Isak är bara 12 år

I lördags i B-lagsmatchen mellan Hasslövs IS och Genevad/Veinge IF slogs säkerligen något slags rekord när 12-årige Isak Pettersson vaktade GIF/VIFs mål. Pojken är alltså född 1997. Isaks debut i seniorsammanhang fick de 14- och 15-åriga lagkamraterna Noak Pettersson (storebror), Fabian Andersson, Aron Ingemarsson, Anders Pettersson och Linus Wikander att framstå som rena "åldermännen". Till råga på allt vann detta pojklag mot HIS med 3-1. HIS-spelarna tycktes förblindade av Isaks storlek (han når absolut inte upp till ribban) och försökte hela tiden att skjuta in bollen högt i mål istället för att försöka spela boll.

Isak har tränat med GIF/VIFs seniorer från och till under hela säsongen då man till stora delar bara haft en målvakt i truppen i Magnus Ekman, i B-laget har A-lagsutespelaren Johan Stråhle stått i flera matcher. Det råder inga tvivel om att det är en jättetalangs första steg i "stora" sammanhang som vi får bevittna. Med den minsta lilla tur blir Isak hur bra som helst mellan stolparna. Under året har han stått i mål i VGLTs P13-lag, medan han varit en tongivande utespelare i VGLTs duktiga P12-lag. Styrkorna som målvakt är att han läser spelet riktigt bra, har fina reflexer och är duktig med fötterna, dessutom är han totalt orädd, vilket är ett måste för att våga kasta sig med händer och huvud före och norpa bollen framför motståndarnas fötter.

I matchen mot HIS kunde Isak bidra framförallt med sitt fina fotspel vid in- och utsparkarna där han är mycket säker. Att gå ut och plocka inlägg och hörnor är naturligtvis inte det lättaste när man inte har storleken. Genom sin spelförståelse och sitt mod lyckades han dock vinna de flesta andrabollarna i straffområdet sedan han fått välbehövlig hjälp av sina försvarare att vinna bollarna i förstaläget. Målet GIF/VIF släppte in var dessutom ett självmål. HIS lyckades alltså inte göra något mål på den 12-årige keepern på egen hand. Storleken lär inte bli några problem för Isak i framtiden då han ju har några år på sig att växa in i målvaktströjan. Varken pappa Tudde eller mamma Annelie är korta till växten och det är är bra då det är alltid en fördel för en målvakt att vara ganska lång och det lär Isak också bli.

Jag skrev om Isak redan i vintras då han stod i LIBKs inomhusturnering för Mattias Olofssons lag. Isak, som då ju bara var 11 år gammal, blev då en stor publikfavorit sedan han stått för flera praktfulla klassräddningar. Bl a på ett skott mot krysset ifrån HBKs B-lagsspelare Bujar Mazreku. Efter den räddningen stod hela publiken upp och skrek. Detta var alltså inte första gången jag skrev om Isak Pettersson, och det lär absolut inte bli den sista.

//P.

Kommentarer
Postat av: sabbe

såg han spela inomhus fotboll senast då var han riktigt bra vissa spelare har de bara oavsett ålder. skönt att se

2009-10-01 @ 13:04:13
Postat av: Oscar

Vi vann t.o.m 3-1 den matchen :)

2009-10-01 @ 14:41:36
Postat av: GrisKnorR

När jag hörde detta så började jag skratta ^^, Där ser man att småklubbar ej har tillräkligt med spelare så då måste dom ta in yngre spelare och banne mig blev det som jag trodde! Dom sätter in en P 12:a i målet. Där ser man hur dåligt med folk bone lag har.

2009-10-13 @ 18:28:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0