Resultat söndag

Femman:

Glommen-KIK 2-2 (2-1)
Målskyttar KIK: Jonathan Pettersson, Peter Karlsson

KIK visade styrka då man vände underläge två gånger om mot det om kvalplatsen uppåt kämpandes Glommen.

Sexan:

SIF-Örnia 3-1 (2-0)
Målskyttar SIF: Kenneth Einarsson 2, Lasse Johansson


Det var egentligen aldrig något snack om saken. SIF ledde med 3-0 innan ISÖ tilläts reducera. Då hade också SIF kostat på sig att missa en straff (solklar straff då ISÖs målvakt, sedan han tappat en inte alltför svår boll, tvingades famna om Pontus Johansson) och i början av matchen stod ISÖs målvakt Johan Herton för en riktigt högklassig dubbelräddning där han nästan tycktes vända i luften. ISÖ spelar småtrevlig fotboll, men har svårt för att skapa de där riktigt heta chanserna. En riktig klasspelare har man i skyttekungen Christian Gustavsson. Duktig på att hålla i boll, stark på huvudet och alltid med en tanke bakom det han gör med kulan. SIF känns väldigt stabilt rakt igenom, i matchen mot ISÖ tycker jag att Petter Johansson och Toni Kamberi höjer sig lite grand över mängden, men samtliga i SIF gjorde det bra.

Sperlingsholm-YBK 7-0 (2-0)

YBK hade ingenting att sätta emot Sperling. Daniel Brorsson gjorde hatrick i matchen och utökade sin skytteligaledning till 22 gjorda mål.

//P.

Kommentarer
Postat av: YBK

Sperlingsholm vann med 7-0

2009-09-13 @ 17:28:55
Postat av: YBK

Sperlingsholm vann med 7-0

2009-09-13 @ 17:29:25
Postat av: Anders Walldén, ordf. Skottorps IF

Så har det hänt igen, domarna har hamnat i skottgluggen.Det verkar vara mer regel än undantag hos flera ledare/tränare, spelare att spilla sin energi på domarens insats. Ett visst mått av spontana reaktioner måste en domare "tåla" (klara av) men ett konstant ifrågasättande av varje domslut måste beivras. Varför måste det snackas med domaren efter en förlust? Kanske det är så att den egna kapaciteten och förmågan att leda sitt lag istället borde rannsakas! Snacket om att döma småklubbsfotboll för pengarna faller på sin egen orimlighet. Ca 600,- för 4 tim (med resor och adminstration) ger knappast saltet till brödet efter skatt. Vi som är i ledningen för småklubbarna måste nu ta krafttag för att få ett bättre domarklimat. Jag har sett funktionärer på linjen som tidigare varit domare, verbalt såga sina fd kollegor. Börja i varje förening med att vara tydliga i ledarskapet vid sidan av plan, välj en lagkapten som har förtroende hos spelare/ledare och domarkår. Föreningens styrelse måste vara tydlig i sin inställning att inte godta upprepade påhopp på domare/funktionärer. Vi har jobbat och snackar om detta i Skottorps IF efeter ett par incidenter under -08. Helt klart har vi blivit bättre, men det finns klart mer att göra. Jag kan tyvärr se en framtid där vi står med våra snygga matchställ, ihoptiggda sponsorspengar, reklamskyltar m.m. Publiken kommer, dags för match. Vad händer? Det finns ingen domare. Vi som älskar spelet fotboll har ansvaret för att detta inte sker. Nu måste vi rannsaka oss själva och se till att höja domarnas status. Utan dem blir det bara träning....

Ha gärna synpunkter på dett, men kliv ur anonymitetens gråa, kalla hörn.

2009-09-13 @ 19:56:27
Postat av: klippfors

peter karlsson jonathan petterson målskyttar för kik

2009-09-13 @ 20:44:26
Postat av: sabbeee

fint sagt de stämmer så bra så hoppas aalla tar tag i de för fotboll kan tyvärr inte spelas utan domare så är de.mvh sabri

2009-09-13 @ 20:46:45
Postat av: Johan

Håller helt och hållet med om det du skriver Walldén, men man kan ju börja med att förbundet borde välja domare till matcherna, med lite omsorg.

