:23
Postat av: Nebo-Kungen

Kom igen Ltik,håll er kvar i femman.

2009-09-15 @ 21:27:44
Postat av: Anonym

Dag: Har ni inte märkt att Edmundas numera lirar i SIF? :) Märkligt ...

2009-09-19 @ 18:43:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0