Domare med tydliga sympatier för ett lag i matchen han dömer blir inte bra...

Då är det svårt att inte bli irriterad, upprörd och en gnutta besviken. Två matcher i rad har nu hamnat i skyltfönstret p g a detta.

2009-09-13 @ 21:25:00
Postat av: P

Jag har försökt att inte kommentera domareinsatserna alltför mycket här i bloggen. Precis som ledare och spelare ibland är bra och ibland dåliga är domarna det också. Nu på sistone har det blivit lite väl mycket negativt angående olika domarinsatser. Jag ska klargöra att i matchen mellan LTIK och Slöinge tilldelades vi en domare som inte var mogen att dömma en så viktig division fem-match. Både LTIK och Slöinge har skickat in skrivelser till HFF angående detta. Kritiken riktas mot HFF, inte mot 21-åringen som dömde matchen. Själv såg jag inte matchen mellan GIF/VIF och SIF och jag skrev då endast att domaren stod mycket i centrum i matchen i o m nio varningar, tre utvisningar och två straffar. GIF/VIF kände sig förfördelade av sin domare i matchen mot SBK, och jag återgav vad de som jag pratade med sade, i både SBK och GIF/VIF. En domare är bäst när han/hon inte märks i matcherna. Därför glöms en domarinsats som varit bra ofta bort. Jag tyckte att Johan Söderström gjorde en bra insats i mötet mellan SIF och ISÖ under söndagen. Ibland önskar man att Söderström visade lite mer känsla, inte gömde sig bakom korten och ett auktoritärt gestikulerande. Lite känsla tyckte jag att Söderström visade under söndagen. Halmstaddomaren och förre storspelaren Kenneth Nilsson gjorde en mycket fin insats i matchen mellan Torup/Rydö och LTIK. Ola Ström är en domare som har gått framåt väldigt mycket de senaste åren, han har alltid varit bra, men tidigare har han viljat stå i centrum själv och dessutom varit väldigt nitisk. Nu tycker jag bara att han är bra. Två andra duktiga domare i Laholm är Fatmir Kikiqi och Joakim Bjerker. Utan domare ingen fotboll.

2009-09-14 @ 00:38:34
Postat av: Johan G

Joamkin Bjerker???? HAHAHA

2009-09-14 @ 07:51:16
Postat av: sabbee

kan påpeka de plogen skrev o lägga till att domaren som dömde vår match mot TORYP/RYDÖ Kenneth Nilsson VAR LÄTT UTAN TVEKAN DEN BÄSTE domaren jag har varit med om hittills lätt mycket rättvis men åndå tillät han hårt spel precis som de ska vara i fotbollen rättvis men hårt. mvh sabri

2009-09-14 @ 09:43:56
Postat av: morgan johanson

Ang Anders Walldéns kommentar :



Håller med dig i det du skriver ang. våra domare, utan domare ingen fotboll! Tror att din kommentar här har med att göra att jag o min kollega efter matchen mot Er ville prata med johan som dömde vår match ! Vi tycker att han gjorde bedömningar av många situationer som gynnade er och kände tom att det ej var lönt att ha någon linjeman då han valde bort dennes agerande under princip hela matchen. Ni var ett par klasser bättre än oss i söndags, inget att snacka om , men det gör ju inte det lättare i vår situation att komma ner och spela i skottorp utan en opartisk domare. jag pratade med johan om detta i en lugn o sansad diskussion och ser inte direkt felet med det ? Johan är en ung lovande domare som säkert har många lovande år framför sig som domare och vi har absolut inga hard feelings gentemot varandra!!! Man måste få säga vad man tycker på ett konstruktivt och ödmjukt sätt så att i detta fall parterna har en förståelse för varándras agerande.

Vill också passa på att önska Skottorps IF lycka till i fortsättningen , ni var väldigt bra mot oss. För bra tyvärr !

Xtra beröm till er Nr 5. Kamberi.



Fotbollshälsningar

Morgan johansson

IS Örnia

2009-09-14 @ 10:04:14
Postat av: Publiken

Undrar om GIF/VIF får samma straff som Danskarna fick mot Sverige då en åskådare sprang in mot domaren. Här har förbundet något att bita i.

2009-09-14 @ 10:18:23
Postat av: Johan

Du tyckte ´Söderström var bra i Söndags Plogen?

Herregud!!

Det är så uppenbart på planen att det blir pinsamt!

Allt snack, alla gester, alla fördelar, ja allt!

Kan man inte vara professionell domare i div 6, lägg ner det.

2009-09-14 @ 11:28:34
Postat av: p.p

Tyvärr lär det vara skogaby som får ett ev straff..

2009-09-14 @ 12:00:33
Postat av: Till p.p

Finns ju inte på världskartan att skogaby skall få ett straff när det var en o ombytt spelare i GIF/VIF som är licensierad i den klubben. Ok om det skulle varit en vanlig åskådare utan spelarlicens så fattar ju alla att skogaby skall ha koll på publiken och framförallt när de tar betalt för dessa. Men att om de inte får ett straff så tänk dig avslutningen GIF/VIF mot Walldia och GIF/VIF leder och en från Walldia springer in och gör något liknande skall då GIF/VIF förlora på detta? Nja vet i fan om det är så. Drar man ju bara nytta av detta ju du vet finns många knäppskallar där ute.

Nix tror på följande. Spelaren i fråga lär inte få spela på ett par år. GIF/VIF blir av med poängen och skogaby får ha ordningsvakter ett par matcher framöver.

2009-09-14 @ 12:22:47
Postat av: Opartisk

Men hallå vad e det för straff folk snackar om ? Vad e det man förväntar sig i division 6 ? Ska man ha vakter eller, varje lag har ansvar för sina egna spelare och övriga inblandade i sin klubb. I detta fallet ska GIF/VIF straffas av fotbollsförbundet precis som en spelare skulle straffas om han gjorde samma sak mot domaren. Sen får klubben själva straffa personen i fråga, inget mer snack om saken, Skogaby kan ju inte skydda domaren på det viset. Förstår inte ens varför detta ens diskuteras.

2009-09-14 @ 12:33:13
Postat av: Till Opartisk

Så du menar att det egna lagen skall ha med vakter!!!! Så att ingen springer in på plan eller du menar att avbytarna eller tränarna skall hålla koll!!!!!! MYCKET oklart. Men helt rätt ventilera skall man eller?

2009-09-14 @ 13:05:57
Postat av: Anonym

Det roliga är ju att va fan gjorde LT på matchen Hasslöv---Walldia ? Och inte på Skogaby---GIF/VIF! tala om känsla att välja match man skall kolla på.

Så inte ens media har fått nys om vad som hände på matchen. Starkt jobbat, menar att i denna lilla kommunen så hinner knappt saker hända förrän alla vet. Märks att LT dragit ner på folk och på de som hade koll.

2009-09-14 @ 13:09:08
Postat av: Anders Gustafsson

Till Wallden



Jag förstår att du/ni inte har något att tillägga till Söderströms domarinsats. Vi däremot blev missgynnade i princip hela matchen. Klart vi måste få ha synpunkter på detta. Jag tror att Söderström tog till sig den konstuktiva "kritik" som vi förmedlade till honom - iannat fall hade han nog slängt ut min kollega. Den som hade problem - det verkar vara DU, eftersom du ville munkäftas med oss efter matchen. Var i stället glad att era killar presterade en fullständigt enastående insatas. Ni visade en härlig inställning och alla hade ett härligt fokus till gårdagens match. Ni är helt klart fullt värda seriesegern.

Vill också passa på att ge ett extra beröm till er nr 5 Kamberi. Han hör hemma i högre seriesammanhang.



Med vänliga hälsningar

Anders Gustafsson

IS Örnia

2009-09-14 @ 13:49:26
Postat av: p.p

Hemmalaget har ansvar för säkerheten oavsett om det är spelare eller publik som hotar/hotas, det är glasklart om man läser på Hff regelsidor. Det är hemmalaget som "kan komma" att straffas, tyvärr. Låter konstigt med är enligt reglerna solklara!

2009-09-14 @ 14:14:12
Postat av: Anders Walldén, Skottorps IF

Tack för Era synpunkter. Örnias representanters tankar kan jag med god vilja förstå. Men att kommentera mängder av domslut, och även tycka att domaren är partisk, för att sedan komma med "konstruktiv" kritik är väl mer ett erkännande till domaren som ville lyssna.Det blir lite "död åt kungen, leve monarkin". Som jag visade Er är tankegången om domarnas situation inte någon ny inställning från min sida, utan har funnits en längre tid. F ö är min roll att utveckla föreningen och jobba för fotbollens bästa i stort. I den rollen ingår inte att kommentera domarnas insats på plan. Värt att notera är att Örnias kritik mot rättskiparen var av den mildare graden mot vad jag sett och hört under senare år. Självklart är det en glädje att vara ordf. för en klubb som är serieledare och även kan stå som slutsegrare. Men allt handlar inte om 3 poäng i matcherna, perspektivet måste vidgas för att småklubbsfotbollen ska ha en god framtid. Önskar Er i Örnia lycka till, det återstår två omg.....

Mvh Anders W. Skottorps IF

2009-09-14 @ 15:34:04
Postat av: Vinnarspel

Nu kan ni få en valfri NHL tröja och 250 kr att spela för.

2009-09-14 @ 18:14:34
URL: http://www.vinnarspel.se
Postat av: SABBE

NHL FAN BRYR SIG DETTA E N FOTBOLLS BLOGG MIN VÄN

2009-09-14 @ 19:56:49
Postat av: Opartisk publik SIF-ISÖ

Domaren som dömde matchen mellan SIF och ISÖ i söndags gjorde en helt godkänd insats. Han missade kanske någon offside, men det gör man när man är ensam domare. I övrigt gjorde han inga tydliga misstag, framförallt inga matchavgörande. Tycker inte att ISÖ hade någonting att diskutera med domaren om efter matchen. Det var absolut inte hans fel att SIF var det bättre laget. Länge leve domarna - utan dom ingen fotboll!



PS. Förövrigt hoppas jag att både SIF och ISÖ går upp i femman, det är seriens två bästa lag.

2009-09-14 @ 20:25:22
Postat av: Åskådare

Seriens överlägset bästa målvakt finns iaf i Örnia.

Grym målvakt! Hade kunnat spela mycket högre upp!

2009-09-14 @ 23:21:45
Postat av: Anonym

Skitsnack Örnias målvakt suger ju. Då e ju både GIF/VIFs målvakt och skottorps målvakt mycket bättre. Örnias målvakt suger ju, han gnäller som fan och drar på sig en jävla massa onödigt skit, som straffen sist mot sköttorp. peace

2009-09-15 @ 10:36:00
Postat av: Linkan

Nja... Att säga att Herr Herton suger är väl att ta i. Jag tycker att han är en väldigt duktig målvakt, men som du säger så kanske han snackar lite mycket ibland. Men det är ju inte en kvalitét som påverkar hur han är som målvakt.



Jag har inte sett så mycket av seriens andra målvakter, men att säga att Herton ligger i.a.f. bland de tre första, tror jag inte är en underdrift alls.

2009-09-15 @ 10:44:09
Postat av: Ysby

När vi mött örnia har deras målvakt varit riktigt bra. Finns ett par andra duktiga också, som walldias målvakt.

2009-09-15 @ 11:36:06
Postat av: Målisar

Ser nog att dessa följande: Nilo i Ysby, Carlos i Hasslöv, Ekman i GIF/VIF, Henrik i Walldia, Love'n i Skottorp är bättre målisar än mannen som hittar på i Örnarnas kasse, Ja o gnällig om jag inte minns helt fel så har han även dömt fotboll och det bästa han gjorde var att lägga ner det. Men visst bland de 6 e han nog. Svårt att säga egentligen för såg matchen mot Walldia och 1 av 1 gick bakom honom, hmhm så Mr. 0 % i den matchen. Och vad jag hörde om den andra matchen så gick 2 av 2 in och hur tolkar man detta? Inte en ända räddning mot Walldia!!!! Så vet i fan om han ens borde nämnas i dessa sammanhang.

2009-09-15 @ 13:10:55
Postat av: j

Tänk på att den klass på fotboll som spelas i era divisioner den klassen är det oxå på DOMAREN.

2009-09-15 @ 15:50:05
Postat av: JJ

Tycker att det är hyfsad klass på sexan ändå, kanske var det snäppet bättre förra året, men för att vara den lägsta A-lagsserien häromkring håller den bra nivå. Det gör förövrigt domarna också. Samtidigt är det så klart så att desto högre nivå, desto bättre spelare och domare totalt sätt.

2009-09-15 @ 15:55:55
Postat av: Målisar2

Örnias målvakt e Inte topp tre i sexan.

2009-09-15 @ 21:15:20
Postat av: svennis

Örnias målvakt är helt klart bäst!! Hållit nollan massor med matcher i år. Han är även en mycket duktig domare fast han dömer ju högre upp då..

2009-09-15 @ 21:49:46
Postat av: Micke

Örnias målvakt är riktigt duktig!

Du som säger att han släppt in dom där målen mot Walldia...SÄger det att han är dålig? Behöver inte vara "hans" mål, dessutom tror jag Örnia har hållt flest nollor, med andra ord har väl den här målvakten i Örnia då hållt en massa nollor. Det är väl bra Walldian?

2009-09-15 @ 22:53:14
Postat av: Torbjörn

Carlos i HIS är sexans bästa målvakt, om han haft ett tätare försvar framför sig hade fler insett det.

2009-09-16 @ 14:38:59
Postat av: svennis

carlos är duktig men är han inte väldigt osäker på fötterna? Har inte sett honom så många gånger men det är så det känns när man ser honom.

2009-09-16 @ 16:57:13
Postat av: Fredrik

Målvakt!!!

Mattias som spelade i hasslöv ett tag är duktig, tyvärr fick han aldrig chansen i Hasslöv, Finns andra klubbar som insett att han är duktig, hoppas han bara får chansen nån gång..

2009-09-16 @ 17:25:58
Postat av: Anonym

Finns bara en klassmålvakt i sexan!

2009-09-16 @ 21:16:53
Postat av: Undrande

Du tänker på den målvakten me pipan i munnen som fredade Skogabys mål så framgångsrikt i lördags?

2009-09-17 @ 06:18:03
Postat av: dansken

Ekman i GIF/VIF samt Herton i Örnia även Fragoso i Hasslöv är de bästa Målvakterna i södersexan.

2009-09-17 @ 13:20:11
Postat av: Andreas Isaksson

Den ordningen verkar rimlig.Vem e sexans bäste back osv, tyck till-

2009-09-17 @ 20:40:58
Postat av: Bertil Persson

Oj vad många kommentarer Du får! Vad tror Du om att Halmstad BK borde värva Jonathan ''Jonte'' Pettersson från KIK för att få fart på målskyttet och vinna igen så dom inte behöver muta Domare, motståndarlag eller gå till kyrkan och be om seger igen?

2009-09-18 @ 05:00:28
URL: http://grinigagamlagubbar.bloggspace.se
Postat av: Anonym

roligt skit kul jätte roligt as kul

idiot

2009-09-18 @ 15:52:21
Postat av: heheh

roligt typ du synd at du ej vet vad du snCKAr om bara. skit kul verkligen bertil

2009-09-18 @ 15:57:19
Postat av: Anonym

Herregud gubbar! Ironi mina vänner, ironi.

2009-09-18 @ 16:06:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0